E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan’ın tek hedefi: Türkiye---

Yunanistan’ın tek hedefi: Türkiye

Yunanistan’ın tek hedefi: Türkiye
03 Ocak 2021 - 08:12 borsagundem.com

Yunanistan’ın ‘gayri askeri statüde ve silahsız olması’ gereken adalara asker ve silah yığdığını belirten Cihat Yaycı, “Türkiye’nin zayıf anında Batı Anadolu’yu ele geçirmenin peşindeler” dedi.

Yunanistan, 1923 Lozan ve 1947 Paris antlaşmaları gereği “Gayri askeri statüde ve silahsız olması” koşuluyla devredilen adaları, adım adım askerlerini yerleştirdi ve silahlandırdı.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski kurmay Başkanı emekli Tümamiral Cihat Yaycı, Sözcü’den Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamalarda, “Bu adaların silahlandırılması ve askerleştirilmesinin tek amacı vardır, Türkiye'yi tehdittir. Yani, Türkiye'nin zayıf bir anında, dibimizdeki, taş atım mesafesindeki bu adalardan Türkiye'ye taarruz etmek, 1922'de Atatürk'ün sayesinde başaramadıkları Megali İdea (Büyük ideal) çerçevesinde Batı Anadolu'yu ele geçirmektir” dedi.

Cihat Yaycı, sözlerine şu şekilde devam etti:

Yunanistan, 23 adanın tamamında statüyü bozdu. Normalde bir müfreze jandarma kuvveti, asayiş için bulundurabilir. Bunlar da omuzda taşınan tüfek ya da belde taşınan tabanca dışında bir şey bulunduramaz. Gayri askeri statü, çok kuvvetli bir statü. Havaalanı yaparsanız ama gayri askeri statüyü bozmazsınız. Savaş uçağı, hava sahasından geçerse gayri askeri statüyü bozar ama silahlandırılmış statüyü bozmaz. Bir askeri gemi, bu adalara liman ziyareti yaparsa, silahsızlandırılmayı bozmaz. Ama gayri askeri statüyü bozar. Silahsızlaştırılmış bir adaya bir tugay asker koyabilirsiniz. Ama gayri askeri statüdeki bir adaya koyamazsınız.

GAYRİ ASKERİ STATÜ

Türkiye hiçbir zaman bu adalara yönelik bir tehditte, taarruzda, ele geçirme faaliyetinde bulunmamıştır. Diğer yandan, Adalar denizinde Yunanistan'ın karşısında Türkiye'den başka devlet de yoktur. O zaman bu adaların silahlandırılması ve askerleştirilmesinin amacı, Yunanistan'ın meşru müdafaa teziyle açıklanması mümkün değildir. Çünkü Türkiye'nin herhangi bir faaliyeti söz konusu olmamıştır.

TÜRKİYE, YUNANİSTAN'IN SALDIRGANLIĞINI ANLATMALI

Cihat Yaycı, Türkiye'nin Yunanistan'ın bu hukuk tanımazlığını, saldırganlığını, düşmanlığını, uluslararası kamuoyuna çok ciddi bir kamu diplomasisi yoluyla belgeleriyle anlatması gerektiğini söyledi. Son olarak Yunanistan Cumhurbaşkanı ile Yunanistan Genelkurmay Başkanı'nın eş zamanlı olarak gayri askeri statü kapsamındaki Limni, Meis, İpsara ve Rodos, EGAYDAAK kapsamındaki Gavdos, Kelemez, Karaada, Fener Adası, Ardıççık, Bulamaç ve Eşek Adaları'ndaki askeri birlikleri denetlediğini hatırlatan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, şunları söyledi:

Yunanistan'ın yaptıkları BM Şartı'nın yanı sıra Lozan ve Paris Barış antlaşmalarının da açık bir ihlalidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu adaların askerden ve silahtan arındırılmasını talep etmeli, her türlü hukuki-diplomatik girişimlerde zaman geçirmeden bulunmalıdır.

Irak Türkmen Cephesi: PKK uyuşturucu ticareti yapıyor

Pompeo'dan barış süreci açıklamaları

ABD başkanlık seçim sonucuna 11 senatörden itiraz

Japonya OHAL seçeneğini değerlendiriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ RIZA KESTANECİGİLLER03 Ocak 2021 19:56

    Turgut Özal sanında da kudurmuşlar idi ve marketleri boşaltmışlar idi.Özal ne demiş idi.kendileri düşünsün demiş idi.Biz bir kürkedim mi.bizi ne AB nede ABD durdurabilir.yunanistan bir hafta bilemedin 10 günde hallat pamuğu atar işgal eder.pamuğu münasip yerlerine sokarız.

  • Kamil03 Ocak 2021 17:30

    Cıs , cısssss

  • ZEYREK ZEMHERİ03 Ocak 2021 17:03

    Biz güçlü olur isek bir şey yapamazlar ama içimizdeki hainler ve bunların adamları hainlikler yapıp arkamızdan vururlar ise her şey olabilir.bizim uyanık olup daima hep her alanda güçlü olmalıyız.hatta savaş uçağı her şey her şey hatta nükleer silahlar dahi üretmeliyiz.

