E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemZaharova’dan İngiltere’ye tepki---

Zaharova’dan İngiltere’ye tepki

Zaharova’dan İngiltere’ye tepki
19 Ağustos 2023 - 17:11 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova Afrika’ya Ukrayna askeri göndermeye hazırlanan İngiltere’ye tepki


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, İngiltere dış istihbarat servisi MI6’nın Afrika’ya Ukraynalı suikast timi yollamak amacıyla eğitimden geçirdiği haberlerini değerlendirdi.

Gazetemru'da yer alan habere göre NATO-Ukrayna bağlantısının Afrika’daki çatışma potansiyelini de yapay olarak artırdığını söyleyen Zaharova, İngiliz yetkililerin dünyanın diğer bölgelerindeki sorunları da çözmek için Ukraynalı kuklaları kullanma niyetinde olduğunun altını çizdi.

Zaharova, Richard Moore’un yönettiği İngiltere İstihbarat Servisi MI6’nın son zamanlarda Kiev rejimi tarafından Rusya’ya yönelik terör saldırılarının planlanması ve yürütülmesine dahil olduğunu açıkça gösterdiğini vurgularken, “İngiliz yetkililer, şimdi dünyanın diğer bölgelerindeki sorunları çözmek için Ukraynalıları kullanmaya başlıyor. Özellikle Londra’nın eski kolonilerdeki sarsılmaz görünen etkisi tehdit altındayken” diye ekledi.

Tanınmış İngiliz sömürgeci ve Afrika’nın Napolyon’u olarak görülen Cecil Rhodes’un ‘İmparatorluk bir mide meselesi’ sözünü hatırlatan Zaharova, İngilizlerin Afrika’daki politikasının altında hala bu mantığın yattığının altını çizdi.

Londra’nın sömürgeci mirasına çaresizce sarılmaya devam ettiği ve Afrika’daki ülkeleri bağımlı bir konumda tutmak için var gücüyle çabaladığını ifade eden Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“İngilizler onlarla (Afrikalılar) eşit düzeyde konuşmak istemiyor ve bunu zaten kabul ediyor. Daha önce olduğu gibi iç işlerine müdahale etmenin mümkün olan tüm yollarını arıyorlar. Zelenskiy (Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir) ve rejimi de yalnızca paraya ihtiyacı olduğu için Ukraynalı askerler İngiltere’nin bu entrikalarında görünüşe göre Batı’dan Kiev’e askeri yardım için bir tür geri ödeme işlevi görüyor. Halihazırda hazırlanmış plana göre, NATO-Ukrayna bağlantısı Afrika’daki çatışma potansiyelini yapay olarak artırıyor. Ancak Afrikalılar ve Ukraynalılar, İngiliz sömürgecilerin gerçekleştirmek istediği emellerin bedelini ödeyecek.”

Zaharova, bu gelişmelerin Zelenskiy rejiminin, Nazi sempatizanı Bandera, Şukeviç ve ırkçı yandaşlarının çalışmalarının değerli bir halefi olduğunun bir başka örneği olduğuna değinirken, sözlerine “O zaman da Nazi yandaşları Ukrayna ve halkının çıkarları için değil, Avrupalı efendilerinin çıkarları için öldürdü ve öldü” diye sonlandırdı.

Daha önce askeri-diplomatik kaynaklara atıfta bulunulan haberde, İngiliz istihbaratı MI6’nın Afrika ile Rusya arasındaki işbirliğine karşı koymak için “Ukrayna’nın doğu cephesinde” deneyimli 100 Ukraynalı militanı Afrika’ya gönderilmek üzere bir sabotaj müfrezesi hazırladığı iddia edilmişti.

Suikast biriminin görevinin sabotaj ve Rusya ile etkileşime odaklanan Afrikalı liderlerin ortadan kaldırılması olduğu açıklanırken, bu birliğin ağustos ayının ikinci yarısında Ukrayna’nın İzmail limanından gemi ile Afrika’ya gönderilmesi planlanıyor.

Afrika’da İngiltere’nin menfaatlerini koruyacak Ukraynalı askerlere ve Zimbabwe’deki MI6 operasyonlarına katılan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri subayı Vitaly Praschuk başkanlık edeceği belirtildi.

ABD’den Ukrayna’ya F-16 onayı

 

Rusya, Ukrayna’nın Hmelnitski ve Rivne bölgelerindeki hava üslerini vurdu

 

Rusya, Ukrayna’da kan nakli merkezini vurdu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)