E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYüzde 2 artışın ardında bankacılık var---

Yüzde 2 artışın ardında bankacılık var

Yüzde 2 artışın ardında bankacılık var
15 Eylül 2015 - 17:12 borsagundem.com

Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut BİST’i Borsagundem.com’a yorumladı

Güne yüzde 0.27 artış ile başlayan Borsa İstanbul'da, ikinci seansta yaşanan yüzde 2’lik yükseliş dikkat çekti. Peki, bu yükselişi tetikleyen neydi? Alan Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Yeliz Karabulut, BİST’teki bu ani artışı Borsagundem.com’a yorumladı.

BORSA’DA BANKALAR ÖNCÜLÜĞÜNDE YÜKSELİŞ

Dün BİST 100 Endeksi %0,07 geriledi, bu gerilemede yabancı bir bankanın Türk bankaları özelinde beklentilerini kuvvetli bir şekilde düşürmesi, banka hisselerinde satış baskısına neden olmuştu.  Fakat bugüne baktığımızda ise yine bankalar öncülüğünde yükseliş hareketinin etkili olduğu ve banka endeksinde yüzde 3,5’a yakın değer kazancının takip edildiği bir gün olduğunu gördük. Burada hem teknik olarak kritik noktalara gelmemiz hem de bankaların emsal karşılaştırması yapıldığında gelişmekte olan ülke bankalarından oldukça ucuz olduğunu görmekteyiz. Yani bu durum bankalara alım getirmiş olabilir.

Bu birkaç gün içerisinde FED’e dair beklentilerin piyasada FOMC toplantısı öncesi yüksek volatilite oluşturması görülebilir. Bugünkü harekette BİST’in iki haftalık kayıplarına bir tepki hareketi olarak gözükmekle birlikte siyasi riskler dışarıda bırakırsak bankalarımız ucuz gözükmektedir. FED öncesi birkaç gün işlem yapacaklar için sanki bulanık suda balık avlamak gibi olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)