E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasalarda yön arayışı sürüyor---

Yurt içi piyasalarda yön arayışı sürüyor

Yurt içi piyasalarda yön arayışı sürüyor
07 Temmuz 2021 - 08:43 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BİST 100 endeksi ve VIOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekleniyor.

ESCAR, İnfo Yatırım aracılığıyla bugün ve yarın Borsa’da Satış yöntemiyle halka arz ediliyor. 

Türkiye’de coronavirüs vaka sayısının bir önceki güne göre 5.299 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısının ise 37 kişi arttığı açıklandı.

Borsa İstanbul Genel Müdürü Ergun: Yeni finansal ürün ve hizmetleri devreye alıyoruz .

Pentagon, Trump döneminde Microsoft'un kazandığı 10 milyar dolarlık Müşterek Savunma Altyapısı Girişimi ihalesini iptal etti.

Rusya Maliye Bakanlığı, Ulusal Refah Fonu'nda dolar varlıklarının payının sıfıra indirildiğini bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Psaki: OPEC+ görüşmelerini yakından izliyoruz. Suudi Arabistan ve BAE petrol konusunda yoğun görüşmeler yaptık.

Çin, Japonya'nın Tayvan'a ilişkin açıklamalarını tehlikeli olarak değerlendirerek "Hiçbir ülkenin Tayvan'a müdahalesine izin vermeyeceğiz" mesajını verdi.

İngiltere Başbakanı Johnson, Covid-19 kısıtlamalarını 19 Temmuz'dan itibaren kaldırmayı hedeflediklerini açıkladı. Ancak İngiltere Sağlık Bakanı Javid, kısıtlamaların kaldırılmasının ardından yaz boyunca günlük Covid-19 vaka sayısının 100.000’e ulaşabileceği konusunda uyardı.

Binance, kullanıcılarına bir e-posta yoluyla ödeme ağlarından biri olan Sepa üzerinden ödeme yapmayı geçici olarak durdurduğunu bildirdi.

İngiltere merkezli hedgefon şirketi Marshall Wace, kripto sektörüne yatırım yapmayı planlıyor .

Ne Olacak?

Yurtiçinde Hazine Nakit Dengesi açıklanacak ve Hazine Tahvil İhaleleri gerçekleşecek.

ABD’de FOMC Toplantı Tutanakları yayımlanacak.

Fed Başkanı Powell, Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nin 14 Temmuz'da gerçekleştireceği, Fed politikasına ve ekonomiye yönelik yarıyıl gözden geçirmesinin yapılacağı oturum öncesi sunum yapacak .

Rusya Devlet Başkanı Putin'in, bugün Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile Moskova'da görüşeceği bildirildi.

Suudi Bakan Yardımcısı bugün ABD'li yöneticiler ile görüşecek .

9 - 10 Temmuz’da İtalya’da G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları Toplantısı gerçekleşecek.

Borsa İstanbul’un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Geçen hafta yurtdışı piyasalarda, Fed söylemleri ile ilgili endişeler etkili olurken, Pazartesi günü ABD piyasalarının Bağımsızlık Günü nedeniyle kapalı olması sonrasında hacimlerin düşük olmasının da etkisiyle risk iştahı düşüktü.

Delta varyantı etkisi de baskı unsuru olmaya devam ediyor. Her ne kadar aşıların varyantlar üzerinde etkili olduğu açıklansa da bazı ülkelerin kısıtlamalara geri dönmesi tedirginlik yaratıyor.

Yurtiçi piyasalarda yön arayışı devam etti. Geçen haftayı satıcılı geçiren endeks haftanın ilk gününde tepki alımlarıyla hareket etti. İkinci gün ise endeks güne hafif alıcılı başlangıç yaptı. ABD PMI verilerinin beklenin altında gelmesi sonrasında küresel piyasalarda oluşan negatiflik BİST100 endeksine de yansıdı. Özellikle bankacılık sektörü paylarına gelen satışlar sonrasında endeks günü %0,72 oranında düşüşle 1.382 seviyesinden tamamladı. Endekste 200 g HO’nun üstünde kalınması yukarı yönlü hareketin devamı için pozitif. 1.400 seviyesi psikolojik seviye olarak ön plana çıkıyor.

Almanya’da ZEW beklenti endeksi Temmuz’da imalat sektöründeki sıkıntılar ve virüste yeni varyantların görülmesiyle geriledi. Almanya’da yeni coronavirüs varyantlarının ortaya çıkması ve imalat sektöründeki sıkıntılar yatırımcı güveninde düşüşe neden oldu.

ABD’de dün açıklanan PMI rakamları beklentilerin altında kaldı. Markit Bileşik PMI , Mayıs’ta 68,7’ye yükselmesinin ardından Haziran’da 63,7 ile beklenti altında kaldı. Hizmet PMI ise Mayıs’ta 70,4 ile zirve yapmasının ardından Haziran’da 64,6’ya geriledi.
  
VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Ağustos kontratı, Salı günü 1.514 - 1.537 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.515 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 29.246 artarak 490.539 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO'nın geçtiği 1523 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.537'nin üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.570 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.502 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.528 ve 1,537 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.510 ve 1.502 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 07/07/2021

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

Asya borsalarında karışık seyir sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)