E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt içi piyasa gündeminde terör ve siyaset var---

Yurt içi piyasa gündeminde terör ve siyaset var

Yurt içi piyasa gündeminde terör ve siyaset var
12 Ağustos 2015 - 09:14 borsagundem.com

Endekste son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaşırken bono faiz oranları ve döviz kurlarında düşüş yaşandı

''BIST100 Endeksi dünü 2.224 (% 2.87) puanlık yükseliş ile 79.719 seviyesinden ve 3.244 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Endekste son günlerdeki düşüş tepki alımlarıyla karşılaşırken bono faiz oranları ve döviz kurlarında ise düşüş vardı. Borsadaki sert yükselişe karşılık daha para piyasaları daha temkinli görüldü.

Koalisyon hükümeti beklentisi, devam eden terör olayları, döviz kurları, Çin’in Yuan’ın bugün değerini tekrar düşürmesi, dış piyasalardaki düşüş, beklentilerin biraz üzerinde gelen Haziran ayı cari denge verileri, ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler izlenen gelişmeler. Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesiyle hükümet kurulması yönündeki beklentiler piyasa tarafından tekrar fiyatlanmaya başladı. İlk görüşme olumlu geçmekle birlikte yarınki görüşme bekleniyor. Son açıklamalarla temkinli bir bekleyiş var. Piyasaların bu yönde daha ciddi fiyatlama için hükümet konusunun netlik kazanması önemli. Terör olaylarının piyasalar üzerindeki etkisi azalsa da hissediliyor. Çin’den Yuan ile ilgili son iki günde art arda gelen devalüasyon haberlerinin dış piyasalar, altın, ve para birimleri üzerinde etkileri hissedilmeye başladı. Terör ve siyaset nedeniyle iç gündeme odaklanan piyasalarda dış gündeme duyarlılık artabilir.      

Endekste son günlerdeki düşüşe gelen tepki alımlarına rağmen düşüş trendi korunuyor. İlk destek 79.000 seviyesinde bulunuyor. Bu seviye günlük işlemlerde öne çıkabilir. Sonraki destekler 78.600-78.000 ve 77.200 olarak görülüyor. Tepki alımlarında ilk direnç ise 80.000 seviyesinde bulunuyor. Tepki çıkışının devamı için 80.000 seviyesinin geçilmesi önemli. Sonraki dirençler 80.800 ve 82.000 seviyelerinde. Endekste dün görülen tepki alımları satışla karşılaşabilir.   

80.000 seviyesini geçemeyen çıkış denemelerinde veya 79.000 seviyesinin altında satışlar etkisini sürdürebilir. ''
ZEYNEL BALCI/STRATEJİST-MEKSA YATIRIM

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)