E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinYeşil Dedektör’e bastı, işten atıldı---

Yeşil Dedektör’e bastı, işten atıldı

Yeşil Dedektör’e bastı, işten atıldı
04 Eylül 2018 - 06:59 borsagundem.com

Samsun İlkadım’da kurulu bulunan Günsan’da sigara krizi. Bir iç mimar, dumandan rahatsız olunca ‘Yeşil Dedektör’e tıklayarak Sağlık Bakanlığı’na çağrı gönderdi. Şirkete 7 bin TL ceza kesildi. Patron çalışanını işten çıkardı.

BORSAGUNDEM.COM

Sağlık Bakanlığı her vatandaşını düşünüyor, kıymet veriyor, kritik projeler geliştiriyor ama bazı işverenler, şirket sahipleri, tüm bu ‘hayati’ girişimleri sallamıyor, değer vermiyor, boşa çıkarıyor. Hatta ‘silah’ gibi kullanıyor: Ya ödersin, ya gidersin…

İçeni de içmeyeni de vuran, insan yaşamına kâbus gibi çöken sigarayla mücadelede, başta gençler olmak üzere pasif içicileri ‘dumanaltı’nda boğulmaktan kurtarma harekatında kamuoyunun çok yakından bildiği, yıllardır izlediği, kullandığı önemli bir uygulama “Yeşil Dedektör” tüm şikayetleri değerlendiriyor. Ekipler, hızır gibi yetişiyor. 

Tıpkı Samsun İlkadım’da iç mimar M.Ö’nün yaptığı gibi...

YEŞİL DEDEKTÖR’Ü TIKLADI, KRİZ ÇIKTI

Yeşilay ile bakanlık işbirliğinde kamu spotu olarak sevdiğimiz, yurt çapında on binlerce cep telefonuna, tablet bilgisayarına indirilen mobil uygulama, adeta bir dedektif gibi çalışıyor. Bildirimler üzerine tütün yasaklarına yönelik ihlallerin işlendiği kapalı mekanlara gidiliyor, denetim yapılıyor, uyarının yanında ceza da kesiliyor.

Tıpkı Günsan Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret’de olduğu gibi…

Kapalı ofis ortamında içilen yoğun sigaranın yarattığı havasızlığı, kirli havayı tüm uyarılarına rağmen işverene anlatamayan, kulak tıkanmasına artık dayanamayan içmimar M.Ö sonunda Sağlık Bakanlığı’nın çağrısına uyuyor. Harekete geçiyor. Duyarlı bir davranışla, Yeşilay’ın ‘tek tıkla dumansız hava sahası’ dediği ‘Yeşil Dedektör’e giriyor. Tıklıyor.

TÜTÜN DENETÇİLERİ ŞİRKETE PARA CEZASI KESTİ

Kurumların gözbebeği uygulama ‘Yeşil Dedektör’ üzerinden gelen ‘sigara’ ihbarının Sağlık Bakanlığı denetim sistemine düşmesinin ardından, saha ekipleri yola çıkıyor. İstikamet, Samsun merkez ilçe İlkadım’da kurulu olan Günsan Madeni Eşya Sanayi ve Ticaret şirketi. Gidiyorlar, içeri giriyorlar.

Manzara ortada. Söz konusu alanda yaptıkları incelemeyle yoğun dumanı tespit eden tütün denetçileri, sadece ikaz edip, ‘içmeyin’ demekle yetinmiyor. Yetki kullanılıyor, işlem yapılıyor. İhlal için firmaya 7 bin TL para cezası kesiliyor. Tutanak düzenleniyor.

“7 BİN TL CEZAYI SEN ÖDEYECEKSİN” BASKISI

Böyle bir gelişme karşısında şimdi herkes, işverenin bu cezayla işledikleri hatayı anlayacaklarını, yanlışı ortadan kaldıracaklarını, çalışanların sağlığını önemseyeceklerini zanneder değil mi?

Değil! Çünkü iddialara göre tam aksi oluyor.

Günsan’ın patronu Halil Gündoğdu, ‘nefes alamıyoruz’, ‘çalışamıyoruz’ ‘çok rahatsız oluyoruz’ ‘burada sigara içilmesin’ yakınmalarını hiç aklına getirmiyor, cezaya takılıyor.

Sinirleniyor. Faturayı ‘Yeşil Dedektör’e dokunan M.Ö’ye kesiyor. “7 bin lirayı sen ödeyeceksin” diye bastırıyor. “Ödemezsen gidersin” sözleriyle işten atacağının mesajını veriyor.

Halil Gündoğdu’nun kardeşi, Günsan çalışanı Halukcan Gündoğdu, işi çirkin bir boyuta taşıyor. Kadın iç mimara küfürle karşılık veriyor.

İŞTEN ATTI, “SENİ BURALARDA ÇALIŞTIRTMAM” DEDİ

Gördüğü muamele karşısında şaşıran, şoke olan iç mimar M.Ö., elinden geldiğince tepkisini dile getiriyor. Baskıya direniyor. Kendini savunuyor. Ama işini de kaybediyor.

Halil Gündoğdu'nun siyasi kartvizitini de ‘tehdit’ malzemesi yaptığı söyleniyor. “Ben AK Parti İlkadım Belediye Meclis Üyesiyim. Bir daha buralarda çalışamazsın, seni çalıştırtmam…” diyor. M.Ö’yü işten atıyor.

Gerginlik, yüksek tansiyon, bağırış, küfür, tehdit derken ‘tütün krizi’ bakanlığa,  olaylar karakola intikal ediyor. Haksız yere işini kaybeden iç mimar M.Ö, yaşadıklarını tek tek anlatıyor, şikayet dilekçesine döküyor. Polis, işleme koyuyor. 

ZAFER BAYRAMI’NDA PERSONELİNE İZİN VERMEYEN ŞİRKET

Günsan’cılar, üzerinde titizlikle durulan ‘kapalı mekanda sigara yasağı’nı delmekle kalmıyor, resmi tatil gününde personelini çalıştırarak da iş yasasını çiğniyor. Çünkü bu olaylar 30 Ağustos Zafer Bayramı günü yaşanıyor.

Evet, bağımsızlığa giden ‘ilk adım’da ‘milli mücadele’ ruhunun bayrak kapısı Samsun, Ay Yıldız’ın altında büyük gururunu sevinç gözyaşlarıyla haykırıyor. Hak ediyor.

