E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı---

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı

Yunanistan'dan adalara hukuka aykırı zırhlı araç sevkiyatı
25 Eylül 2022 - 11:07 borsagundem.com

TSK'ya ait İHA'lar, Yunanistan'ın Midilli'ye 23, Sisam'a 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatı yaptığını tespit etti. Çıkarma gemilerinin Midilli ve Sisam'a özellikle ABD tarafından hibe edilen askeri araçları sevk etmesi ise dikkat çekti.


Yunanistan'ın Gayri Askeri Statüdeki Adalar'a yönelik uluslararası hukuku çiğneyen faaliyetleri görüntülendi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Ege'de görev uçuşu icra eden Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait İHA'lar bir hareketlilik tespit ederek, Yunanistan'a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam'a seyir halinde olduğunu belirledi.

Söz konusu gemilerin GASA statüsündeki Midilli'ye 23, Sisam'a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Zırhlı araçların ABD tarafından Dedeağaç Limanı'na gönderilen araçlardan olması ise dikkat çekti.

"Kabul edilemez"

Güvenlik kaynakları 18 Eylül ve 21 Eylül'de yaşanan bu olayları Yunanistan'ın Türkiye'ye yakın adaları silahlandırmaya ve GASA statüsünü ihlal etmeye devam ettiğinin en açık göstergesi olarak nitelendirdi.

GASA'lara özellikle ABD tarafından hibe edilen silahların yerleştirilmeye çalışıldığını ifade eden kaynaklar, yapılan diyalog ve iyi komşuluk çağrılarına karşı NATO'da müttefik olan Yunanistan’ın uluslararası hukuk ve müttefiklik ruhuna aykırı bu saldırgan eylemlerini "asla kabul edilemez" olarak değerlendirdi.

'Yunanistan uzlaşmaz, saldırgan ve hukuksuz faaliyetler içinde'

Yunanistan’ın bu iki adanın gayri askeri statüsünü uzun yıllardır ihlal ettiğini, buralara silah konuşlandırdığını vurgulayan güvenlik kaynakları, bu son sevkiyatlarla da ABD’nin kendisine hibe ettiği taktik tekerlekli zırhlı araçlarla bu adalardaki araçların bazılarını değiştirdiğini ifade etti.

Türkiye’nin sorunların diyalog ve uluslararası hukuk kapsamında çözüme ulaşmasına yönelik çabalarının yanı sıra çözüm için bir araya gelinmesine yönelik davetlerini hatırlatan kaynaklar, “Yunanistan’ın tüm davetlere karşılık toplantılara dahi katılmaması ve bu tarz provokasyonları yapması tansiyonu kimin artırdığının, kimin uzlaşmaz, saldırgan ve hukuksuz faaliyetler içinde olduğunun açık göstergesidir” diye konuştu

Şentop'tan Yunanistan’a tepki: Bizim muhatabımız kuklalar değil

 

Bryza: Yunanistan'ın Türkiye'ye karşı düşmanca davranışı şoke edici

 

BM'den Yunanistan'a sert tepki: Kabul edilemez

 

Bakan Akar'dan Yunanistan'a: Akıllı olun

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (31)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tahlil26 Eylül 2022 10:16

    A rkalarında ABD var yeni bir Ukranya olayı yaratma peşindeler. Devlet ortak aklı devrye girmeli. BU saraya bırakılacak bir iş değil. Büyük bir hazırlık içindeler. Her zamanki gibi piyonlarıda Yunanlılar.

  • baran26 Eylül 2022 19:53

    Kripto soytarılara bu iş bırakılamaz.  Türkiye nin hayrına bir tek laf etmeyen itler ne Amerika ya ne Yunanistan a laf etmezler çünkü bunlar haysiyetsiz kripto ajanları.  Başlarım şimdi ortak aklına senin.

  • xyz26 Eylül 2022 10:16

    Yalancı yalancı yalancı BARAN.

  • baran26 Eylül 2022 19:55

    Senin adam mısın soytarı? Yalancıların Allah belasını versin mi?  Sansaryan fetoş ve itleri ve senin gibiler de dahil olmak üzere.

  • baran26 Eylül 2022 19:47

    Yalancı sensin onun bunun finosu!  Allah belanı vermiş zaten!  Daha fazla pisliğe batma. Akıllı ol.

