E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYılsonu rallisi erken gelse de yükseliş durmayacak---

Yılsonu rallisi erken gelse de yükseliş durmayacak

Yılsonu rallisi erken gelse de yükseliş durmayacak
07 Aralık 2020 - 10:59 borsagundem.com

Kasım ayı rallisinde boyunca geride kalan hisse senetleri yükselerek ekonomik toparlanmayı işaret etti. Ünlü yatırım uzmanı Ed Yardeni’ye göre beklenen yılsonu rallisi erken gelmiş olabilir. Ancak borsalarda yükseliş devam edecek

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları geçtiğimiz haftayı rekor seviyede tamamladı. Küresel borsalardaki bu pozitif seyir yıl sonu rallisine olan inancın pekişmesine neden oluyor. Ancak beklenen yılsonu rallisi çoktan gerçekleşmiş olabilir. Yine de bu borsalardaki yükselişin duracağı anlamına gelmiyor.

Borsa araştırmaları firması Yardeni Research’ün Kurucusu Yatırım Uzmanı Ed Yardeni bir süredir borsalardaki boğa piyasası hareketine ağırlık veriyor. Yardeni en son paylaştığı yatırımcı notunda küresel borsaların yılsonu rallisini çoktan gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak yatırım uzmanı borsaların yukarı yönlü hareketine devam edeceğini belirtiyor.

Yardeni, “Borsa ‘Noel Baba rallisini’ halihazırda gerçekleştirdi. Ancak yukarı yönlü hareket devam edecek ve temel verilere ne kadar bakarsanız bakın bana kalırsa bu kadar düşük faiz oranlarıyla birlikte bu kadar miktarda likidite borsaları yukarıya taşıyacaktır” ifadelerinde bulundu.

CNBC’deki röportajında Yardeni, yatırımcıların aşırı yükselen hisselerden çıkarak portföylerini çeşitlendirmeye devam ettiği sürece borsalardaki yükselişin de devam edeceğini belirtti.

Yatırım uzmanı, “Kasım ayı borsanın geçirdiği aylardan birisiydi. Düşük ve orta büyüklükte sermayesi olan şirketlerin hisse senetleri oldukça önemli ölüde genişleri. Borsa için tek kelimeyle harika bir aydı” görüşlerine yer verdi.

Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endekslerinin tamamı haftayı rekor seviyede tamamladı. Yardeni ayrıca ABD’deki en son işsizlik rakamlarının da ilk çeyrekteki korkulan ikinci dip resesyonundan kaçınılacağını gösterdiğini ve bahar aylarında Kovid-19’un bastırılmış talebinin aşıyla birlikte yeniden serbest kalmasıyla ekonominin patlama yapacağını öngördüğünü belirtti.

Ancak Yardeni, bu tarih gelene kadar halen yapılması gereken çok iş olduğunu belirtiyor. Zira ABD’de yeni bir teşvik paketine olan ihtiyaç giderek artıyor.

Yatırım uzmanı röportajında ekonominin şu anki toparlanma sürecine ilişkin, “Birçok insan arkada bırakıldı. Hem işlerini kaybettiler hem de şimdi işsizlik sigortalarını kaybetme ihtimaliyle karşı karşıyalar. Ve sonra, tabii ki, bu salgının birinci ve ikinci dalgalarından zar zor kurtulan bir sürü işletme var” ifadelerine yer vererek teşvik paketine olan acil ihtiyaca dikkat çekti.

BİST Kasım ayında yatırımcıyı güldürdü

 

Boğa piyasasının ilerleyişini ne durdurabilir?

 

Yatırımlar altından Bitcoin’e kayıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)