E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYunanistan gerilimi tırmandırıyor---

Yunanistan gerilimi tırmandırıyor

Yunanistan gerilimi tırmandırıyor
11 Eylül 2022 - 13:12 borsagundem.com

Dün gece Ege’de yaşanan krizle Türkiye ve Yunanistan arasındaki kriz tırmandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Miçotakis karşılıklı açıklamalarda bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerginlik dün Ege'de yaşanan krizle iyice tırmanırken, Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alırken, son açıklamalarına tek kelime ile yanıt verdi. Öte yandan, Yunan basınına konuşan diplomatik kaynaklar, Ege'de bir krizin olası sonuçları hakkında ciddi uyarılarda bulundu.

Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim, son dönemde karşılıklı açıklamalarla tırmanırken, iki ülke de karşılıklı ton yükseltti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın “Yunanistan'a tek cümlemiz var, İzmir'i unutma. Adaları işgal etmeniz falan bizi bağlamaz. Vakti saati geldiğinde gereğini yaparız. Hani diyoruz ya, bir gece ansızın gelebiliriz” sözleri gündemdeki yerini korurken, son olarak Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Erdoğan’a ve Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Miçotakis, Ankara ile yaşanan gerilime değinirken, “Dikkatimizi öncelikle silahlı kuvvetlerin güçlendirilmesine, müreffeh ekonomimize ve uluslararası ittifaklarıma verdik. Yunanistan olarak uluslararası hukuka olan bağlılığımızı gösterdik.” dedi.

‘HAYIR, SAYIN ERDOĞAN’

Miçotakis, Erdoğan’ın Yunanistan’ı hedef alan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ile başlayan sözlerine de değinirken, tek kelime ile ‘hayır Sayın Erdoğan’ dedi.

Öte yandan, Bozcaada açıklarında dün yaşanan kriz de Yunan basınında gündem oldu. Ülkenin en çok okunan gazetelerinden Ta Nea, haberi manşetlere taşırken, diplomatik kaynakların, iki ülke arasında tansiyonu yükseltecek ve hatta çatışmaya sokabilecek gelişmelerin “Ege’de balıkçıların veya göçmenlerin karıştığı bir kazayla başlayabileceğine dikkat çektiğini” vurguladı.

Dün, Yunanistan Sahil Güvenlik botları Ege’de uluslararası sularda seyir halinde olan ticari gemiye taciz ateşi açmış,  Türk Sahil Güvenlik botlarının devreye girmesiyle Yunan unsurları bölgeyi terk etmişti.

DİPLOMATİK KAYNAKLAR AÇIKLAMA YAPTI

Taciz ateşi açılmasının ardından Türkiye, Yunan makamları nezdinde Ankara ve Atina’da girişimde bulunarak olayı protesto etti ve olayın derhal araştırılması ile izahat verilmesi talebinde bulundu.

Diplomatik kaynaklar, “Uluslararası hukuka tamamen aykırı bu olay hakkında Yunanistan nezdinde Ankara ve Atina’da derhal girişimde bulunularak olay protesto edilmiştir. Olayın vahametine dikkat çekilerek derhal araştırılması ve izahat verilmesi talep edilmiştir” ifadelerini kullandı.

Yunanın ateş açtığı o gemi Mavi Marmara çıktı

 

Yunanistan'ın taciz ateşi açtığı gemi Çanakkale Boğazı'nda demirledi

 

Yunanistan unsurları, Bozcaada açıklarındaki Ro-Ro gemisine taciz ateşi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Düşman bizden korksun11 Eylül 2022 19:28

    CB' nın "Adaları işgal etmeniz bizi bağlamaz"  vurgulaması çok önemli gerçekten.

  • xyz12 Eylül 2022 09:27

    Demekki neymiş adalar işgal edilebilirmiş. Adalar vatan toprağı değilmiş. Kardak için kıyamet koparan başbakandan nerelere geldik. Anlayana.

  • pazarci11 Eylül 2022 18:41

    bir savas cikacak amma ne zaman???zaten savas cikmadanda bu isler duzelmez TC nin hakki olan adalar da savasla alinir,hayatta olanlar gorur....

  • xyz12 Eylül 2022 09:16

    pazarci adını hayalci olarak değiştir.

  • İbrahim Açıkgöz11 Eylül 2022 13:55

    Türk-Yunan savaşı mı boş beleş konuşan liderler savaşımı? İç siyaset dış siyaset nezaket dilini unutalı bunlar başımıza hep gelecek. Yunanı konuşturan da onu muhatap alıp konuşanda havanda su dövüyor. 24 saat içerisinde ne yapacaksan yapar bitirirsin. O zaman kim ne yaparsa yapsın. Üç paralık Yunan 48 saatlik savaş planlıyor ve beklentisi bu süreden sonra müttefiklerimiz Türkiyeyi durdurur. Bu kadar salakça bir yaklaşım olur mu? İlk bombayı attıktan sonra haritada Yunanistan diye bir devlet kalmaz.