E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışına paralel kar satışları görülebilir---

Yurt dışına paralel kar satışları görülebilir

Yurt dışına paralel kar satışları görülebilir
15 Aralık 2020 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı pozitif bir eğilimle başlaması bekleniyor

Haftaya alıcılı başlangıç yapan ve günün genelinde yükseliş eğilimini devam ettirerek 1.394,58 ile yeni tarihi zirve test eden BIST-100 endeksi, günü %1,30 yükselişle 1.388,55’den tarihi zirveden kapattı. Yurtdışı borsalar yeni haftaya alıcılı başlarken, majör endeksler genel olarak günü yükselişle kapatırken, ABD borsaları BIST kapanışı sonrası kapanma haberleriyle satışlarla karşılaştı. ABD’den
S-400 alımı nedeniyle Türkiye’ye CAATSA kapsamında medyaya yansıdığı gibi Savunma Sanayii Başkanlığı ve yetkililerine yaptırım kararı geldi. Yaptırımlar, CAATSA içindeki en hafif maddeler olduğu için ve kısa vadede önemli bir risk gündemden kalkması nedeniyle negatif etkisinin sınırlı olması beklenir. Karar sonrası VIOP 30 endeksi ilk negatif tepki sonrası yükseliş gerçekleştirirken, ABD’de işlem gören Türkiye ETF’leri haber sonrası günü düşüşle tamamladı. TL ise düşük likiditenin etkisiyle gün içinde değer kaybetse de Dolar endeksindeki zayıflamanın da desteğiyle kayıplarını geri alarak günü yatay eğilimle kapattı. Yabancı alımları momentum kaybetse de devam ediyor ve BIST’te yeni zirvelerin test edilmesinde etkili oluyor. Yabancı ilgisi devam ettikçe BIST’te kar satışları yaşansa da sınırlı kalması ve alım fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenmektedir. Bu bağlamda, global risk alma iştahında büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in yükseliş trendini koruması beklenmektedir. Şuan 378 seviyelerinde olan CDS’ler 415 seviyesi altında kaldıkça, TL varlıklarda kısa vadeli ciddi bir bozulma yaşanması beklenmez. VIX endeksi 24 seviyelerinde seyrederken, endeksin 25 seviyeleri üzerine yönelmesi kısa vadede ABD borsalarında volatilite ve kar satışlarının güçleneceğine yönelik önemli işaret olacaktır. Bugün ABD’de açıklanacak Empire imalat endeksi, sanayi üretimi ve kapasite kullanım oranı verileri takip edilecek. ABD vadeli endeksleri BIST kapanışına göre %1 üzeri düşüşle hareket ederken Almanya vadelilerinde daha sınırlı kayıplar var. Ayrıca, Asya boralarında ise satıcılı seyir hakim. Endeksin güne sınırlı pozitif bir eğilimle başlaması beklenirken, gün içinde yurtdışı borsalardaki eğilime paralel kar satışlarının yaşanabileceğini düşünüyoruz.

Gün içi zirvelerin aşılması yeni zirveler getirebilir

 

Küresel piyasalarda yön arayışı sürüyor

 

Günün önemli şirket haberleri 15/12/2020

 

Yaptırımlar nedeniyle olası kâr satışlarına karşı ‘temkinli olun’ uyarısı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)