İlkadım’da ise ‘hastalığa’ giden yolda ‘sigarayla mücadele’ ederken, ‘Yeşil Dedektör’e bastığı için işinden atılan, aşağılanan M.Ö de yaşatılan acıyı gözyaşlarıyla haykırıyor. O bunu hak etmiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (178)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Abbas06 Eylül 2018 22:02

    Patronlar allah bı gun dusururse sızı dızede bırı kufur eder

  • Ayse06 Eylül 2018 15:49

    Yesıl dedektoru bulandan allh razı olsun yesıllıgın bol oldugu bu dunyada yesıl yesıl bollllll ca ceza yersınız ınsanlah yanındayız mımarıçe

  • Serpil06 Eylül 2018 09:02

    Arkandayiz mimar hanım efendi kufur duymak icin okumadi

  • Suna06 Eylül 2018 08:58

    Boyle terbiyesizlik olmaz hem sıgara ıcecek hem de kufur etcek mimar arkadas her sekılde hakli

  • ROTA05 Eylül 2018 15:34

    Mimara helal olsun arkandayiz

  • Yorum05 Eylül 2018 10:51

    Bal çiçek size küfür edildiğinde siz laylaylom yaparsiniz

  • Vanli05 Eylül 2018 08:45

    Hem sigara ic hem kufur et sonra mimari sucla cezayi ode sen ins daha fazlası olur

  • Kamil05 Eylül 2018 08:43

    Helal olsun mimar arkadaşa

  • Hasan Paşa 05 Eylül 2018 02:19

    Karısı kızı bacısı olmayanlar, kendini kadının yerine koyamayanlar da olumsuz mesaj yazmasın. Hakları yook

  • Ali Türkel 05 Eylül 2018 02:13

    Şikayet etme cesareti gösteren arkadaşı tebrik ediyorum. Saçma sapan yorumları takma sen, adalet er geç yerini bulur. Belli ki o kuruma zeka ve insanlık olarak fazla gelmişsin.

  • Cingoz05 Eylül 2018 00:57

    100 bin kişi khk ile atıldı bu kadar tantana kopmadı. Helal çok duyarlı bir halkımız var

  • Ankara05 Eylül 2018 09:24

    KHK ile atılanlar bu devlete bu millete kurşun sıkıp tepesine bomba atanlardı. Birde savunacakmıydık!!! Nasıl bir benzetme!!! Tabi ya ancak onlardan olan böyle düşünebilir hiç aklıma gelmedi ki...

  • Avukat05 Eylül 2018 02:06

    Siz de bir tuhafsınız , khk ile atılanların haber yapıldığı sayfada da bu habere dikkat çekiyorsunuz herhalde. Halk da şaşırdı savunsak suç savunmasak suç.

  • Bal çiçek04 Eylül 2018 21:11

    rica ediyorum tutanakları gösterin beyfendi ve rica ediyorum savcılıkta karşı tarafın ifadesini de yayınlayın ki bu söylediklerinize inanabilelim !!! Yoksa siz mi tanıyorsunuz bu mimar bayanı eşi sevgilisi yada abisi falan mısınız ? Ortada belge Yok ortada tek taraflı bir ifade var nereden biliyorsunuz çamur olmadığını ? Benim de kardeşim var bende bayanım ama kimse bir ceza dan sebep çalışanına hakarette bulunup kovmaz Ayrıca nasıl bir çalışan ekmek yendiği yeri şikayet eder bence bunu da bir düşünün kuyruk acısı var ki yediği ekmeğe tükürüyor burada bir saçmalık var herkesin vicdanı kendine ortalık rahatsız dolu saçma sapan yorumlar yapıpta günaha girmeyin hadi açın siz instagramlarınızı ünlülere falan yazın takılın 😂😂😂

  • Mimarın kedisi05 Eylül 2018 16:00

    Epey geniş gördüm sizi çalıştığınız yer sizi taciz ettiğinde susuyorsunuz galiba? Hangi ütopyadan bahsediyorsunuz bilmem ama bu ülkede böyle şeyler sayamayacağımız kadar oluyor. Ama biz o beyin fakiri ahlaksızları görüyoruz. Susmayı da asla düşünmüyoruz. Siz gözlerinizi kapatın ve acınası hayatınıza devam edin. “Saçmalık” dediğiniz konuyu da anlamaya çalışmayın sizin gibi öglenadan az gelişmiş organizmalar anlayamaz.

  • mimarın teyzesi05 Eylül 2018 12:37

    Bal çicek size kanıp göstermek veyahut sizi inandırmak gibi bir gayemiz yok he illada kanıt diyorsan yargı sürecinde resmi kanıtları göreceksiniz ayrıca evet ben o mimar kızın teyzesiyim eve nasıl geldiğinin şahidiyim hakarete uğramış ağlamaktan gözleri şişmiş o savunduğunuz patroncuklar tarafından küfür edilmiş üstelik işinden işinden kovulmuş gururu kırılmış bir şekilde eve geldiğinin şahidiyim bu sizin için bir kanıt sayılırmı ? bilemem bakın ben kim oldugumu söylüyorum siz bu patroncukların savunduğunuzunuza göre acaba siz kimsiniz eşimi kardeşimi umarım sizde bir bayan olarak yeğenimin düştüğü duruma düşmezsiniz o etrafınızdaki patroncuklarada fazla güvenmeyin çalışanı na değer vermeyenin kimseye saygısı olmaz patron olmuşlar ama adam olamamışlar bir söz vardır adam ettiğiniz eşşekler gün gelir ilk sizi teper

  • Mrs05 Eylül 2018 10:12

    Siz galiba bayan olarak oranın çanakçısısınız. Bence rahatsız olan sizsiniz birde günahtan sevaptan bahsetmişsiniz cok anlıyor gibi ki anlasanız haksızlığa uğramış birinin yanında olurdunuz bir ‘’BAYAN’’ olarak.. erkeklerin bile bayan değil kadın diye savundukları düşünceyi bile umursamayan yani kendi özbenliğini umursamayan birinden başkasının hakkını savunmasını bekleyemeyiz tabii doğru.