  • xyz26 Eylül 2022 10:03

    Anlaşma gereği silah olmaması gereken adalara silah yığıyorlar. Burada yazan bazı aklıevvellerde resimlerini çektik diye övünüyor. O adayı ve gemiyi suyun dibine göndereceksin. Değilmi baran ve ALI KODUŞ yalancıları ve iftiracıları.

  • baran26 Eylül 2022 19:46

    Ulan pezevenk hariçten gazel atma!   Sıkıyorsa hemen çıkalım adaya senin gibi kahpeler geri geri  dötün dötün kaçarlar.  Seni ibrikçibaşı seni. 

  • HAKUKUTİKU25 Eylül 2022 23:22

    TÜRKİYE BURDA ÇOK DİKKAT ETMELİ.. BURDNA ANLADIĞIM ŞU ... TÜRKİYENİN RUSYA ELİNDE OLDUÜĞU VE AB NİN RUSYAY KARŞI BİR YUNAN DALARINDA V EYUNANDA SAVUNAM VE ÇARPIŞMA AMÇLI CEPHEB OLUŞTURDUĞU AÇIKTIR.  YANİ TÜRKİYEYİ RUSYANİN  İDAREİSNDE BİR ÜLKE OLARKA GÖRÜYOR GİBİ NATO ÜYESİDE OLSA.  DOLAYIS İLE TÜRKİYE  HAV AGÜÇÜNÜ  DENİZ ALTI SAVUNMA GÜÇÜNÜ V EUZAY SAVUNMA GÜÇÜNÜ İVEİDLİKLE ÜST LİMİTLERE ÇIAKRMALIDIR....

  • Gereksiz gündem25 Eylül 2022 20:09

    Zırhlı enflasyon daha kötü..

  • Baran26 Eylül 2022 08:01

    Kıyı şeritlerini işgale başlayınca görürsün enflasyonu aptal aptal konuşma.  Bunu fırsatını bulsalar yapmayacaklarını sanma!  Asıl enflasyon senin gibi ahmakların enflasyonudur.

  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV25 Eylül 2022 16:37

    Osmanlı imparatorluğunu içimizdeki hainlere nasıl yıktırdılar ise sıra TÜRKİYE CUMHURİYETİ ne geldi.umarım halkımız devletine sahip çıkarlar yoksa bu ülkemizde yıkacaklar.

  • ALİ KODUŞ25 Eylül 2022 15:47

    ÖYLE BİR MUHALEFET PARTİLERİ VAR Kİ TAM BİR ABD MANSINA GİRMEK İÇİN CAN ATIYORLAR.ABD HER TÜRLÜ PİSLİĞİ YAPIYOR BUNLAR TEK BİR LAF DAHİ  KORKULARINDAN EDEMİYORLAR.BU NASIL BİR ÜLKE ARKADAŞ.BU ÜLKE SADECE BU HÜKÜMETİN Mİ ÜLKESİ.

  • baran25 Eylül 2022 18:57

    Korku değil onlar kripto tipler!  Niye korksunlar?

  • EMEKLİ ASKER25 Eylül 2022 15:01

    K EMAL SENDE ABD YE GİT .ADAMLAR SURIYE DE P K K YA SAHİP CIKIYOR BATIDA YUNANLARA....UYU MA MUALEFET. UYAN.

  • EXSTRİKS25 Eylül 2022 15:47

    ONLAR GAYET UYANIKLAR DA KORKULARINDAN KIKLARI ÇIKMIYOR.

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 12:29

    Türkiye: 1- Geniş ve özel Türk radar sistemi kurulmalı. ihalar sihalar vb kara/hava unzurları ile radar görüntü alıp vermeli, yerli uzun menzil nokta atışı roketler, füzeler kontrolu havada değiştirilebilmeli. Acilen hava savunma sistemleri, modern radar sistemlerince desteklenmeli . Gerektiğinde yunanistan Atinaya akdar menzilli roketler  oluşturulmalı. yoksa gelecekde bu f35 ayarındaki devletlere karşı ciddi sorunlar yaşayacağız.. Farz et, yunanistan yendi işgal etti diyelim :D 10 milyon yunan hepsi istanbul ankara istanbula geldi, yahu biz zaten 85 milyonuz bizleri nasıl zapdedecekler dize getirip huzurlu biçimde yaşayacaklar :D  o bakımdan Türkiye hedef değil. Ama sistemlerimiz eskiyor ve düşman unsurlar modern yeni nesil silahları ile çöplerini değiştiriyor. bizde iha, siha, entegre sistemler ile 6 nesili yapıcaz. mecburuz. Savaş uçakları kullanım alanıda artık deişiyo.

