E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYükseliş gücünü yitiriyor---

Yükseliş gücünü yitiriyor

Yükseliş gücünü yitiriyor
15 Ağustos 2013 - 09:27 borsagundem.com

Son 3 gündür yükselen borsa 76.100 direncinden satış yiyor. Dün yabancıların satışları ve bugünkü yoğun veri gündemi dikkat edilecek noktalar

BIST 100 endeksi, dünü % 0.1 art ışla, 75.58 puandan kapattı.Gün içerisinde en düşük 75,417, en yüksek 76,134 puanı gören endeks, önceki kapan ışının 71 puan üzerine çıktı. Mısır'daki kanlı darbenin etkileri uluslararas ı arenada en çok petrol fiyatlarını yukarı itmesiyle yaşanıyor. Brent petrol 110 dolar sınırına dayandı. Bu durum Hindistan ve Türkiye gibi petrol ithal eden ülkeler için negatif.
Bugün Türkiye için önemli veriler gelecek: 10:00'da Cari açık verisi ve işsizlik oranı, 11:00'de Temmuz Bütçe sonuçlar ı. Cari açığın 5.1 milyar dolar gelmesi bekleniyor. eğer beklentinin üzerinde gelirse TL varlıklar değer kaybedebilir.Öyle ki Döviz Sepeti/TL’nin bugün 2.26 rekor seviyeyi aşması gündeme gelebilir. Diğer taraftan yılın ilk yarısında bütçe gerçekle şmeleri yılsonu hedefleri ile uyumlu gelmi şti. Eğer bu durumda bozulma yaşanırsa negatif yorumlara yol açabilir. ABD'de ise veri gündemi yo ğun: TÜFE, NY Fed İmalat Endeksi, haftalık İşsizlik maaşı başvuruları, sanayi üretimi ve kapasite kullanımı gelecek.
Dün Avrupa'da büyüme verileri iyi gelince Almanya % 0.3, Fransa % 0.5 yükseldi. ABD'de ise kar satışları geldi. Dow Jones % 0.7, S&P500 % 0.5 dü ştü. ABD'nin ardından, Asya’da borsalar bu sabah satıcılı seyrederken, altın ve petrol yükseliyor.
(Gedik Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)