  • azmi03 Ocak 2021 21:31

    Abd nin ülkemizde Nato bahanesiyle kırk yerde askeri üssü var. İncirlik üssü Nükleer bombalarla yüklü,içeri giremezsin , Kürecik üssüne hiç giremezsin, Kisecik ( Hatay,  Suriye sınırında) de öyle.Toprağımız onların olmuş . Üslerin üzerindeki kalkanları şu anda sadece Ruslardan satın aldığımız S-400 ler delip geçebiliyor. Abd nin bunları ortadan kaldırmazsan yaptırım uygularım haa demesi bu yüzden. Ha bu arada Caatsa acılımı : Abd nin hasımlarıyla yaptırımlar koyarak mücadele yasası 'dır. Yani Abd seni hasım , düşman görüyor. Gel de güven. Biz kuvvetli olmalıyız, bu da teknolojik yatırım demek,vb vb imam yetiştirmekle olmuyor bu da

  • Gökhan03 Ocak 2021 12:18

    Madem öyle Lozan ihlal edildi bozalım Misak-ı Milli sınırları dışında kalmış batı trakya için ve adalar için görüşme taleb edelimFikirde taaruz geri attırır.Halk oylaması yapalım yine demokrasi ise demokrasi.Medeni demokratik Avrupa!!!

  • Nedim03 Ocak 2021 12:15

    Herkes sırasını beklesin!  Vakit tamam olunca içridekilerde dışarıdakiler de  ebesiyle tanıştıracağız!  Yunan sözcü gazetesi  2020 nin felaketleri arasında gösterdiği  Ayasofya  Camisi nin açılışından  en az   Rumlar kadar  rahatsız olmuş olması hiç şaşırtıcı değil.   

  • AGOP SEMİZYAN03 Ocak 2021 16:59

    dostumuz chp iktidara gelir ise ayasofya yine bizim olacak ve müze olacak.karabağ yine bizim olacaktır.

  • fahri03 Ocak 2021 11:52

    Acaba Türkiye, Yunanistan'ın adaları ele geçirmesine bilerek mi gözyumduk?Ya da Yunanistan'a çok mu yumuşak davrandık.Çünkü Hükumet çok uyarıldı,aldırış eden olmadı.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU03 Ocak 2021 17:01

    bu adalar o zamanlar italya işgal etmiş ülkemiz tamanı yakını işgal altında idi.buralar ile uğraşacak gücümüz yok idi.italya yenilince 2.dünya savaşında tebsi içinde bu adaları yunanistan verildi.bizimle alakası yoktur.ama eceli gelen gider cami duvarına işer imiş.yunanistan ınkide böyle bir şey.içimizdeki hainler ve bunların uzantıları olmasa bu kadar cesaretli davranamazlar.

  • fafa03 Ocak 2021 11:46

    Yunanistan bu adalara asker yığarken,silahlandırırken biz neredeydik?Çözüm Sürecinde PKK bodrumlara silah yığarken seyrettik,hallederiz dedik pahalı da hallettik;ya Yunanistan'ı ne yapacağız?Orada da mı çözüm süreci vardı,birkaç adayı da biz elegeçiremez miydik?O kadar uyarılmasına rağmen Türkiye'nin kılı kıpırdamadı.

  • Nedim03 Ocak 2021 12:09

    Sırasını beklesin  herkes;  fetocu  p..çler ile hali hazırda ortaklık yapan cenabet hayvanat partisi sözcüsü  bu arkadaşlar vatanını koruyan arkadaşlar  derken! Ne işimiz var Suriye de Libya da Irak ta   derken Tsk ya moral konseri  veren sanatçılara laf ederken sen neredeydin  zübük?

  • Cego03 Ocak 2021 11:38

    Nerde ihale köşeyi dönmece bunlarla ilgilendiler. Bütün adacıklar sahipsizlikten Yunan’ın oldu.sonrada milliyetçi likten bahsederler

  • AhmetK03 Ocak 2021 18:42

    Ulan it, hdp ile birlik içindeki ip limisin, bu iktşdara vatan millet erebşyatı yapıyorsun.RTE devrilsin diye vatanı satanlarla birliktesın, gelmiş milliyetcılık dersi veriyor. Sen baska yerde havla, uzak olsun gurultunu cekemeyız

  • Sami03 Ocak 2021 11:30

    Yunan kendi kı çnı koruyacak hali mi var komik habeer

  • aaa03 Ocak 2021 10:06

    hükümet yıllardır sessiz kaldı. . yüz verirsen böylr astar ister yunan domuzu. ama su bilinmelidirki türkler savasçı bir millettir.  evdeki bulgurdanda olurlar hepsi bu. anlasılan kasınıyor bunlar bizde kasıyıveriz.

  • AhmetK03 Ocak 2021 18:44

    Müdahil oldugunda, herkeske kavga rdiyor, komsumuz kalmadı, orada ne işimiz var dersiniz ama. Bu riyakarlık dogrusu karaktersızlıkle nasıl yasıyorsunuz ya.Turkler savasır da, siz belki Tayyip gider diye ortaklarınızla hainlik yapsrsınız...içimizdeki irinler sizi

  • Yapmayın böyle03 Ocak 2021 09:14

    Gereksiz bir haber olduğunu düşünüyorum.

  • mesut kaya 03 Ocak 2021 08:59

    adaları silahlandırma yıllardır yapılıyor. anlaşmalarla yunana verilmeyen adalar kayalıklar bile sahipsizlikten yunanın oldu. TÜRKİYE sadece seyirci oldu. adalara sahip çıkmada çok geç kalındı. zararın neresinden dönülse kardır.