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 12:24

    3-F35 lerin yerini başka uçakalr tutmayacak. F35 ler şuan bulut sistemleri ile denenmeye çalışıyor. parça sökme, takma, arıza bildirim vb. F35 ler uçan kumanda dairesi. Her hedefe bilgi veril, alıp, istenen noktaları bulup, roketleri gönderebiliyor. bir s400 gibi  radarında uçakları, topları, üsleri, gemileri dedeağaçtan çıkan abd seyir füzesi atışlarını tek tek hedefe yönlendirebiliyor... örnek : abd f35 rusyaya çıktı yunanistanın abd den aldığı seyir füzeleri ateşlemesi ile bunlarıu abd 35 havada kontrol ederek isteidği hedefe atıyor. Nato bulut sistemi ile entegre oluyor. Dost unsular... :D yani bu uçakların karçılığı malesef yok. sadece uçan savaşan makına değil... kötü yani: parça değişimi, onarımı, yada uçuş sistemlerinin bulut sistemleri, ayda fakrlı sök/tak ları istendiğinde kilitlenip bir çok olarak hangarında kalabilir. s400 alıp kullanamamak gibi... Yani kendin yapmadan asla verim alamazsın. ABD deniz üssü ni seyir füze hanganlarını buna bağlıyorum. 

  • baran25 Eylül 2022 19:00

    Sus artık cahil Amerikan malı!  

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 12:19

    2- F35 radar sistemleri ile işareli hedefe diyorki, ey liman üssü roketim yok. 1000 kmmenzilde hedeflerim var. ilgili radar görüntümü attım. üsden ilgili alanı vurun. uydu ilgili alanı incelesin roket atsın diyor... f35 talimatı radar ekran paylaşımı na gelen SEYİR FÜZELERİ (nokta atışı uzun benzil roket) harekte geçiyor.f35 diyorki,, ilgili füze kullanımı bana verin, havada füze f35 emrine verilebiliyor yani dost füzeler f35 emir sahasına girince kontrolü alabiliyor, böylece f35 istediği noktaları bombalıyor tek tek. 20 seyir füzesine tek tek hedef verebiliyor denizden, adadan, üsten, seyyar abd liman dedeağaç üslerinden :D f35 düşman gören, görülmeyen, seyir füzeleri ile ağ gibi ördüğü düşman noktaları tek tek bombalatan bir sistem olarak 5 nesilde yeni savaş stratejilerini kuruyor. Savaşlar artık değişiyor... hava savunma sistemleri uygularca bulunup, f35 lerce bulunup seyir füzelerince imha edilebiliyor. menziline girmeden .ABD limanlar, üsler, f35 , uydubu modern sistem geçiyo

  • baran26 Eylül 2022 08:07

    Ahmak Amerikan malı adeta tapıyor Amerika ya yani anladığınız üzere Pensilvanya Fahişesi. Bunlar bir bahane bulup Türkiye ye savaş açsalar  ''sakın kimse karşı koymasın'' diye propaganda yapar bu it.  Durmadan Amerikan malını anlatıyor yalan yanlış sallıyor  ahlaksız it.  Onlar bu itin dediği kadar açık üstünlükleri yok!  Öyle olsa  Yunanistan a tonlarca silah yığmazlardı. Neylersiniz it gelmiş it gibi gidecek.  Bakın bu ite münafık dediğim zaman kızmıyor.  Fetocu dediğim zaman hemen deşifre olmaktan korktuğu için karşı suçlamaya geçiyor. Artık bu itin ne olduğunu herkes anlamıştır.