  • Abisi 😀😀05 Eylül 2018 00:55

    Burdan çıkardığım senin Günsan ailesinden birisi olduğu kanatimde. Sen ver mail adresi o istediğin bilgileri gönderilim evet ben abisiyim şahsen kendim gönderecem. Cezası osu busu değil olay anlamadığın noktada bu sanırımda anlamayacaksın çünkü ters gidiyor sanırım sende bazı yönler. Birde çamurla felan işimiz yok olan yapılan herşey ortada 😉

  • Ahmet04 Eylül 2018 22:07

    Bal cicek tutanak belge sormuşsunuz yargısız infaz demişsiniz merak etmeyin olay yargıya taşındı.Hem kızımıza küfür eden o yaratık hakkında hem işten cıkarılma şekli hakkında mahkeme süresince tutanakları görürsünüz.Bir calışan neden patronunu şikayet eder kuyruk acısı var demişsiniz biz bilmiyoruz kuyruk acısını siz biliyorsanız söyleyin lütfen yoksa bayram tatillerinde calıştırılıp mesaileri ödenmemiş olabilirmi yada Resmi bayramda işe gelmedi diye ücretinin kesilmesi olabilirmi,yada yanında icilen sigaradan artık öksürük ve balgam atmaya başlamış olması olabilirmi.Lütfen siz günaha girmeyin.

  • Hilal 04 Eylül 2018 22:06

    Evet Borsa Gündem yazarlarının canı sıkılıyor durup dururken haber uyduruyorlar azıcık mantıklı olun yaa. “ ekmek yediği yer” olunca ağzımıza etme hakkına sahip mi oluyorlar anlamadım? Siz o hakkı verebilirsiniz biz vermiyoruz. Hanımefendinin destekçisiyiz. Gelip burda boş keseden sallamayın olayı öğrenin düşünüp yazın.

  • Oflu04 Eylül 2018 21:36

    Patronundan istersen verir demiştim demek ki sana da vermedi. O zaman bir gün bu olay seninde başına gelirse şaşırmamalısın. Ama merak etme haksızlığa uğradığındayorum yapan bu kadar insan senin de yanında olur. İllede belge diyorsan mail adresini verirsen yollarım ben sana...

  • Ebru04 Eylül 2018 19:48

    Bu nasıl bir haksızlık aklım almıyor!

  • Yunus gör04 Eylül 2018 19:38

    İki kardes patron caliştı elamanina küfur edemez

  • Hasan04 Eylül 2018 19:35

    Ne oldu kortunuzmu patron delıkanlık yapmiş kıza hakaret etmiş yunus korkma korkma senı patronun kovmaz yalakalık yapma

  • Hasan04 Eylül 2018 19:33

    Yunus bılmeden konusma oldumu

  • yunus04 Eylül 2018 19:27

    Bütün yorum yazanlara söylüyorum. İşkembeden atmayın. Sizin de evinizde anneniz babanız eşiniz ya da kardeşleriniz sigara içmiyor mu. Onları şikayet mi ettiniz. Hepinizin patronlarınızın en az yarısı sigara içiyor. Kaçınız patronunuzu şikayet ettiniz. Klavyede yazması kolay. Onu yaparız bunu yaparız demesi kolay. Yorum yazanların içinden birisi çıksın bakim yarın patronunu şikayet etsin . Yarında haber konusu olacak mı göreliim. O zaman helal olsun deyim.

  • Yorum05 Eylül 2018 21:11

    Şikayet haber konusu olmaya bilir belki yuunuuusss bey işten çıkarılma şekli haber olabilir ki buda onlardan bitenesi sizdenimi patronsunuz yoksa özgüven tavan yapmış yunusss bey

  • Helal Olsun Sana Kadın05 Eylül 2018 02:09

    Farkında mısın bilmiyorum ama haber şikayet eden bir hanımefendiyi konu alıyor. Yani tam da dediğini yapmış, korkmamış senin gibi klavye artistliği de yapmamış şikayet etmiş. E sonuç da ortada işinden kovulmuş empati yoksunu aç nefesler tarafından. Daha ne bekliyorsun desene bu cesaret abidesi kadına HELAL OLSUN diye.

  • Rahman05 Eylül 2018 00:47

    Yunus tabi sende bana göre klavyeden konuşuyorsun okuduğum kadarıyla işkembeden atan sensin diyecemde işkembeden atılan da belli aslında. Yok bizim evde evin içinde sigara içilmedi içilmezde hatta kokusu bile olmaz her ne kadar aile fert leri olsalarda herkezin birbirine saygısı olmak zorunda. Gelelim şikayet konusuna sende aynı şeyi yap bak haber konusu nasıl yapıyoruz sende görmüş olursun. Öyle çamur at izi kalsın degil gerçekten şikayet et ve haklı ol gerisi hallolur sorun yok.

  • Adalet için susma04 Eylül 2018 20:46

    Babam yıllarca sigara içti bir kere evin içinde içmedi çünkü biz sadece bir kere içmemesini söyledik. İnsan olan anlar, insan olan bilir. Klavyeden yazanlar olarak burada değiliz zaten gerçekleşen bir eylemi destekliyoruz burada. İnsanlara saygı duymak zorundasınız! Terbiyesizlik ahlaksızlık edemezsiniz. Küfür etmek gibi bir gerizekalılık asla yapamazsınız. Yaptırtmayız, cezasız kalmayacak!

  • İskembeciye04 Eylül 2018 19:52

    Yunus siz olayı yanlış anlamissiniz nasıl bu ülkede herkes özgürce kişisel haklarına sahipse bir içici içmeyenlere saygı duymak zorunda evinde arabasında havada karada içe bilir ama uyarılara rağmen hala çalışanın sağlığını umarsızca bu yasağı işliyorsa ben patronum diye kendini dokunulmaz sanan patroncuklaradir bu zelzenis sırf haklılığını dile getirmekmidir suç olan siyasi gücünü tehtit olarak kullanarak çalışanını işten kovarak haklimi olmuş oluyor yazık çok yazık

  • Hasan04 Eylül 2018 19:31

    Yunus kardes bacın esın varmi küfür etsınler bakalim napcan

  • Bal çiçek 04 Eylül 2018 18:25

    Adamların işi gücü Yok bir mimar için Ak partinin adını mı kullanacaklar ? Akıl var mantık var Aslı ne olduğu belli olmayan bir olayı bile siyasileştirebiliyorsunuz ve yanlı haber yapıyorsunuz !! Şirket sahiplerinin ifadeleri var mı elinizde onları dinledinizmi de böyle asparagas bir haber yapabiliyorsunuz !!!

