E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtiçi hisse piyasaları, yurtdışından negatif ayrıştı ---

Yurtiçi hisse piyasaları, yurtdışından negatif ayrıştı

Yurtiçi hisse piyasaları, yurtdışından negatif ayrıştı
18 Ekim 2021 - 09:21 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın kararsız bir şekilde başlaması bekleniyor.

Haftaya Çin’de beklentileri karşılayamayan GSYH ve sanayi üretimi verileri ile başladık. Tedarik zincirlerindeki aksamalar ve enerji krizi son aylarda ekonomiler üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. 85 doların üzerine çıkan Brent ile petrol fiyatlarındaki yükseliş yeni haftaya başlarken de gündemde. İçeride ise geçtiğimiz haftayı 9,25’in üzerinde tamamlayan Dolar/TL kuru manşette olmaya devam ediyor. 21 Ekim’deki PPK toplantısı öncesinde buradaki gelişmeler takip edilecek.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 16:15 ABD – Kapasite Kullanım Oranı Önem: Orta
• 16:15 ABD – Sanayi Üretim Endeksi Önem: Orta

BIST-100 Güne Başlangıç

Geçtiğimiz hafta TCMB Başkan Yarımcıları ve Para Politikası Kurul üyeleri tarafında yapılan değişiklikler sonrasında yurtiçi hisse piyasalarının, yurtdışından negatif ayrıştığını gördük. Cuma günü
de gün içi dalgalanmanın ardından BIST 100 günü %0,15 kayıpla 1.409,56 seviyesinden tamamladı. Cuma günü ABD endeksleri haftayı yükselişle tamamladıktan sonra bu sabah vadeli piyasalarda yataya yakın hafif satıcılı bir seyir var. Asya piyasaları genelde yükselişte iken Avrupa’da yataya yakın hafif satıcılı açılış beklentileri mevcut. Cuma günü endeks kapanışında 9,22 civarında bulunan Dolar/TL kuru bu sabah 9,2650 civarında bulunuyor. Bu görünüm altına endeksin güne yataya yakın kararsız bir şekilde başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

TCMB’deki değişikliklerin ardından yurtdışından negatif ayrışan BIST 100’de, düzeltmede %50 seviyesinin ve 50 günlük ortalamanın da bulunduğu 1.428 ve hatta hemen üzerinde geçtiğimiz hafta içinde test edilen haftanın en yükseği konumundaki 1.432 geçilemediği sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü koruyoruz. Diğer taraftan tüm olumsuz haber akışına karşın endeksin 1.400 üzerinde tutunma çabası da oldukça önemli. Bu nedenle gün içi işlemlerde ilk olarak aşağıda 1.400 yukarıda 1.432 seviyelerini referans alıp, olası bir kırılmada, kırılma yönündeki hareketin sertleşebileceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor. 1.400 altında 1.372 ana destek iken 1.432’nin aşılması durumunda 1.450 – 1.460 aralığı çok kısa sürede test edilebilir. 

Günün önemli şirket haberleri 18/10/2021

 

Ak Enerji ve Tümosan sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)