E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZelenskiy: Bir haftada 9 bin Rus askeri öldürdük---

Zelenskiy: Bir haftada 9 bin Rus askeri öldürdük

Zelenskiy: Bir haftada 9 bin Rus askeri öldürdük
03 Mart 2022 - 03:29 borsagundem.com

Ulusa Sesleniş'te Rus işgaline direnişin birinci haftasını değerlendiren Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Rusların planlarını bozduk. Daha çok işgalci evlerine doğru kaçıyor" dedi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, bir haftada yaklaşık 9 bin Rus askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Zelenskiy, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik planlarını bir haftada bozduklarını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları esnasında Rus askerlerinin moralinin bozulduğunu ifade eden Zelenskiy, “Yıllardır hazırladıkları planları bozduk. Daha fazla işgalci bizden evlerine doğru kaçıyor.” dedi.

Ukraynalıların çıplak elleriyle dışarı çıktığını ve işgalcileri şehirlerden sürdüğünü söyleyen Zelenskiy, “Ukraynalılara içtenlikle hayranım. Onları (Rusları) utanç içinde uzaklaştıracağız. Tıpkı kendi yiyeceklerini bulmaya çalıştıkları zamanki gibi. Bunlar devlet savaşçısı değil. Bunlar kullanılmış kayıp çocuklar.” ifadelerini kullandı.

“Ukrayna pes etmeyecek”

Her işgalcinin Ukraynalılardan sert tepki alacağını bilmesi gerektiğini vurgulayan Zelenskiy, pes etmeyeceklerini Rusların sonsuza kadar hatırlayacağını dile getirdi.

Zelenskiy, “Bir haftada yaklaşık 9 bin Rus öldürüldü. Mıkolayiv istikametinde 19-20 yaşlarında iki yüzlerce, üç yüzlercesini (Rus askerleri) onlarca helikopterlerle almak zorundalar.” diye konuştu.

Ukraynalılar için bunun “Vatanseverlik Savaşı” olduğunu belirten Zelenskiy şunları kaydetti:

“Bunların nasıl başladığını hatırlıyoruz ve işgalciler için nasıl sonlandıklarını biliyoruz. Nereye giderlerse gitsinler, her yerde yok edilecekler. İşgalciler Ukraynalılardan cevabını alacak.”

ABD'den Ukrayna ordusuna yüzlerce Stinger füzesi desteği

 

Dünya Bankası'ndan Rusya ve Belarus hamlesi

 

Türkiye'nin 'boğazlar' tavrına Rusya'dan yanıt

 

Kiev'de büyük bir patlama sesi duyuldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bir dost03 Mart 2022 11:19

    rusya esip gürlediği gibi çıkmadı … iran da böyle esti gürledi … trump iki bomba attı sustu, çok övündiğü füzeleri de yanlışlıkla ukrayna sivil uçağını düşürmüştü … putin şamar oğlanına dönecek yazın buraya

  • DAYANIKLI03 Mart 2022 10:32

    Üzümün Çöpü Var Armudun Sapı  zelensky sağlam adam vatanını savunucak sonuna kadar 

  • xyz03 Mart 2022 09:12

    Dünya yine karıştı. Karıştıran sözde kahraman siyonist Zelinskiy. ABD ve İsrail uşağı. Eski KGB başkanı PUTİN bile bu tuzağa düştüğune göre sözde bizim uyanıkları düşürecekleri durumu düşünmek bile istemiyorum. Allah ülkemizi korusun.

  • Adam03 Mart 2022 07:10

    Bizdekiler ne olacak baron lar bizi tokatlayan baronlar ne olacak..

  • ZELENSKİY 03 Mart 2022 05:59

    Rusya 10 kere içinizden geçerdi Siyonist olmasaydın

  • Bokio kokio03 Mart 2022 05:04

    Bu şerefsiz komedyen artiz abd uşağı dünya savaşını tetiklemek için uğraşıyor ,nasılda tahrik ediyor devamlı ,ukrayna halkı bu hain dünya insanlığı dysmani arkasından gidiyorsa hala herşeyi hak ediyorlar 

  • Akbük 03 Mart 2022 04:54

    İyi halt ettin ne güzel kurulu düzenin vardı hepsi yalan oldu halkın ölüyor batı seni kullandı hala kullanıyor tb 2 senin gibi acemi bir başkana niye sattık Rusya’yla savaş diyemi Suriye’de esede seçim yapılsın dedik masum insanlar öldü yurtlarından kovuldu mursiye akıl verdik hapiste zehirlenerek öldürüldü mavi Marmara dedik insanlar öldü daha bir çok olay var bunların analizini yapacak uzmanlar yokmu ne oluyoruz

  • vatandaş03 Mart 2022 04:22

    zelenskiy sen oyunda bir piyon sun görevini iyi yapıyorsun kahraman olacan ve heykelin dikilecek ama kaçınılmaz son seni bekliyor senin görevin level 1 de dünya savaşını tetiklemek.

  • xyz03 Mart 2022 09:17

    Vatandaş doĝru söylüyor. Sai ne çapsız adamsìn. Ülkesinin yıkımına neden olan adamdan kahraman çıkmaz. Piyondu kullanıldı.

  • xyz03 Mart 2022 08:15

    Aşağıdaki Amerikan köpeği yine gaz çıkarıyor!

  • Sai03 Mart 2022 06:57

    Ne mal adamlar yorum yapıyor ya, adam teslim olsa şimdi rusya finlandiya isveç gürcistana giriyordu. Dünya savaşının çıkıp çıkmaması ukraynanın duruşuna bağlıydı. gERİİ zekalı zekalı yazmayın şuraya. Rusya ağır darbe aldı dünya savaşı riskide azaldı, yaş sınırı koyun şu girişe.