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 22:14

    " f35 radar menzili  " Ya Baransilvanya demişki ya 1,000 km olur mu :D yahu insan önce araştırır. Eeee araştırdın da kaç km buldun ? Türkçe bilgiside varmış. Google yazdın mı ? ansiklobedi yada hobi olarak bu işlere bakanlarla forumlarda vb sohbet ettin mi ? etrafında bilgili birine sordun mu ?  :D yahu bana AKILLI, BİLGİLİ, GOOGLE, yahoo vb yabancı dil bilen araştırma kabiliyeti , ıq sahibi, okuma yazma bilen trol gönderin :D ya hem cahil, hem kör, hem araştırmıyor, hem bilmiyor. Laf olsun diye laf yazıyor :D abisine tapacak ya, tapmak için atmasyon yapıyor :D ne kadar acınacak halde, dünyadan haberi yok. Hatta F35 test edildiğinde bir roket atılıyor, f35 bu roketi radarında görüyor, sonra sistemler zaten defalarca güncelleme ve gelişime uğruyor, gelecekde menzil arttırımı düşünülüyor. :D  (test roket hengi kıtadan atıldı bil bakalım :D araştırda yaz bana ahaha )

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 21:56

    Baransilvanya : )) biz tapıcıları çok iyi biliyoz. 14 Temmuza kadar sağ şeritte gidenlerin 15 temmuz sonrası çorba dağıtıp sol şeritte gittiklerini iyi biliyoruz :D  kendini ve karakterini anlattının bilmeyen yok. Defalarca gerçek yüzün ortaya çıkmış, defalraca delirmiş ve ağzından salyalar küfürler ile konuyu değiştirmeye çalışmışlığını herkes biliyor :D .maskelerin düştükçe, gerçekler ortaya çıktıkda delirmeye, küfürler, hakretler ve çamur atmalar yapacağını zaten aylar önce sana yazmıştım. :D o günler geliyorki, Trump dostumderken, putin dostum dedin. Şuriyelileri savundun gelsinler dedin, Ahmedi nejat destekledin :D arapcı ümmetçiyim dedin, gele gele Türkçü oldun :D .. ne masallarına, ne oyunlarına, Türk Gençliğine yutturamazsın. Varsa hatan bedelini ödersin. Yoksa hatan özür dilersin. Bırak traşı : )) Bilgin varsa konuş: yoksa bilgili troller yazsın bana. Boş muhabbetin seviyesiz yazıları getiriyor...

  • baran25 Eylül 2022 20:49

    Amerika ya tapan köpeğin kendini bu kadar aşağılık bir şekilde ifşa etmesinin resmi yazısı oluyor bu!  Yani artık vesikalı Amerikan fahişesisin.  Zaten senden başka bir şey beklemek ne mümkün. Allah ın odunu diyor ki Amerika her yeri kontrol ediyor.  Amerika ancak senin gibi finoları kontrol eder.   

  • baran25 Eylül 2022 20:40

    Bre cahil bak yine baltayı taşa vurdun!  F35 uçaklarının kesinlikle öyle açık üstünlüğü  yok  1000 km ne demek aptal oğlan.  Öyle olsa kayıtsız şartsız uzaylılar gibi Rusya yı işgal ederlerdi!  Ne olur daha saçmalama da!  Senin zırvalarınla uğraşmayayım!  Bak yoksa  çok fena bozarın gece uyku uyuyamazsın!  Biraz haddini bil anlamadığın konularda uzman kesilme!

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 19:55

    Baransilvanya, Uçak testleri, başarıları, başarısızlıkları, hedefleri kullanım süresi ümalatı vb zaten var. Sen haberleri ahaber den izliyorsan, ulkemizde gazeteleri okuyorsan :D ki onlarıd ayapmadığın belli bunlar global başarı testleri kamuya açık :D  Dünyadan hanerin yok. Biraz testleri ne onay testlerine bak , araştırma raporlarını oku. Türkiye- ABD 10 yıllık stratejik ortaklığın raporlarını oku. Kör cahilsin sadece : )  ABd nin iran,kuzey kafkaslar da Türkiye ile ortak/// Suriye, Libya, Mısır,Akdeniz, YPG, Ermneistan  meselelerinde karşıt olduğu.. Rusya nın diskalifiyesi ile Türkiye nato üyeliği ve güçlü ordunun kendileri için bişey ifade etmediğini belirtmişler. İncirlik baskısı olacağından alternatif üsleri Yunanistana , avrupaya açmışlar. Banan kültürlü bilgili ataştormacı trol gönderin : )  ah haber, Türkiye gazetesi okuyo :D akıl veriyor ahah

  • baran25 Eylül 2022 19:05

    Senin bir uzmanlık alanın yok bu konuda her konuda olduğu gibi ısrarla yalan söylemeye devam ediyor.  F35 öyle güçlü teknik bir uçakmış ki herkes te bu gücün karşısında eğilmeye mahkummuş meal olarak anlatmaya çalıştığı bu bay soytarının!  Sen halt etmişsin Amerikan malı!  Ezberinden ya da google dan yalan yanlı anlamadan sallama!  Ergen çocuk ta bile bu kadar şartlandırılmış kafa olmaz. Bunu çoktan beri yularını bırakmıştım yine ipini koparmış!

