E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYılın son haftası sakinliği…---

Yılın son haftası sakinliği…

Yılın son haftası sakinliği…
25 Aralık 2023 - 09:35 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalar mercek altına alınıyor

Küresel piyasalarda yılın son haftasına girmeden önce haftanın en önemli verileri ABD çekirdek PCE enflasyonu ile ABD dayanıklı mal siparişleri oldu. Fed'in son toplantısında yıl sonu beklentisini %3.7’den %3.2’ye düşürdüğü çekirdek PCE enflasyonu Kasım’da %3.4’ten %3.2’ye geriledi. Piyasa beklentisi Kasım’da enflasyonun %3.3 olması yönündeydi. Ekonomik aktivitenin önemli göstergelerinden dayanıklı mal siparişleri ise aylık bazda %5.4 artarak %2.2 artış beklentilerinin oldukça üzerinde gerçekleşti. Dayanıklı mal siparişlerinin kuvvetli seyrinin ABD ekonomisinin zayıflama göstermediğine ve Fed’in faiz indirimleri konusunda aceleci olmayacağına işaret ettiğini düşünüyoruz.

ABD endeksleri, günü yataya yakın karma bir görünümle tamamladı. ABD vadelileri ise tatil dolayısıyla işlemlerine kapalı.

Avrupa endeksleri, haftanın son işlem gününü Fransa haricinde pozitif görünümde tamamladı. Gün içerisinde teknoloji sektörü ortalama %0,83 değer kaybederken, petrol ve gaz sektörü %0,4 değer kazandı.

Asya endeksleri, günü Nikkei endeksi haricinde 1,6’a yakınsayan düşüşle tamamlarken bölge endeksleri gün içi işlemlerinde ise yataya yakın karma bir görünümdeyken Hang Seng endeksi tatil dolayısıyla işlemlerine kapalı.

BIST 100 endeksi, Cuma günü önceki kapanışa göre %2,67 azalışla 7.557.56 puandan tamamlarken haftalık bazda ise %5,46’lık bir düşüş kaydetti. Geçtiğimiz hafta yatırım ortaklıkları ve gıda sektörleri en fazla değer kazananlar arasında yer alırken, spor ve turizm sektörleri ise en çok değer kaybedenler arasında bulundu.Endekste 7.400 ve 7.500 bandının önemli bir destek olduğunu düşünüyoruz. Olası yükselişlerde ise 7.700 ve 7.900 dirençlerini takip ediyor olacağız.

Yılın son haftasında uluslararası piyasalarda önemli bir veri akışı bulunmazken bugün ise ABD, İngiltere, Almanya ve Hong Kong tarafı noel tatili dolayısıyla işlemlerine kapalı olacak. İçeride ise saat 10:00’da reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı verilerini izliyor olacağız.
BİST100 endeksinin yatayı bir başlangıç yapmasını bekliyoruz.

İş Yatırım Menkul Değerler ve Astor Enerji sorusu

 

Bugün ARD Grup Bilişim Teknolojileri'nin hisse fiyatında düzeltme olacak

 

Fiyat hareketi güçlü hisseler (25/12/2023)

 

Endeksten hızlı yükselenler (25/12/2023)

 

12 Göstergesi al veren hisseler

 

Yatırımcı ilgisinin arttığı hisseler (25/12/2023)

 

Günün önemli şirket haberleri 25/12/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)