E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYunanistan'ın bütçesinden iyi haber---

Yunanistan'ın bütçesinden iyi haber

Yunanistan'ın bütçesinden iyi haber
13 Ağustos 2013 - 07:54 borsagundem.com

Yunanistan'da bütçe ocak-haziran döneminde 2.6 milyar euro faiz dışı fazla verdi

Yunanistan ekonomisi 2.çeyrekte takvim etkisinden arındırılmamış rakamlarla yıllık bazda yüzde 4,6 daralırken, bu yıla kadar olan bütçe hedeflerinin üzerine çıkmaya başladı.
Maliye Bakanı Yardımcısı Christos Staikouras, ülke bütçesinin ocak-haziran döneminde 2,6 milyar euro faiz dışı fazla verdiğini açıkladı. Bu rakam faiz dışı fazlada önemli bir mesafe kat edildiğinin habercisi oldu. Faiz ödemelerini de kapsayan şu anki bütçe açığı 1,9 milyar euro olarak gerçekleşirken, 7,5 milyar euro olarak hedeflenen bütçe açığından daha iyi bir sonuç olarak ortaya çıktı. Yunanistan geçen yılın aynı döneminde 13,2 milyar euro bütçe açığı vermişti.
Staikouras geçen yıl yüzde 6,8 olan bütçe açığının Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'ya (GSYH) oranının bu yıl yüzde 1 olarak gerçekleştiğini ifade etti.
2010 yılından beri uluslararası kurtarma kredilerine ihtiyaç duyan Yunanistan, kurtarma paketleri karşılığında ekonomide revizyona gitmeye söz vererek, tasarruf önlemlerini uygulamaya koydu. Ülkede kamu ve emekli maaşlarının da dahil edildiği harcamalarda geniş kapsamlı bir kesinti oldu ve vergiler arttırıldı.
Bütçede bu yıl elde edilen ilerlemeler, harcamalardaki kesinti ve vergilerden elde edilen gelirlerin artmasıyla meydana geldi.
Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) bir kereye mahsus satın aldığı Yunan devlet tahvillerinden elde edilen 1,5 milyar euro da bütçedeki iyileşmeye katkıda bulundu.
Yunanistan ayrıca kurtarma planındaki özelleştirme politikasının bir parçası olarak Piyango ve Bahis Oyunları şirketi OPAP'ın yüzde 33'ünü 654 milyon euroya Emma Delta şirketine satmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)