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 12:14

    1-F35  sadece uçak mı ?  1 - Uçak testlerde 1,000 km uzakdan üzerine kilitli gelen roketi algıladı bu rekor.2- f35 üzerine gelen hedefi gördü, kendi benzilindeki başka bir ABD , ırak, yunan dost ülke radarını anlık aktarıyor. Yani herhangi bir noktaya radarındaki heefleri aktarıyor, başka yer hedefinden radarlarınını kendi uçağına alabiliyor. Bu devrim. Büyük bir radar ağı kurabiliyo ruçak, her hedef, heder nokta, uçaklar birbilrierenini radarını km lerce öteden aktarabiliyor bilgi veriyor hedef işaretliyor.. ve uydulardan hedef işaretlemeleri gerçekleşebiliyor. Böylece f35 herşeyi görünür kılan en modern rada izleme, hedefleme, hedeflere işare, aynı zamanda radarlara yakalanmadan düşman hava sahasına girme yaoabiliyor. üzeirne f16 gelirken görebiliyor, f16 ya yakalanmadan yüzyüze gelmeden roket atabiliyor. it dalaşına girme olayı 5 nesil f35 ile bitti. Yabi bir f35 RADAR vedüşman sahasında RADAR bilgileri ile km lerce alana hakim  oluyor. kuş uçmuyor

  • sayman25 Eylül 2022 12:14

    ABD TÜRKİYEYE karşı provakosyon peşinde yunanlılardan yeni bir Ukranya çıkarma peşinde Ruslara yaptıklarını bizede yapmaya çalışıyorlar bunun içinde her zamanki gibi parya Yunanistanı kullanma peşindeler. BU böyle bir gece geliriz gibi tek adam işi olmamalı. Devlet aklını ortaya koymalıyız. Hayırlısyla kazasız belasız şu seçime ulaşsak da bu ucube rejimden kurtulsak.

  • ALİ YILDIRIM25 Eylül 2022 12:12

    ÜLKEMİZE ABD VE AB ÜLKELERİ YAKINDA BİR SAVAŞ AÇACAKLAR VE ÜLKEMİZİ PARÇALAMAYA ÇALIŞMAKTADIRLAR.MUHALEFET PARTİLERİ İSE RANT VE İKTİDAR DERDİNDELER.RESMEN UYUMAKTADIRLAR.

  • Mucise Reis : )25 Eylül 2022 12:10

    1-Silahları ve üsleri modern tekn olojıye göre revize, yenileme yapıyorlar. Hedef kim ? hep aynı kişiler, aynı komşular... f35 5nesil silahların organizasyonu oldu. Bu konuda yabancı bakışı. Hobi alanında uçaklara ilgi duyan biri ile meraklarımı giderdim. Gerçekten bilinen savaş stratejisini unutun. İha siha gibi bu f35 lerde oyunu değiştiriyor. Biraz yorumd abahsedicem. Tv lerde gerçek uzmanların bu konulara değinmemeside şaşırttı. Demek bilgisiz ve boş insanlar tv leri doldurmuş. F35 - 1000 km den üzerine gelen roketi, radarı ile tesbit edebiliyor. F35 yakın mesafe değil, uzak mesafe savaş aracı. f35 2070 e kadar kullanılacak devrim. inanılmaz özellikleri aklımda kalanları yazıcam yorumlara. f35 yerine başka 5 nesil silahlar asla eşit ve bir olamaz. F35 yüzde 90 parçası sök, tak gibi aynı bilgisayar kasası gibi topla, parça değiştir, kontrolleri insanlardan çok modern otomobil gibi bilgisayarı tak hatalı parçaları bulsun oalrak çalışıyor.

  • borsacı25 Eylül 2022 11:42

    afganistan,dan donsuz kaçan abdliyi acaba o zırhlı koruyacakmı.sonuçta bize bırakıp kaçacakdır.