E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYıldırım, belediye başkanlarından 'evet' için yüzde aldı---

Yıldırım, belediye başkanlarından 'evet' için yüzde aldı

Yıldırım, belediye başkanlarından 'evet' için yüzde aldı
13 Şubat 2017 - 03:40 borsagundem.com

Başbakan Binali yıldırım, partili belediye başkanlarıyla bir araya geldi. Büyükşehir kapsamında olanlar, Başbakan'a 'evet' için yüzde hedeflerini verdi

AK Partili 878 belediye başkanı ile Antalya’da bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, toplantının basına kapalı bölümünde büyükşehir kapsamında olanlardan referandum hedefi aldı.

Konya’dan gelen başkanlar, ‘evet’ vaadinde yüzde 85’le ilk sırada yer aldı. Kayseri yüzde 80, Kahramanmaraş ise yüzde 70 üzeri hedef gösterdi. İstanbul yüzde 60, Ankara ise yüzde 62 ‘evet’ hedefi koydu.

BAŞKANLIĞI YAŞIYORSUNUZ

“Referandum sürecinde en önemli görev belediyelerde” diyen Yıldırım, 2 ay gece gündüz demeden çalışmalarını istedi. Yıldırım, belediye başkanlarından propaganda çalışması sırasında vatandaşlara neden “Evet” vermeleri gerektiğini anlatırken kendileri örnek göstermesini istedi. Yıldırım’ın, “Getirilen sistem sizin yıllardır uyguladığınız model. Değişen sistem belediyedeki başkan ve meclis seçim modeli. Tüm Türkiye’ye bunu getiriyoruz. Vatandaşımız zaten bunu çok iyi biliyor. Siz kendinizin seçim süreci ve belediye meclisi sürecinizi anlatın. Milletin kafasını karıştırmaya gerek yok. Bu sistem değişikliği ve sadece hükümet modeli değişiyor. Başkanlık sistemini siz yaşıyorsunuz ve hizmetlerin daha hızlı ve sağlıklı vatandaşa gittiği ortada. Muhalefetin kafa karıştırmasına izin vermeyin” dediği öğrenildi.

MHP’LİLERLE ÇALIŞIN

Yıldırım, AK Partili başkanlara “girilmedik sokak kalmaması” talimatı verirken şunları söyledi: “Yerelde vatandaşla iletişimde en önemli nokta sizlersiniz. Hiçbir vatandaş ayrımı yapılmadan herkesle mutlaka iletişim kurun, hatırını sorun. Hiçbir parti ayrımı yapılmadan özen gösterilmeli. MHP’li belediye başkanlarını çalışmalarınızdan ayrı tutmayın. Büyükşehirler için söylüyorum, ilçede MHP’li belediye var ise mutlaka birlikte çalışma yapmaya özen gösterin.” (Hürriyet / Rıza Özel)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)