  • Rahman05 Eylül 2018 00:41

    Bal çiçek tabi anladığım bi kuyruk acınız oluşmuş. Burda olayı siyasileştirmek yok. Tabi sizin bakış açınızda önemli hangi pencereden veya balkondan baktığınızı bilmek gerekir. Olayı bilmeden gereksizleştirmeye çalışma çabanıda görüyorum merak ettiğim bu bal çiçek ten bayan olduğunu çıkartsakmı hadi çıkartalım aynı durumda seni düşünsek muhtemelen senden bi cacık olmazdı cünkü cesaret edemezdin bu yapılanları yapmaya. He birde adamların cidden işi gücü yok kurulu düzene oturmuşlar patron diye bunuda söylemeden geçmim ve evet şahsi parti bağlantılarını kullandıklarıda aşigar bi gerçek akıl mantık bizde var da sende varmı biraz şüphe ettim açıkcası öyle aspargas birşey yaptığımızda yok herşey yasal 😉

  • Funda04 Eylül 2018 18:55

    Bal cicek ilk once bayan kerdesın varsa ona davranilmasini ıstemedin seyleri baskaşari icin kullanma sen ılk once bayan kardesıne yada esın varsa ona hakaret etsınler haklısın dıcem dedıklerımde

  • Mrs04 Eylül 2018 18:55

    Vicdan meselesi bu tamamen sizin gibi vicdansızların algılayabileceği bi durum değil işinize gelmeyince yanlı haber olur zaten hep

  • oflu04 Eylül 2018 18:54

    Sanırım patronları tanıyorsunuz böyle basit(!) işlerle uğraşamayacak kadar büyük siyasetçiler... Belge isterseniz patronlarda ceza tutanağı var, yok vermezlerse bakanlıktan da alabilirsiniz o zaman asparagas mı bakarsınız. 7 bin lira cezayı cezayı ödeyebilecek kadar büyük siyasetçi olsalardı bugün bunlar konuşulmazdı...

  • Ayşecan04 Eylül 2018 18:54

    Asparagas olduğunu nereden çıkattınız? Ya da bu haberin neresi yanlı? Durum ortada ve gerçek, görmezden gelmeniz ya da üstünü örtmeye çalışmanız bu terbiyesizliği değiştiremeyecek. Borsa Gündeme bu haberi bizlere gösterdiği ve sayfasında paylaştığı için teşekkür ediyorum çünkü böyle haberler toplumdaki acı gerçekleri gözler önüne seriyor ve iğrenç insanları görmemizi sağlıyor. Siz de siyasileştirme arayacağınıza olaya odaklanın.

  • Hatice04 Eylül 2018 18:52

    Adamın işi gucu olmasa calişanina o sekilde konusamazdi ezik insan

  • Sevda04 Eylül 2018 18:50

    Senım kız kardesın varmı durduk yere ceza yermı iş yeri sigara ıcmıs kufur etmiş bı bayan karsıdakı az nazik olunmali sende bilmeden konusma

  • SELÇUK SERAT04 Eylül 2018 16:26

    BÖYLE BİR SAÇMALIK OLABİLİRMİ YA TERBİYESİZLİK RESMEN :| :| :|

  • Okşan04 Eylül 2018 16:20

    Mimar arkadaşimi tebrik ederiz cesaretinden dolayi

  • nazlıcan04 Eylül 2018 16:18

    bir bayana hatta bir canlıya yapılan bütün haksızlığa her insan gibi bende karşıyım. lakin piyasada 6 ay çalışıp kendine işten attırıp 6 ay yatan insanlar oldukça mevcut bu bayan arkadaşımızı cesaretinden dolayı baya kutlayan arkadaşlar var patronlarının resimlerini ifşa edebilen bayan arkadaş cesaret gösterip kendi resminide oraya koyabilseydi.ayrıca arkadaş kendine yeni bir iş daha bulmuş işine gelmeyen yorumlara cevap verebiliyor.

  • Nazlıcanhanımmm04 Eylül 2018 17:38

    Sen olaya nerden bakıyosun sana bırı kufur etsın bakalım ne dıcen

  • Özge Özpınar 04 Eylül 2018 16:41

    Öncelikle bayan değil KADIN! Siz olayı anlamamışsınız. Kadın kovulmuş, istifa etmemiş. Burada hakkını araması da gayet normal değil mi? Belki de fotoğrafı bu terbiyesizler ile birlikte durmasın diye koymamıştır. Gerekli makamlar kimliğini biliyor. Bu saygısızları görüp içimizden “Allah belalarını versin, bunlar nasıl insan?” Diyip geçiyoruz. En azından bunu yapabiliyoruz. Kuşkucu yorumlarınızı anlamak isterdim ama olay gayet açık, aptala anlatır gibi anlatmış haber yazarı siz neden anlayamadınız?

  • gnçlk ; )04 Eylül 2018 16:16

    olayda haklı olanı destekliyorum. Haklı olan kişide kanunların verdiği hakkını savunan kişidir. Tabiki de destekliyoruz. kimde kimsenin hakkını yememeli. işçide olsa, patronda olsa... Ki x işyerinde sigara içmesi kanunlarımızca yasaklanmıştır. sen sigara iç x kişi şikayet etti diye hıncını ondan başkasından çıkartamazsın. Paşa paşa ödersin cezanı.Yine ihlali yap yine ödersin. İnsanlar artık evinde, otomobilinde, yolculuklarında vb. dahi sigara içmeden duruyor kurallara uyuyor. Sen sadece birileri kuralara uyuyor diye o kişiyi cezalandıramazsın.işveren burada suçlu...YORUMCULARDA DA İHLAL VAR AMA : EY YORUMCU SEN MESAİ SAATLERİNDE HABER SİTELERİNDE GEZ, HABERLERE YORUM YAP DİYEMİ İŞVERENİNDEN MAAŞ ALIYORSUN :D herkes işinin başına hadi. mesayi bitmedi, bırakın sosyal mesyayı,haberleri,iş yapın iş... working now...

  • Ilık04 Eylül 2018 16:14

    Cehape yüzünden oluyor bunlar. Başkanlık sistemi gelince böyle kanunsuzluklar yaşanmazdi. 2023 te lozanin gizli maddeleri kalksın o zaman görür bu patron...

