E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYüksek risk algısı gerilemeye başlıyor---

Yüksek risk algısı gerilemeye başlıyor

Yüksek risk algısı gerilemeye başlıyor
02 Nisan 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor

Güne alıcılı başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki yükselişini devam ettirerek günü %2,50 yükselişle 1.426,56’dan tamamladı. Bankacılık endeksi uzun süre sonra %4,24 yükselişle pozitif ayrıştı. Yurtdışı borsalar ABD’den yeni teşvik paketi beklentileriyle günü yükselişle kapattı. BIST pozitif ayrışarak günü güçlü tepki yükselişi ile kapattı. Kurlarda ve tahvil faizlerindeki gerileme, bankacılık sektörü öncülüğünde gelen BIST’teki güçlü tepki yükselişini destekledi. DXY dolar endeksi ve ABD 10yy tahvil faizlerindeki gerileme ile değer kazanan EM para birimlerine göre TL, TCMB başkan değişimi sonrası ilk kez pozitif ayrışarak günü %1 üzeri değer kazancıyla kapattı. Yeni TCMB başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun yerli yatırımcılarla gerçekleştirdiği toplantıda enflasyon beklentilerinin yüksek olduğu ve bu görünümün sıkı para politikası duruşu gerektirdiğini açıklaması, TL’deki pozitif ayrışmada etkili oldu.

CDS’ler günü 452 seviyelerine gerileyerek kapatırken, mevcut seviyeler TL varlıklara ilişkin yüksek risk fiyatlamasının devam ettiğine işaret ediyor. CDS’lerin sınırlı da olsa gerilemesi TCMB başkan değişikliği sonrası piyasalarda oluşan yüksek risk algısının gerilemeye başladığına işaret ediyor. TL varlıklarda toparlanmanın güç kazanması için CDS’lerin ilk etapta 430 altına gelerek düşüşüne devam ettiğini görmemiz gerekiyor. BIST’te yabancı yatırımcı satışları momentum kaybetse de devam ediyor. Kurlardaki ve tahvil faizlerindeki gerilemenin devam etmesi durumunda son iki haftada sert satışlarla karşılaşan BIST’te banka hisseleri öncülüğünde tepki alımlarının devam etmesi beklenir. Kurlar ve tahvil faizlerindeki gerilemenin sınırlı kalması durumunda ise BIST’te tepki alımlarının sınırlı kalarak satış fırsatı olarak değerlendirilmesi beklenir. Bugün ABD, Almanya ve İngiltere piyasaları kapalı olacak. BIST kapanışına göre ABD vadelileri pozitif seyir izlerken, açık olan Asya borsaları da pozitif bir seyir izliyor. Bu beklentilere paralel Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken, tepki yükselişi eğiliminin momentum kaybetse de devam edeceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Dün, 8,1145-8,1400 bandında işlem gören USD/TRY paritesi önceki gün sonuna göre % 1,59 oranında değer kaybederek gün sonunu, 8,1318 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %1,43 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında %18,21-%18,49 seviyeleri arasında hareket ederek on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 61 baz puan düşüşle günü, %18,25 seviyesinden tamamladı.

Yabancılar hangi hisselerde işlem yapıyor

Bankacılık hisseleri ile Euro'yu bile bozduk!

Günün önemli şirket haberleri 02/04/2021

Aksa Enerji ve Yeşil Yapı sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)