E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYön konusunda neler belirleyici olacak---

Yön konusunda neler belirleyici olacak

Yön konusunda neler belirleyici olacak
07 Haziran 2021 - 09:11 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Cuma günü açıklanan ABD tarım dışı istihdam verisi geçen ayın ardından bir kez daha beklentinin altında kaldı. ABD ekonomisinde tarım dışı istihdam artışı mayıs ayında 559 bin oldu. Beklenti tarım dışı istihdam artışının 675 bin olması yönünde idi. Diğer taraftan işsizlik oranı %6,1’den %5,8’e geriledi. Tarım dışı istihdam rakamının beklentilerin altında kalması Fed’den erken sıkılaşma beklentilerini kısmen azalttı. Cuma günü Moody’s Türkiye notuna ilişkin güncelleme yapmadı.

BIST-100 Güne Başlangıç

BIST 100 Endeksi cuma günü 1.427 ile 1.435 puanları arasında dalgalanarak günü %0,34’lük kazançla 1433 puandan tamamladı. Endekste gün içi volatilitenin oldukça düşük kaldığını gördük. Bugün de önemli bir veri akışının olmaması volatiliteyi sınırlamaya devam edebilir. Cuma günü yükselişlerin etkili olduğu ABD endekslerinin vadelileri bu sabah yataya yakın hafif ekside seyrediyor. Cuma günkü sınırlı yükselişlerin ardından Avrupa borsalarında bu sabah hafif satıcılı bir açılış beklentisi hakim. Asya piyasalarına ise ağırlıklı olarak alıcılı olmakla birlikte karışık bir görünüm var. Cuma günü yurtiçi piyasaların kapanış saatlerinde 8,66 civarında bulunan kur bu sabah
08:40 itibariyle 8,6750 civarında bulunuyor. Bu görünüm altında endeksin güne yataya yakın hafif satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

BIST 100'de geçtiğimiz hafta anlık sarkmalar olsa da kısa vadede takip ettiğimiz ilk önemli destek olan 1.415 üzerinde tutunma çabasını izledik. Bu hafta için de aşağıda burası, yukarıda ise 1.445 izlediğimiz önemli seviyeler olmaya devam ediyor. Bu hafta bu iki seviyeden birinin altında ya da üstünde kapanışlar görülmesi yön konusunda belirleyici olabilir. Bu dar kanalın üst bandını oluşturan 1.445 üzerinde 1.462 seviyesi kritik konumda olacak. Burası aşılamadığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiği görüşümüzü korumaya devam ediyoruz. Aşağıda ise 1.415 ilk önemli destek olmakla birlikte buranın altında 1.390 kısa vade için takip ettiğimiz en önemli destek konumunda. Herhangi bir sebeple buranın altına sarkılması satışların sertleşmesine neden olabilir.

Şirketlerin 2021 yılı ilk çeyrek açıklanan bilançoları

Pınar Süt ve Kalekim sorusu

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisseler

Günün önemli şirket haberleri 07/06/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)