  • Lala04 Eylül 2018 16:13

    Açıkça komplo bu, dış mihraklarin oyunu

  • Mrs04 Eylül 2018 17:33

    Hahah hangi dış mihrak CIA mi? Yok fetöcülerin oyunu ne kadar komiksiniz ?

  • Mürsel Okay04 Eylül 2018 15:56

    Haberlerde geçen patronlar benim tanıdığım insanlar kendileriyle de konuşulmasını öneriyorum yargısız infaz yapmayın arkadaşlar

  • Nedim04 Eylül 2018 15:54

    Biz burda genç bir kızımızın hakkını savunmaya çalışıyoruz lütfen konuyu başka yerlere çekmeyin savcılığa kadar paylaştık

  • SALİH04 Eylül 2018 15:50

    Haberi yeni okudum böyle bir terbiyesizlik olamaz ya mimar arkadaşın patronlarını (!) kınıyoruz

  • Ferdi04 Eylül 2018 15:47

    Hey dostum senın derdın acaba nedir ha patronsun die herseyı yapacani sanan arkadas senin derdın devlete karsi olmakmi devlet kural koymuş sigara icme demiş sen devlete karşimi geliosun

  • Arif bey04 Eylül 2018 15:17

    İşte param varsa kralım diyen tipler. Kral olsan neye yarar bencil

  • Sait04 Eylül 2018 15:10

    20 yıldır sigara içerim . İçmeyenlere karşı saygım sonsuzdur ve kurallara uyarım. Şikayet eden haklı . Bu patron en ağır cezayı almalı !!!!

  • ATADAM04 Eylül 2018 14:57

    @SERTAN O zaman kendilerine iletin lütfen, gerçekten olay bizim düşündüğümüz gibi değilse tekzip yayınlasınlar yazılı veya görsel medyada, hatta direk burayı arayıp durumu anlatıp aklasınlar kendilerini. Biz de bu "sözde iftiracı" hanımefendiyi kınayalım. Yargısız infaz yapılmıyor burada, sigara gibi içenine bile zarar veren iğrenç bir madde için, ekmeğiyle oynanan bir insanın arkasında duruyoruz. Bakın haberde belirtilmiş zaten, Yeşil Dedektör ekibi gider gitmez yazmıyor cezayı, ilk gidişte uyarıyorlar, tekrarı olursa yazılıyor büyük cezalar. Ama ekip oradayken nasıl bir manzara ile karşılaştı ise artık çakmış 7,000TL cezayı. Daha önce benim de farklı bir temasım oldu Sağlık Bakanlığı ekipleri son derece objektif davranıyor. Boş şikayet olsaydı yemezlerdi 0 7,000TL cezayı!

  • kral05 Eylül 2018 08:28

    kanunlardan haberiniz yok. sigara cezası maksimum 3,800 tl internet fenomenleri

  • 5504 Eylül 2018 14:55

    Biri bunlara karadenizlinin umudu bitince inadının başladığını hatırlatması lazım

  • 5504 Eylül 2018 14:52

    Böyle ahlaksızca bir davranışı kesinlikle biz Samsunlular olarak kabul etmiyoruz

  • Papatya 04 Eylül 2018 14:50

    İnsanları karalamak bu kadar kolay olmamalı

  • Haklının hakkı 04 Eylül 2018 15:59

    Kendilerini aklamaları çok kolay, yapmıyorlarsa ortada yanlış bir şeyler var demektir. Bunu anlamak çok kolay değil mi?

  • Haklı04 Eylül 2018 14:48

    Bir bayana hakaret etmek nedir ya kendi insanlığınızdan utanın terbiyesiz adamlar

  • Diram04 Eylül 2018 14:48

    Aslinda patronlarada yaş siniri gelmeli yenı toy bırı patron olmamalı

  • 556104 Eylül 2018 14:46

    Bilmiyor ki bu günsan mimar arkadaşımızın arkadasında dağ gibi Samsun var

  • Haklı 04 Eylül 2018 14:38

    Böyle insanların birde ülke ekonomisine katkı sağlamasını bekliyoruz daha işçisine saygısı olmayan adam ülke ekonomisine ne yapsın

  • Alicooo04 Eylül 2018 14:37

    Kapali ortamda sigara icılmıcenı bılmeyen bırı nasil patron olur anlamam ya

  • MEDET04 Eylül 2018 16:04

    Bunları günsana koymamamız lazım abii

  • YAMAÇ 04 Eylül 2018 15:01

    Kapalı alanda sigara içmek nedir be yıl kaç olmuş

  • VARTOLU SAADETTİN04 Eylül 2018 14:44

    İşte baba parasıyla millete ahkam keser Bunlar be Aliçomm

  • ULVİYE04 Eylül 2018 14:36

    SERTAN NE KOMLOSU KARDEŞİM YAPILAN BİR HAKSIZLIK VAR HAKARET VE İŞİNDEN OLMUŞ BİR GENÇ KIZ VAR O KÜFÜR VE HAKARETLERİ SENİN BACIN YADA YAKININDAN BİRİ MARUZ KALSAYDI ACABA HALA KOMLO MU DİYECEKTİN BELLİKİ SENDE GÜNSAN CALIŞANISIN PATRONUNA ŞİRİNLİK YAPCAN DİYE BU GİBİ PATRONLARIN YAPTIKLARINA CANAK TUTMAYIN BİRAZ VİJDANINNIZI KONUŞTURUN EL İNSAF

  • Selçuk 04 Eylül 2018 14:35

    Arkadaşlar hep birlikte haber linkini bimere atalım bunu hep beraber başarabiliriz

  • Nedim04 Eylül 2018 14:34

    İşveren işçinin hakkını koruyup kollamak zorunda

  • Hadi ordan 04 Eylül 2018 14:22

    Tek tarafli konuşmayin belki çalişanda sorun var belki o terbiyesiz sigara dumani sevmiyo olabilir oda işi biraksin

  • Zeynep Uluğ 04 Eylül 2018 15:44

    Zeka seviyesine bak! Bu olayı basit göstermeye çalışanlarda en az o saygısız patronlar kadar hatalıdır. Hepiniz öğreneceksiniz terbiyeli ve saygılı olmayı! Bu nasıl bir IQ’suzluktur. Allahtan doğal seleksiyon var da bir bir eleniceksiniz toplumdan.

