E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'e darbe hazırlığı iddiası---

Putin'e darbe hazırlığı iddiası

Putin'e darbe hazırlığı iddiası
12 Mart 2022 - 15:00 borsagundem.com

Rusya’nın üçüncü haftasına giren Ukrayna işgalinde beklediği başarıyı kazanamadığı iddia edilirken, tepkilerin ve yaptırımların hedefindeki Rusya lideri Putin’in geleceği de tartışma yaratıyor.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasının ardından Rusya Federasyonu’nun ilk Dışişleri Bakanı olan Andrey Kozirev, Ukrayna işgali nedeniyle ülkede Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik bir darbe olasılığı olduğunu savundu.

Eski Devlet Başkanı Boris Yeltsin döneminde dışişleri bakanlığı koltuğunda oturan Kozirev, “dünyada yalnız kalan, ülkesini sert yaptırımlara maruz bırakan ve Ukrayna'da askeri anlamda başarısız olan” Putin'in ağır bedel ödeyebileceğini söyledi. Kremlin'de bazı isimlerin darbe planları yapacağına inandığını belirten Kozirev, siyasi geleceğini tehlikeye atan Putin'in “silahlı askerler eşliğinde mezara gidebileceğini ya da emekliliğe zorlanabileceğini” kaydetti.

“RUSYA TARİHİ BEKLENMEDİK SONUÇLARLA DOLU”

Eski bakan, “Birçok Rus çarı öldü, bir çoğu bir şekilde görevden uzaklaştırıldı. Sovyetler Birliği döneminde bile çeşitli yollar vardı. Stalin'in zehirlendiği, Kruşçev'in Kremlin'de çıkarıldığı söylenir. Putin'e karşı büyüyen direnişin ve memnuniyetsizliğin de bir şekilde ortaya çıkacağını düşünüyorum. Rusya tarihi beklenmedik sonuçlarla dolu” dedi.

Şu anda ABD'de yaşayan 70 yaşındaki eski Rus bakan, Ukrayna'da birkaç kent alınsa bile bu savaşta Putin'in zafer kazanmasının imkansız olduğunu belirterek “Çünkü halka karşı savaşıyor” diye konuştu.

1979-1989 arasındaki Sovyet-Afgan savaşının çok önemli bir deneyim olduğunu ifade eden Kozirev, “İlk başta Sovyetler kazanıyor gibiydi, sonra Batı Stinger füzeleri verdi ve Sovyetler yenilgiye uğradı” ifadelerini kullandı. Kozirev, Putin'in nükleer silah kullanacağını asla düşünmediğini söyledi.

Kozirev, Ukrayna'daki işgalin ilk haftasında sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Rus diplomatları istifa etmeye çağırıyorum. Sizler profesyonelsiniz, ucuz propagandacılar değilsiniz. Ben dışişleri bakanlığında çalışırken meslektaşlarımla gurur duyardım. Ancak Ukrayna’daki kanlı kardeş savaşını desteklemek imkansız” ifadelerini kullanmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Adnan şahin17 Mart 2022 03:02

    Allah devletimize zavall vermesin

  • Filazof15 Mart 2022 17:34

    Putin haklı kapısına kadar dayandı ABD ve NATO

  • Haci Yatmaz13 Mart 2022 17:44

    Asil Veli Demir Potin' dir aslı türkkür, Selanikli dir.

  • Bir Bilen13 Mart 2022 09:34

    Batı'da yaşayan Batı'nın köpekliğini yapan eski bir dışişleri bakanı. Öngörüleri de sözleri gibi hükümsüz. Haklı olduğu tek nokta bunun bir kardeş kavgası olduğu. Kahrolsun kardeşi, kardeşe düşüren Batı

  • baran13 Mart 2022 08:23

    Umarım böyle bir şey olmaz!  Oraya da bir Amerikan köpeği gelirse  bütün Dünya alt üst olur. Bir de ısrarla Lavrov u parlatmaya çalışmaları çok ilginç. İşte o zaman ortalık karışır.  Dünya cehenneme dönüşür.  Zerre kadar kuşkum yok.  

  • azılı solcu12 Mart 2022 23:10

    yigit lider putin tum nazi bozuntularını ve faşistleri bozguna ugratıp iktidarını pekiştirecek altyapıya sahiptir.iktidarını 3-5 çapulcuya bırakacak kadar aptal deildir.zafer solcuların dır.yaşasın rus devrimi.tek yol devrim.

