E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışında Noel Baba rallisi için gözler Omikron’da ---

Yurtdışında Noel Baba rallisi için gözler Omikron’da

Yurtdışında Noel Baba rallisi için gözler Omikron’da
27 Aralık 2021 - 08:25 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

Hisse senedi yatırımcıları, hızla yayılan Omikron varyantıyla ilgili en son haberleri , virüsün ABD ekonomisini ne kadar etkileyebileceğine ve piyasa tarihsel olarak yılın güçlü bir dönemine girerken kazançları ne kadar etkileyebileceğine dair işaretleri yakından izlemekte. Teşvik edici gelişmeler yatırımcılara varyantın ekonomik etkisi konusunda daha fazla kolaylık sağladığı için Perşembe günü rekor bir kapanış oldu. Omikron'un muhtemelen bir miktar ekonomik etkisi olsa da, ABD tüketici harcamalarının güçlü kalmaya devam ettiğini görmekteyiz. CFRA Research verilerine göre, tarihsel olarak, ABD hisse senetleri 1945'ten bu yana 75 yılın 56'sında Aralık ayının son beş işlem gününde ve Ocak ayının ilk iki gününde yükseldi. Bu yıl, dönem bugün başlıyor. Stock Trader's Almanac'a göre, ortalama Noel Baba rallisi S&P 500'ü 1969'dan bu yana %1,3 artırmış. Wall Street'in ana endeksleri geçen hafta güçlü kazançlar, kaydetti ve S&P 500 Perşembe günü rekor seviyeye ulaştı. ABD tahvil fonları, önceki haftaki büyük çıkışlara kıyasla, önceki hafta 1,5 milyar dolar çekti. Bir ralliyi başlatmak için Manchin cephesinde (1,75 trilyon dolarlık Daha İyi İklim ve sosyal harcama tasarısın da ) veya Omikron'da biraz iyi habere ihtiyaç var gözüküyor.

Yurtiçinde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Ekonomi Modeli’nin değerlendirilmesinde ; Yüksek faizlerle enflasyonu kontrol altında tutan klasik ekonomi anlayışını bir kenara bıraktıklarını, Finansal istikrar sağlandığında yaz boyunca farklı bir ekonomik iklime tanık olurken, Türkiye'nin risk primi üzerindeki 'balon' da dağılacak açıklamasını dinledik. TCMB başkanında “İki ülke ile döviz swap anlaşmaları sonuçlanabilir” dedi ki burada basına yansıyan “Azerbaycan ve Birleşik Arap Emirlikleri” ydi.

Borsada açığa satış tedbirleri bugün de devam edecek

 

Kurlar, yılın son haftasına sakin başladı

 

Altına Noel desteği

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)