E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurtdışı piyasaların kapalı olması hareketleri sınırlayabilir ---

Yurtdışı piyasaların kapalı olması hareketleri sınırlayabilir

Yurtdışı piyasaların kapalı olması hareketleri sınırlayabilir
02 Nisan 2021 - 09:02 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden’ın açıkladığı 2,25 trilyon dolarlık harcama paketinin yasalaşma süreci ve pakete ilişkin gelen muhalefet önümüzdeki süreçte yakından takip edilecektir. Küresel çapta mutasyona bağlı olarak vaka sayılarında hız kazanan artış eğilimi gündemdeki yerini korurken, Avrupa’da tedbirlerin uzatıldığı görülüyor. Bugün birçok piyasa tatil nedeniyle işlem görmeyecek olup, küresel çapta işlem hacimlerinin zayıf seyrettiği görülebilir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 15:30 ABD – Tarım Dışı İstihdam Önem: Yüksek

• 15:30 ABD – İşsizlik Oranı Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Küresel çapta imalat PMI rakamları güçlü bir görünüm ortaya koyarken, küresel hisse piyasalarında olumlu bir fiyatlama etkili oldu. TL’deki değer kazanımlarından destek bulan BIST-100 Endeksi bankacılık sektörü öncülüğünde dün günü %2,50’lik güçlü bir yükselişle 1.426,56 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişlerle tamamlarken, bugün tatil nedeniyle işlem görmeyecek. Bu sabah ABD vadelileri karışık bir seyir izliyor. Asya piyasalarında bazı borsalar tatil nedeniyle kapalı olurken, açık olan piyasalarda yeşil bir renk hâkim. Avrupa borsaları da Kutsal Cuma nedeniyle bugün kapalı olacak. Endeks kapanışında 8,11 – 8,13 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 8,12’li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi’nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Dün bankacılık endeksi öncülüğünde güçlü bir yükseliş yaşanan BIST 100’de işlem hacmi görece olarak düşük seyrediyor. Endeksin dünkü kapanışı ilk önemli direnç olarak izlediğimiz 1.423’ün hemen üzerinde gerçekleşti. Buranın üzerinde tarihi zirvelerden başlayan ve geçtiğimiz hafta görülen dip seviyelere kadar olan hareketin düzeltmesinde %61,8 seviyesinin bulunduğu 1.462 çok daha güçlü bir direnç konumunda olacaktır. Endeksin yeniden 1.423 seviyesinin altına sarkması yukarı yönlü hareketleri zayıflatabilir. Bugün yurtdışı piyasaların ağırlıklı olarak kapalı olması hareketleri sınırlayabilir. Gelecek hafta başında açıklanacak enflasyon rakamı ile birlikte hafta başında yüksek volatilite yaşanabileceği göz önünde bulundurulmalı.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

 

Aksa Enerji ve Yeşil Yapı sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 02/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)