  • Hehe12 Mart 2022 21:53

    Evet ruslara gaz vermeye basladilar hadi bakalim potin ne yapacak bidonun hamlesine kesin asip kesmeye baslayacak bunlar baslayinca gidisi baslamistir

  • Vecdi12 Mart 2022 17:37

    Abd ye yerlkesmis bi y.vsak ukla politikaci...abd ni dunyabcpaoindaki biuolojik sikah lab larindan bahsstseymis keske...bati o.c yatagi...

  • Global Sistem 12 Mart 2022 17:05

    1- Puti ve zelins 1 yıl sonra ikramiyelerini alır emekli olurlar kendilerine hizmetleri ve puti ve dostlarına bağışladığı birikimleri için özel teşekkür edilir. (b ve c seçenekleri de kendilerine sunulur) 2- Puti sonrası russi deki yeni yönetim batı kampına geçer Çine karşı olur. 3-  Batı + russi kampıyla çin arasındaki yeni mücadele alanı sibir + orta asya olur.  4- 2030 dan sonra çin yönetimine puti ye benzer yöntem uygulanır bağışladıkları birikimleri ve hizmetleri için özel teşekkür edilir.  5- İmparatorluklar, krallıklar, diktatörlükler dönemi ve faz 1 sone erer 6- yeni düzende faz 2 ye geçilir. (Para, askerlik, yönetim, hukuk, din inanç değişimi, güçlü merkezi dünya organizasyonları dönemi ). Puti nin ukrayna saldırısı çok önemli bir km taşıdır.

  • Mucise Reis ;)12 Mart 2022 16:59

    Tarafsız bölge ye 7 günlük tartışma :D yok ilaçmı olacak, yok bomba, yok suyna bilmemne atılır, yok uçakla giderken şu olur felan filan kısır magazin haber tartışması :D kimse bilgilenme olay sonunda :D ..Uğur dündar TRt zamanı bir haber ederdi yıllarca tartışılırdı unutulmazdı. Şimdi varmı öyle haberci ? bir elin parmağı. Stüdyodan dışarı çıkmaz, halktan izole olmuş, cam fanusta akvaryumda yalar gibi hayatları, cepleri doldukça doldurana edilen şükürler, gazeteci mi kaldı ? :D sosyal medya okumak daha gerçekci , o karşıt yorumlarda daha zihin açan bir ortam oldu.

  • Bik12 Mart 2022 16:23

    4+4 =8 yıldan fazla hiçbir siyasi lider devlet başkanı ya da cumhurbaşkanı olmamalı, güç zehirlenmesine uğrayıp diktatörleşerek her türlü çürüme oluyor ve bıraktığı pislik ortaya çıkmasın diye koltuktan kalkmak istemiyor.

  • AhmetK12 Mart 2022 19:48

    Kazanan kadar kaybeden de bırakmalı.. buna katılırım tabıkı.. 10 yıldan fazla kımse hıcbır gorevde olmamalı. Ozel sektor dahıl… işletme korlugu denen birsey var..

  • Baba12 Mart 2022 18:33

    Arkadaş belliki muhalif birisin olabilir sıkıntı yok fakat bu aklınızı 10 seçim kaybetmiş 11 seçime cumhur adayı olacak kişi için niye kullanmadiniiizzz.. İYİ BİR MUHALEFET TURKİYENİN EN BÜYÜK EKSİGİİİİİİİ....

  • Ben12 Mart 2022 15:59

    Hitler bile sahip olduğu güce rağmen darbe girişimi ile karşı karşıya kaldı, her diktatör gibi putine karşı da darbe olasılığı var.

  • xyz13 Mart 2022 08:24

    Cahilliğin  kör hali.

  • E.g.12 Mart 2022 15:47

    SURİYELILERİN OLDUĞU GİBİ UKRAYNALI MİLYONLARCA ÇOCUĞUN/ANNELERİNİN BABALARININ DA BEDDUASINI ALDI

  • Ramazan Er13 Mart 2022 11:27

    Suriyeyi ilk kim karıştırdı? ya Irak? ya Libya? Akan her Kan ve gözyaşının sebebi USA ve beraberindekiler Rusyadan daha fazla suçlu ama ne hikmetse kimse onlara bir şey demiyor.