E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi---

Yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi

Yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya ile endeks kazançlarını geri verdi
22 Ekim 2020 - 09:09 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Temsilciler Meclisi Sözcüsü Pelosi ile ABD Hazine Bakanı Mnuchin arasındaki görüşmeler devam ederken, destek paketine ilişkin gelişmeler gündemdeki yerini koruyor. Vaka sayılarındaki artış ve tedbirlerin sıkılaştırılabileceğine ilişkin artan korkular risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Bugünkü TCMB toplantısında piyasadaki konsensüs beklentiler 175 bp faiz artırımı yapılması yönünde şekilleniyor. (Gedik Yatırım: 150 bp artış)

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
14:00 Türkiye - TCMB Faiz Kararı Önem: Yüksek
17:00 ABD - Mevcut Konut Satışları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Avrupa'da artan vaka sayıları ve salgın kaynaklı endişeler Avrupa piyasaları başta olmak üzere riskli varlıklar üzerinde baskı oluşturuyor. ABD tarafında ekonomik destek paketine ilişkin görüşmeler yakından izlenirken, küresel hisse piyasalarında dün satıcılı bir görünüm etkili oldu. BIST-100 Endeksi ise günü %0,09'luk sınırlı yükselişle 1.211,51 puandan tamamladı. ABD borsaları günü düşüşlerle tamamlarken, ABD vadelileri bu sabah hafif satıcılı seyrini sürdürüyor. Asya piyasalarında kırmızı bir renk hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 7,81 - 7,82 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:35 itibariyle 7,82'li seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST-100 Endeksi dün de güne pozitif bir seyirle başladı ve gün içerisinde en yüksek 1.222,95 seviyesini test etti. Ancak salgın kaynaklı endişeler nedeniyle Avrupa borsaları öncülüğünde yurt dışı piyasalardaki zayıflamaya bağlı olarak endeks gün içi kazançlarını geri verdi. Küresel risk iştahının seyri önemini korurken, bugün TCMB'nin faiz kararı TL varlıklar ve endeksteki yön üzerinde belirleyici olacaktır. Endekste yurt dışındaki zayıflamaya bağlı olarak yaşanabilecek geri çekilmelerde 1.205 - 1.193 ve eylül ayının son bölümünden itibaren etkili olan kısa vadeli yükseliş trendinin geçtiği 1.187 seviyesi ilk önemli destek noktalarıdır. Yukarı yönlü hareketlerde ise 1.216 - 1.228 ve tarihi zirvenin bulunduğu 1.245 seviyesi direnç olarak izlenmeye devam edilecektir.

Endekste yükselen trendde olumlu görünüm korunuyor

Yabancıların en fazla alıp sattığı hisseler

Piyasada negatif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)