E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasada gözler cari açıkta olacak---

Yurt içi piyasada gözler cari açıkta olacak

Yurt içi piyasada gözler cari açıkta olacak
13 Ocak 2015 - 08:51 borsagundem.com

Haftanın ilk işlem gününde Borsa İstanbul’da yurt dışı etkisi hissedildi. Bugün gözler cari açıkta olacak

ALB Menkul Değerler tarafından hazırlanan Borsa İstanbul raporu:
"BIST 100 endeksi haftanın ilk işlem gününde 87.637-88.738 seviyeleri arasında işlem gördü ve günü 87.864 seviyesinden yüzde 0,25 değer kazanarak tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,63 değer kazanırken, sanayi endeksi ise günü yatay tamamladı.
    
Haftanın ilk işlem gününde Euro Bölgesi’nde gündeme konu olan önemli bir veri akışı bulunmamakla birlikte, güne yükselişle başlayan Avrupa borsalarının gündeminde Avrupa Merkez Bankası bulunuyordu. Avrupa Merkez Bankası’nın ülke tahvili alımına yönelik beklentilerin piyasalarda yer etmesi ve hisse bazlı hareketlerin gün içerisinde yükseliş seyrinin hakim olduğu Avrupa borsaları, ABD borsalarının açılışı sonrasında kazançlarının bir kısmını geri verdi. ABD borsalarının açılışı ile dalgalı seyrin görüldüğü Avrupa borsaları hisse bazlı hareketlerin etkisiyle günü yükselişle tamamladı.
   
ABD tarafında da veri akışının sakin olduğu günde, güne yükselişle başlayan ABD borsaları petrol fiyatlarındaki düşüşün enerji sektörü hisselerinde yarattığı aşağı yönlü hareketler öncülüğünde yönünü düşüşe çevirdi.
  
 Yurt içinde ise yurt dışı borsalarının seyrine iştirak eden bir Borsa İstanbul’a tanık olduk. Güne primli başlayan Borsa İstanbul günün ilk yarısında yukarı yönlü ivmesini kuvvetlendirdi. Söz konusu yükselişe faiz ve döviz kurlarındaki düşüş eğilimi destek olurken, Avrupa borsalarının primli seyrine de uyum sağlayan Borsa İstanbul günün ilk yarısını yüzde 1’i aşan değer kazancı ile tamamladı. Günün ikinci yarısında yatay seyri görülen Borsa İstanbul, ABD borsalarının açılması ile kazançlarının büyük bir kısmını geri verdi. Gün sonuna doğru tepki alımları ile toparlama çabaları görülen Borsa İstanbul haftanın ilk işlem gününü primli tamamladı. Bugün yurt içinde 5,40 milyar dolar beklenen kasım ayı cari açık verisi izlenecek.
   
Günün ikinci yarısında yurt dışı borsalarının seyri ile dalgalanan endeks yükseliş eğilimini korumaktadır. Dün görülen dalgalı seyrinde endekste 88.000 seviyesinin üzeri görülmüş ancak kalıcılık sağlayamamıştır. Yükseliş eğiliminin korunduğu endekste 87.000 desteği üzerinde 89.000 direnci, 87.000 desteğinin aşağı yönlü kırılması durumunda ise 85.500 seviyesi izlenebilir. Endekste yukarı yönlü eğilim devam etmekle beraber 87.000 desteği önem arz etmektedir."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)