E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaman Gazetesi'nin eski sahibi tutuklandı---

Zaman Gazetesi'nin eski sahibi tutuklandı

Zaman Gazetesi'nin eski sahibi tutuklandı
02 Eylül 2016 - 22:44 borsagundem.com

FETÖ'nün karakutusu olarak bilinen ve 20 Ağustos'ta Balıkesir'de yakalanan eski Zaman Gazetesi'nin sahibi Alaaddin Kaya tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, FETÖ'nün darbe girişiminin ardından başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Kaya ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeli 24 kişi, emniyetteki işlemleri sonrasında Ankara Adliyesine getirildi.

Şüpheliler, savcılık ifadelerinin ardından tutuklanmaları istemiyle Sulh Ceza Hakimliklerine sevk edildi.

Hakimlik sorgularının ardından Kaya ile 24 zanlıdan 19'u tutuklanırken 5'İ adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında hakkında yakalama kararı olan Kaya, 20 Ağustos'ta Balıkesir'in Edremit ilçesinde gözaltına alınmıştı.

Papa'nın elini ölmüştü
FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in uzun yıllardır yanında bulunan Alaaddin Kaya, örgütün tepedeki isimlerinden biri olarak biliniyor. Paralel örgütün medya imamı olan Kaya, Zaman Gazetesi'nin FETÖ'nün eline geçmesinde kilit rol oynamıştı. Papa 2. John Paul ile Fetullah Gülen görüşmesini organize eden isim olarak bilinen Aladdin Kaya'nın Papa'nın elini öperken çekilen fotoğrafı da uzun süre gündem de kalmıştı. Çetenin para kaynakları ve uluslar arası ilişkileriyle ilgili kilit görevlerde de bulunan Kaya, Mayıs ayında savcılığa bir mektup göndererek örgütten ayrıldığını açıklamış ancak bu çıkış inandırıcı bulunmamıştı.

Hakkında yakalama kararı olan Kaya teslim olmak yerine firar etmeyi tercih etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kaya'nın mektubu ile ilgili değerlendirmede bulunarak şunları kaydetmişti: "Eğer pişmanlık hisleriyle ifade vermeyi düşünüyorsa ve bunda da samimiyse yapacağı tek iş, hiç vakit geçirmeden düşündüğünü icra etmeli, savcılığa gitmelidir. Böylesi bir teşebbüs hiç kuşkusuz devletin yeni bilgilere ulaşmasına sebebiyet vereceği gibi, onun konumunda olup da şu anda tereddüt yaşayanları da olumlu yönde etkileyecektir. Ve bu da paralel yapıyla mücadelede bizlere çok büyük bir sıçrama yaşatacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)