E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYok böyle soygun---

Yok böyle soygun

Yok böyle soygun
24 Ekim 2013 - 06:28 borsagundem.com

Jandarmanın titiz çalışmasıyla soyguncular yakalandı

Antalya’nın Manavgat ilçesi Çolaklı beldesindeki bir otelin içinde bulunan kuyumcu, film senaryolarını aratmayacak bir planla soyuldu. Kuyumcuda çalışan Rahmi B. (49), iddiaya göre, 1 milyon liraya yakın ziynet eşyası bulunan kuyumcuyu soyma planını, çeşitli suçlardan hakkında 49 yıl hapis cezası olan Abdurrahman Ç.’ye anlattı ve karşılığında 40 bin lira vaat etti.

3214 NO’LU ODA
Teklifi kabul eden Abdurrahman Ç. ile kız arkadaşı Hanife S., Rahmi B.’den kuyumcunun ‘klonlanmış’ anahtarını aldı ve güvenlik kamera sistemi olmadığını bildikleri otelin 3214 numaralı odasına müşteri gibi yerleşti. Soygun planına dahil olan Olcay G. ve kız arkadaşı Bediha C. de otele yerleşti. Planlama aşamasında, kuyumcunun güvenlik kamera sisteminin arızalı olduğu bilgisini Rahmi B.’den alan soyguncular, 13 Ekim gecesi, planı devreye soktu. Soyguncular, anahtarla kuyumcuya girip 800 bin lira değerindeki ziynet eşyasını aldılar. Sabah erken saatte otelden çıkış yapan şüpheliler, kiralık araçla ayrıldılar.

PARMAK İZİ SİLİNMİŞ
Soygun sabah fark edildi. Olay Yeri İnceleme ekibi, parmak izlerinin silindiğini, kapıda zorlama olmadığını, alarm ve kamera sisteminin çalışmadığını belirledi. Soygunun içeriden yardımla yapılmış olabileceğini düşünen ekipler, eski çalışanların listesi, son  hafta içinde otele giriş yapan konukların kayıtları ve ilçeye sık giriş çıkış yapan araçları mercek altına aldı. Sorgulamalar sonucu, Rahmi B. şüpheli olarak belirlendi. Jandarma, otel kayıtlarından Abdurrahman Ç., Hanife S., Olcay G. ve Bediha C.’nin bilgilerine ulaştı. 10 günlük çalışmanın ardından önceki gece yapılan baskınlarda, sahte kimlikle otele giriş yapan Abdurrahman Ç. üzerinde 3 altın yüzük ve ‘klon’ anahtarlarla yakalandı. İlk ifadesinde soygunu kabul ettiği belirtilen Abdurrahman Ç., kendisine yardımcı olan kişilerin isim ve ikamet bilgilerini de verdi. Olcay G., Musa Ö. ve Volkan Ç. Antalya’da, Rahmi B., Aslan H., Nuri D. ve Aslan A. Manavgat’ta yakalandı.

Kadınlar bulunamadı
Soygunu planladığı ve gerçekleştirdiği ileri edilen Olcay G., Rahmi B. ve Abdurrahman Ç. tutuklandı. Soyguna katıldıkları belirlenen Bediha C. ve Hanife S. hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Mücevherler kayıp.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)