E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZamlı emekli maaşında tarih belli oldu---

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu

Zamlı emekli maaşında tarih belli oldu
23 Mart 2023 - 13:10 borsagundem.com

En düşük emekli aylığı artışının TBMM'de yapılacak yasal düzenlemenin ardından nisan ayında hesaplara yansıtılması planlanıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün katıldığı televizyon programında en düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltildiği yönündeki açıklaması, emekliler tarafından memnuniyetle karşılandı.

Bu müjdenin ardından gözler, söz konusu kararın uygulanması için TBMM'de yapılacak yasal düzenlemeye çevrildi.

En düşük emekli aylığının 5 bin 500 liradan 7 bin 500 liraya yükseltilmesi için en kısa sürede TBMM'de yasal düzenleme yapılması ve düzenlemenin ardından zamlı aylıkların nisan ayında hesaplara yatırılması bekleniyor.

Söz konusu artıştan, EYT düzenlemesiyle emekli olanlarla beraber emeklilerin yarısından fazlası yararlanacak.

Bayram ikramiyeleri de zamlanacak

Hem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hem de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, emeklilerin talepleriyle ilgili hükümetin yaptığı çalışmaları işaret etmesi, dikkatleri bayram ikramiyelerine yöneltti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaptığı alternatif çalışmalarda, emeklilere Ramazan ve Kurban bayramlarında 1100'er lira olarak verilen ikramiyelerde de artışa yer verilirken, bu konuda da ilerleyen günlerde adımların atılacağı öğrenildi.

Bununla birlikte, en düşük emekli aylığındaki artışın ardında kamuoyunda 7 bin 500 liranın üzerinde olan aylıklarda da düzenleme yapılması beklentisi oluşmaya başladı.

Emekliler artıştan memnun

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, yaptığı açıklamada, talepleri arasında en düşük emekli aylığı miktarının artırılmasının ilk sıralarda geldiğini belirterek, uzun süredir dile getirdikleri bu talebin karşılık bulmasının, kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Emeklilere verilen 1100 liralık bayram ikramiyelerinin de artırılmasını isteyen Ergün, bu yöndeki taleplerinin de en kısa sürede hayata geçeceğine inandıklarını ifade etti.

En düşük emekli aylığının 7 bin 500 liraya yükseltilmesinin, aylığı bu rakamın üzerinde olanlarda da beklenti yarattığını dile getiren Ergün, "Az prim ödeyenle çok prim ödeyen arasındaki aylık makasının kapanmaması için 7 bin 500 liranın üzerinde aylık alanların da aylıklarında artış yapılmalı. Bu düzenleme, sosyal güvenlik sisteminin güvenirliliği, saygınlığı, norm ve standart birliği için gereklidir." dedi.

Erdoğan: En düşük emekli maaşı 7 bin 500 lira olacak

 

Bakan Bilgin: En düşük emekli aylığı ve bayram ikramiyeleri artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Emekli ssk24 Mart 2023 10:52

    pirim Az yatıranla çok yatıran arasında adalet istiyoruz ADALET

  • SSK em24 Mart 2023 10:24

    Reis ismin de adalet yazıyor pirim az yatıranla çok yatıranı aynı eşitlersen bu adalet olmaz yanlış olur birde intibak çıkmasını istiyoruz

  • C.yıld24 Mart 2023 08:42

    Az prim ödeyenle çok prim ödeyenler arasında fark var. Bu adaletsizlik düzeltilsin

  • b.kemancı23 Mart 2023 21:47

    ne yapsanız hatalı ve hiç adalet yok sevindirmeyi bile bilmiyorsunuz  bizim  liyakat ehliyet bonservis  çektiğimiz eziyet ,boş oldu 3600 gün prim ödeyenle aynı para ve adalet size bunu kim kabul ettirdiyse  altınızı oymuş siz kapıcınızla aynı maaşımı alıyorsunuz. ayrıca  maaşı artan kişilere hayırlı olsun en ufak yanlış anlamasıınlar  kastım belli. ben işe girerken 10 yıllık bonservis 2 imtağan 10 yıllık ehliyet   sundum kazandım .kendi adıma üzüldüm.

  • Ssk23 Mart 2023 19:43

    Acil intibakkkkkkkkkkkkkkkkkkk

  • Ssk emekli23 Mart 2023 19:01

    1800 gün pirim yatıran 7500 ben 8300 gün yatırdım şimdi aynımı alacağız eğer böyle ise bu adelet değil hükümete güvenim kırılır bu yanlış olur reis

  • Andromed23 Mart 2023 15:34

    yıllarca yüksek prim öde asgari ödeyenle arada neredeyse fark kalmasın.Ev ev dolaşacağam az kaldı.

  • Yılmaz 23 Mart 2023 13:48

    Düşuk pirim ödeyen ödüllendiriliyor,tavandan pirim ödeyen cezalandırılıyor nasıl bir düzenleme anlamadım saçmalık, belli seçmene şirin gözükmek, benden bir oy alamaz.Bunlar iyice şaşırdı artık