E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükselişler bankacılık hisselerinde kar satışı fırsatı ---

Yükselişler bankacılık hisselerinde kar satışı fırsatı

Yükselişler bankacılık hisselerinde kar satışı fırsatı
09 Temmuz 2020 - 09:20 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı alıcılı bir eğilimle başlaması bekleniyor

BİST: Güne pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi bankacılık endeksi öncülüğünde kar satışlarıyla karşılaşarak günü %0,52 düşüşle 118.713’den kapattı. Bankacılık endeksi % 1,38 düşüşle negatif ayrışmasını devam ettirdi. Yurtdışı borsalar ikinci dalga endişeleriyle ABD hariç genel olarak günü düşüşle kapattı. BIST’te yabancı payı %50 altına gelirken, özellikle bankacılık hisselerindeki yabancı satış baskısı devam ediyor.

VIX endeksi 28 seviyelerinde seyrederken, volatilitenin ortadan kalktığının teyidi için endeksin 22 seviyesi altına gelmesi gerektiğini düşünüyoruz. CDS’ler tekrardan 502 seviyelerine yükselirken, TL varlıklara yönelik yüksek risk algısının tekrar yükselmeye başladığına işaret ediyor. Yurtdışı borsalarda ikinci dalga endişelerine rağmen yükseliş eğilimi devam ediyor.

BIST’te ise yükseliş eğilimi devam etse de teknik göstergeler yorulma emaresi göstermesi nedeniyle bu yükselişlerin kısa vadede kar satışı fırsatı olarak değerlendirilme olasılığı yükselmiş görünüyor. Bugün ABD’de açıklanacak haftalık işsizlik maaşı başvuruları günün takip edilecek verisi olacak. ABD ve Almanya vadelileri BIST kapanışına göre %0,5-0,6 arasında yükselişle seyrederken, Asya borsalarında alıcılı bir seyri var. Endeksin güne sınırlı alıcılı bir eğilimle başlaması beklenirken, yükselişlerin özellikle bankacılık hisselerinde kar satışı fırsatı olarak kullanılabileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün Dolar paritesi, 6,8609-6,8648 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,08 oranında değer kazancıyla 6,8631 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,22 oranında değer yitirdi. Dün, borçlanma araçları piyasasında % 12,51-%12,69 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 31 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan % 12,69’den günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

BDDK, korona virüs sonrası normalleşme döneminde finansal kurumlara bireysel ve ticari müşterilere kolaylık sağlayacakları konuları iletti. Buna göre BDDK bankalardan, mevcut kredi limitlerine haklı ve somut gerekçeler olmaksızın bloke konulmamasını, limitlerin kullanıma hazır tutulmasına özen gösterilmesini ve bireysel ve ticari müşterilerin vade tarihi 2020 yıl sonuna kadar olan ödemelerine ilişkin öteleme taleplerinin karşılanmasını talep etti. BDDK, kredi kartı aidatları için kolaylık sağlanmasını da talep etti. Bu kapsamda kredi kartı aidat tahsilatına itiraz eden müşterilerin talebi doğrultusunda tahsilatın geçici bir süreyle ertelenmesini isteyen BDDK, diğer taraftan makul ve somut gerekçeler olmaksızın kredi kartı limitlerinin kısıtlanması ve kredi kartlarının nakit çekime kapatılması gibi uygulamalar hakkında mevzuatta belirtilen kurallardan daha ihtiyati ve sıkı uygulamalara gidilmemesi gerektiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EKRİST09 Temmuz 2020 11:12

    Anlaşılar yeni sezona kadar yabancı bankaları 2-3 TL getirecek ve ordan yine girecekler.

  • Ne Fırsatı?09 Temmuz 2020 10:49

    Bankacılık endeksi ne kadar çıktı ki kar fırsatı olsun? Pamdemiyle birlikte çöktükleri yerden doğrulamadılar, zararda olan zararını arttıran kıytırık hisseler uçarken koca koca bankalar holdingler adeta çakıldı kaldı.