  • Arif bey04 Eylül 2018 15:19

    Hakkı olabilirsin ama burda kral benim mantığı var.

  • M.Ö.04 Eylül 2018 14:53

    Sizin heralde yasalardan haberiniz yok. İnsan hakları diye birşey var, çalışan hakkı diye birşey var. Kimse kimsenin sağlığına zarar veremez. Hele keyfi bir durumuyla hiç veremez. Siz en iyisi sigara kullanımıyla ilgili bir araştırma yapın. Sonra konuşalım.

  • Mrs04 Eylül 2018 14:42

    Tabi iş yerinde kapalı alanda sigara içmesi normal sigara dumanı sevmiyo diye terbiyesiz öyle mi aradığınız terbiyesizin cevabını aynaya baktığınızda göreceksiniz

  • sakin kaş04 Eylül 2018 14:39

    zeka yaşınız kaç acaba ??? ne demek sigara dumanını sevmiyor olabilir. seviyor olması kapalı ortamda sigara içilmesini geçerli mi kılar ?

  • Harun04 Eylül 2018 14:26

    Bilip bılmeden konuşmayın kımse caliştıhı yeri sıkayet edermı demekki sorun var patronda

  • Sakinim04 Eylül 2018 14:26

    Arkadaşım bu yasalarda geçen bir kural kapalı alanda sigara içilmesi yasaktır bırak iş vereni bakanlar bile odalarında içemez sigara

  • Sertan04 Eylül 2018 14:22

    Bu tarz komplolar ile günsanı ve çalışanlarını zan altında bırakıyorsunuz yapmayın

  • Deniz derin04 Eylül 2018 15:46

    Evet herkes sussun o kendilerine patron diyen insan görünümlü sömürgeci canavarlar da hak yemeye devam etsin! Bir gün sizin de başınıza geldiğinde gelip ağlamayın!

  • beyaz zambak04 Eylül 2018 14:40

    neden zan altında kalasınız ? bence siz şunu sorgulayın günsan , sanayi bölgesi olması bu tarz durumların yaşananileceği anlamına mı gelmekte....

  • Harun04 Eylül 2018 14:27

    Senin kiz kardeşin varmi

  • MODERATÖR 04 Eylül 2018 14:19

    Helal olsun sana mimar genç sonuna kadar BORSA GÜNDEM arkanda 👏🏻👏🏻👏🏻

  • Sıla04 Eylül 2018 14:17

    Bu durum hepimizin başına gelebilir lütfen biraz empati

  • Kübra04 Eylül 2018 14:16

    SONUNA KADAR ARKANDAYIM GENÇ ARKADAŞIM

  • MİMAR 04 Eylül 2018 14:15

    Cesaretinden ötürü kutluyorum genç mimar arkadaşımızı 👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻

  • Cyln04 Eylül 2018 14:13

    Ne demek küfürlü taciz bı işveren elamina nasıl küfür edebilir bu hakkı nerden bulabiliyorlar hem suçlular hem güçlüler helal olsun sana iç mimar sonuna kadar arkandayiz

  • ulviye04 Eylül 2018 14:13

    HaksızIığın karşısında susan, diIsiz şeytandır. Kraldan cok kralcılık yapan iş ahlakından yoksun zihniyetlere duyarsız kalmayalım yanındayız M.Ö

  • 🤓04 Eylül 2018 14:12

    BAYAN ARKADAŞIMIZIN BU DAVRANIŞINI SONUNA KADAR DESTEKLİYORUM GEREKEN YERLERE İLETİCEĞİM BU HABERİ

  • Harun04 Eylül 2018 14:03

    Vahit esin bacin yokmu işci olsan patronun sana hakeret etse sennapican acabaaa

  • Ayşen04 Eylül 2018 14:00

    Tek taraflı davranmayın işvereni dinledinizmi acaba ne yaşandı bilmeden haber yapmak yasalmı

  • Bir işçi04 Eylül 2018 14:21

    Bu insan müsveddelerine karşı tek başına bir hak arayamazsın! Hanımefendi de mecburen halkın desteğini istiyor. Bundan yanlış olan ne zorunuza giden ne? İşçinin hakkını savunuyoruz ve boyun eğmemesi için destek veriyoruz. Karşı tarafın da ağzı dili var çıkıp terbiyesizliklerini dürüstçe söyleyebilecekler mi acaba?

  • Kara batak04 Eylül 2018 14:14

    Goruyooorsunnn herseyy ortada

  • Sevda04 Eylül 2018 14:07

    Bı bayana hakaret edılmesı yeter

  • sakin kal04 Eylül 2018 14:07

    evet dinledik, küfür edip işten çıkartıldı. Dinlemeye devam mı etmeliyiz, ard arda gelen küfürleri duymaya devam mı etmeliyiz

  • TARIK04 Eylül 2018 14:07

    İşvereni dinlemeye ne gerek var arkadaşımız anlatmış olayı işte işveren arkadaşlar çıksın konuşsunlar o zaman

  • vatandaş04 Eylül 2018 13:53

    reis akparti falan dinlemez gerekeni yapar.

  • Esra04 Eylül 2018 13:51

    Cesaretin dolayı kutluyorum mimar arkadaşımızı...arkadayız helal olsun sana👏

  • Vahit04 Eylül 2018 13:51

    Bu yerli ve milli ureticimize dış mihraklar tarafindan kurulmuş bir komplodur. Gunsan bu hainlerden yılmaz, diz cokmez...

  • Mrs04 Eylül 2018 14:46

    Allah’ın kıytırık günsan ına milletin işi gücü yok komplo kuracak ne sanıyorsunuz acaba kendinizi Ağaoğlu mu? Dış mihraklar tarafından mış hiç güleceğim yoktu ortada bi yanlış var komplo diye kapatmaya çalışıyorsunuz sanırım ama yemezler..

