E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZarrab'ın ceza almadan kurtulması mucize olur---

Zarrab'ın ceza almadan kurtulması mucize olur

Zarrab'ın ceza almadan kurtulması mucize olur
28 Kasım 2017 - 01:15 borsagundem.com

New York Barosu'na kayıtlı iki Türk avukat, Zarrab'ın sanık listesinden çıkarılışını değerlendirdi. Avukat Beşkardeş ve Avukat Akbulut, Zarrab'ın savcı ile anlaşmış olmasının beraat anlamına gelmediğine vurgu yaptı

New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’nde yaklaşık 20 aydır devam eden Zarrab davasında jüri seçimi yapılırken Reza Zarrab duruşmaya katılmadı. Yargıç Richard Berman, davamın tek sanığının Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olduğunu açıkladı. Zarrab'ın sanık listesinden çıkarılması, dava sonunda ceza almasını engelleyecek mi? New York Barosu'na kayıtlı iki Türk avukat Arda Beşkardeş ve Cahit Akbulut, bu sorunun yanıtını verdi. 

Amerika’nın Sesi’ndeki haberde açıklama yapan New York Barosu avukatlarından Arda Beşkardeş, şunları söyledi:

ÖNEMLİ OLAN YARGIÇIN ONAYLAMASI

“Şu an her şey muhtemel. Uzlaşma olma ihtimali yüksek, ama an itibarıyla kesin konuşmak yanlış olur. Açık ve net olan tek şey bugün jüri seçimi yapılan davaya Zarrab’ın sanık olarak katılmayacağı. Zarrab’ın isminin resmi davadan düşmüş olması. Bu durum Zarrab’ın bu davada tanık olmayacağı veya Zarrab’ın davasının ayrı bir dava dosyasında devam etmeyeceği yada ceza almayacağı anlamına gelmez. Zarrab uzlaşmaya gitmiş olabilir. Bunun için bir ceza indiriminden faydalanabilir. Ancak uzlaşması onun beraat ettiği anlamına gelmez. Yeni bir dava dosyası da açılabilir. Uzlaşmaları yargıç onaylamadığı sürece bu ayrıntıları konuşmak pek doğru olmaz.” 


Avukat Arda Beşkardeş

CEZA ALMAYACAĞI ANLAMINA GELMEZ

New York Barosu avukatlarından Cahit Akbulut da Zarrab'ın duruşmalara katılmamasının ceza almayacağı ya da beraat ettiği anlamına gelmediğini söyledi. Akbulut şöyle konuştu:

“Zarrab uzlaşmış olsa bile savcılıkla yaptığı anlaşmaya göre bir ceza indirimi alacaktır. Eğer itirafçı olduysa tanık sıfatı da taşımış olsa bu davadan ceza almadan kurtulması mucize olur. Zarrab jürili duruşmalara savcılıkla uzlaştığı için katılmayacak. Bu yüzden bu duruşmalarda sanık olarak adı geçmiyor. Tanık sanık da olabilir. Tanık sanık olması onun ceza almayacağı anlamına gelmez. Kanımca hala ceza alma ihtimali oldukça yüksek” diye konuştu.


Avukat Cahit Akbulut

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)