  • Rahman 04 Eylül 2018 14:18

    Vahit olayın içinde olan ve yaşıyan kişilerden birisi olarak yazıyorum saba ki muhtemelende sende o şirket yetkililerinden birisisin. Komplo olduğunu kanıtlayabilecegin bir belgen ve vb. Birşeyin varsa tabi ki sende sunabilirsin ama bu olay sadece bu haberle kalmayacak devamıda yolda geliyor fazlasıyla. Ki umarım aynı olay senin veya yakınlarından birisinin başına geldiğindede bu şekilde konuşabilirsin 😉

  • KAZANACAĞIZ04 Eylül 2018 14:02

    Biz günsanın diz çökmesini veya yıkılmasını istemiyoruz sadece burda madur olan bir bayan arkadaşımız var onun hakkının aranmasını istiyoruz ve gerekenide sonuna kadar yapacağız

  • Halil04 Eylül 2018 14:01

    Senın bacina hakeret etsınler sen bunu yaz bidaha

  • Şükrann04 Eylül 2018 13:33

    Mimar arkadaşi tebrik ederim devlet arkanda

  • Dayı04 Eylül 2018 16:12

    Devlet arkana geçtiyse niyeti bozmuştur, tikkat et:)

  • Bir vatandaşşşşş04 Eylül 2018 13:31

    Devlet nerde polis nerde bız sayıpsızmıyız işci herzaman ezılıyor devletımıze seslenıyoruz lutfen bu konuyla bı ilgilenin

  • South Park 04 Eylül 2018 13:27

    Ben olsam cumhurbaşkanına ulaşmaya çalışırım. Sigara konusunda oldukça hassas kendisi. Hem partisinin adını kullanarak seni yaşatmayız diyecekler hem de kapalı alanda yasak olmasına rağmen sigara içecekler. Valla alınlarını karışlar. M. Ö ye tavsiyem budur. Kararlı duruşu için de tebrik ederim. Bu arada bu iki kendini bilmez de kendisini ve şirketini rezil etmiş oldular.

  • MİSAFİR04 Eylül 2018 13:21

    Adam AK partiliymiş bişey çıkmaz bu işten olayı kapatırlar

  • Hop04 Eylül 2018 13:41

    Akp olsun devlet cevabını vericek

  • esengül04 Eylül 2018 13:19

    bu konuda kimseyi savunmuyorum.maaşını zamanında alamadıgını yazmamış. sgk gününde yatmış.fazla mesai yapmamış. şirket kapatılsın diye yazmışsınız burada çalışanlar işten çıkarılınca ne yiyecek galiba iç mimar arkadaş bu işcilere maaş verecek. kimse bana adaletten bahsetmesin. internet fenomenleri.tek taraflı bakmayın işvereni de dinlemek lazım.

  • Mrs04 Eylül 2018 14:23

    Al dini imanı para olmuş bir amip daha

  • Adalet arayanlar04 Eylül 2018 14:06

    Her şey para olmuş tabi sizin gözünüzde, sağlığımızı kim koruyacak? Haklarımız var sonuna kadar da kullanırız bunu karşılığında küfür yemek mi adalet? Bu terbiyesizliğe aman paramız elden gitmesin diye mi susalım!! Bu insanlara gereken cevabı adalet verecek!

  • Sevda04 Eylül 2018 13:53

    Hem sigara icecek hem hakaret edicek sende kalkıp iş vereni dınlemek lazim diosun neyin kafasini yasiosun

  • glsm04 Eylül 2018 13:51

    evet işverenide dinlemek lazım. iç mimar arkadaşımız derdini anlatmaya çalışmış rahatsız olduğunu dile getirdiği halde dalga geçer gibi masasının başında sigara içilmrye devam edilmiş. hiçbir çalışan kurumunu şikayet etmez ama eğer konuşmadan anlamayan biri, saygı nedir bilmeyen bir kişi varsa karşısında, o çalışan başka yolları deneyecektir. çünkü bu onun en doğal hakkı...... veee çalışmak sadece para kazanmak maaşın zamanında yatması değildir. saygı görmektir, değerli hissetmektir o kurumu sahiplenmektir.

  • Vatandaş04 Eylül 2018 13:48

    İş veren kufur etmesi mi neyden bassedıosun sen korkma bu devlet arkanda sen tırsma sıkayet et

  • Adem04 Eylül 2018 13:13

    Hiçbir zaman unutmayalım Devletimiz her zaman her konuda işçinin yanındadır Yeter ki bizler haksızlığın karşısında dimdik duralım Sen sakın üzülme kardeşim bizler her birimiz senin yanındayız Saygılar kardeşim

  • Hadise 04 Eylül 2018 13:13

    Bende bir yeşilaycı olarak kapalı alanda sigara içilmesine karşıyım ben bile şuan çalıştığım firmada ara sırada olsa sigara içilmesine karşıyım bu gibi durumlardan korktuğun için cesaret edemiyor ve şikayet edemiyordum cesaretinizden dolayı tebrik ediyorum sizi umarım bu olay gerekli yerlere ulaşır ve devletimiz tarafından gerekli cezalar verilir umarım

  • Furkann04 Eylül 2018 13:07

    Helal olsun mimar arkasimiza

  • Bir dost 04 Eylül 2018 13:01

    Bu resmen terbiyesizliktir. Bayan arkadaşı hareketinden dolayı tebrik ediyorum

  • Ugur 04 Eylül 2018 12:58

    Nere uye olursa olsun devletımız işcının yanında

  • M.Ö.04 Eylül 2018 12:57

    Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Arkamda olmanız beni daha da güçlü kıldı. Olay mahkemeye intikal edecek. Ahlaksız davranışlar ve yapılan saygısızlık cezasız kalmayacak. Ak Parti mensubu olmayı, devletin verdiği imkanları böyle kullanmaları da cabası. Herkese teşekkür ederim tekrar.

  • Uğur04 Eylül 2018 12:56

    Hem işcilerini rasız et hem de işden at zaten bide hakeret et bu nalsıl işdir normalde senin ödül veröemen lazım ahlaksızlık edip işden atman deyil devletimiz hertürlü arkanda mimar arkadasimiz...

  • Enes Şahin 04 Eylül 2018 12:54

    Kapalı alanda sigara içtikleri yetmiyor gibi birde bu durumdan yakınan, konuyu resmî kurumlara taşıyan bayan arkadaşa hakaret etmek nedir ?

  • Mevra04 Eylül 2018 12:52

    Hak yemek bu kadar mı kolay? Bunun öbür tarafı yok mu?Haklı olduğu için mi çıkarıldı yani pesss!!! Dilerim yapılan haksızlığın bi yaptırımı olur!

  • Furkann04 Eylül 2018 12:51

    Hem suçlu hem güçlü. Patronun işcilerine önem ve değer vermesi gerekirken yapılanlara bakın. Devletin buna el atması lazım. Böyle insanlar nasıl meclise üye oluyor anlamıyorum..

  • Akp 04 Eylül 2018 12:49

    Sigara icmek hakaret etmek anca korkak ınsanların yapacagi seydır ezık patron mimar arkaşı tebrık ederız cesaretınden dolayi kutlariz

  • Yılmaz04 Eylül 2018 12:21

    Sigara ıcmek hakaret etmek nedir devletimiz ne gerekıyorsa yapar mimari kutlariz

  • Yasar 04 Eylül 2018 12:19

    Helal olsun mimar arkadasa devlet arkanda

  • Vatandaş04 Eylül 2018 12:19

    BİMER'e hatta direk Reis'e ulaşacak kanallardan şikayet iletsin hanım arkadaşımız, görürüm ben onun meclis üyeliğini. Ne halt edersen et günahı senin, ama adabını ahlakını bozmayacaksın, insanlığını unutmayacaksın, sonra bir büyüğü çıkar hatırlatır ona.

  • HASAN TOSUN04 Eylül 2018 12:13

    akp bu işte türkiyeyi çağ atlatacak

  • Cansuu04 Eylül 2018 12:12

    Böyle bir durumun kabul edilebilir hiçbir yanı yok bence. Hem kapalı bir ortamda sigara içilmesi hem siyasi gücünü kullanarak tehditler etmesi öğrenince ise hakaret etmesi ne kadar saygısız olduğunu ve çalışanına değer vermediğini gösterir. Zaten resmi tatillerde de çalıştırması yine değer vermediğini gösteriyor bu da ayrı bir problem. Arkadaşı olması gerekeni yaptığı için kutluyorum.

  • Selın04 Eylül 2018 12:08

    Kiniyoruz helal olsun mımar arkadasa

  • Nazan04 Eylül 2018 12:02

    Kınıyoruz bu patron kısılıkleri....

  • Halukcan04 Eylül 2018 12:00

    Bi bayama hakaret etmek nedir patron dedın kişi ornek olur patronun yaptina bak kücuk ınsan mimari kutlar helan olsun

  • Dursun04 Eylül 2018 11:57

    Patronun eşi kizi yok heralde bı bayana küfur etmek hakaret etmek nedır utanmaz ezık patron kılıkli herif

  • Ayşin 04 Eylül 2018 11:55

    Arkasına malum partinin desteğini alan herkes istediği gibi davranabileceğini düşünüyor. Kapalı alan da sigara içmek yıllardır yasak.boyun eğmeyen mimari kutluyor şirket sahiplerini şiddetle kınıyorum bir Samsunlu olarak

  • Lakoc5504 Eylül 2018 11:52

    Bu nasıl bir anlayıştır.Kişinin iyiliğine ve sağlığına zarlı olan yasakları uygulamayan bir iş yerini uyaran kişiyi işten atmak hangi anlayışa sığar.Birde Siyasi görüşü önüne sürüp tehdit eden bir kafa yapısını Akp de istemiyoruz..Sizi şittetle kınıyorum....

  • Mustafa04 Eylül 2018 11:43

    Genc patronu kiniyoruz ve mimarimizi kutluyoruz helal olsun korkma bu devlet hesabi sorar

  • TURK04 Eylül 2018 11:43

    EROİN KOKAİN,adını bilmediğimiz bir sürü hap okulların içinde ve köşe başlarında satılırken devlet nerede ailelerin feryadına ve satılan kişlerin yerini söylemesine rağmen niye bunlarla ugraşılmyor.yoksa bunlar sigaradan dahamı ZARARSIZ!!!!!!!!!!

  • Susmayacağız04 Eylül 2018 16:25

    Boşuna safsata yapmayın, hakkını arayan ve destek isteyen bir kadına da köstek olmak adına saçma sapan yorumlar yapmayın! Önce kendi sorunlarınızı başkalarının sorunlarından üstün görmemeyi öğrenin! Biz eroine kokaine karşı da susmayız, siz de önce düşünün sonra konuşun!

  • gülsüm04 Eylül 2018 12:43

    o zaman her haksızlığa karşı susalım. sindirilelim. çünkü sizin dediğiniz üzere bu ülke TÜRKİYE ve bir şey yapılmıyor...... yok böyle bir mantık. bu ülkenin insanları bizleriz biz şekillendiriyoruz gerektiği yerde gerektiği zaman haklarımızın fatkında olup kendimizi savunmalıyız. bu konuda size kesinlikle katılmıyorum.......

  • gülsüm04 Eylül 2018 11:59

    sanırım eğitim sektörünün içinde değilsiniz, ve burda yapılan haksızlığı kabul edilebilir hale getirmeye çalışıyorsunuz. Gerek RAM gerek MEB gerekse Emniyet Güçleri bununla ilgili çalışmaları yapmakta, yıl içierisinde öğrenci veli öğretmenlere seminerler düzenlenmektedir. bu söylediklerinize de kayıtsız kalınmıyor.....

  • ... 04 Eylül 2018 11:51

    Sende sikayet et sende israrla ugras

  • Sevda04 Eylül 2018 11:40

    Kendilerini ne saniyor bu insanlar sayin recep tayip erdogan bile sigara icene karsi onlar kim oluyorda mecliste tanidiklari varmis meclisye kimi taniyorlar acama bi solesenlz reklam olsun helal olsun mimar arkadasa

  • ama04 Eylül 2018 11:37

    sen gel dedektorumde. sonrada çok kodamanın birine ceza kes . yiyorsa yani.... işte ülkemizin gelişmeme sebebide budur. insanlar asli işlerini,keyfi ve kültürsüz yöneten/mevi/pra sahipleri yüzüne yapamıyor. Almanyada ne velik dinler,ne holding, ne trilyonlarca paran olsun Alman devleti olacak ÇAT diye keser cezayı, hatta sonra yine gider bakar kontroleder. hatta inatlaşma devletle senin ipini bile çeker. ama bizde aç bi telefon işleri bağla :D

  • Seda04 Eylül 2018 11:32

    Bu firma kapatilmali bayana hakeret eden bi patron o firmayi haketmiyor

  • ...04 Eylül 2018 11:32

    sanırım iç mimar Tv deki kamu spotu reklalardan çok etkşlenmiş ve ülkesini ABD ve AVRUPA ülkesi kalitesinde görüyor hahahaha. o işler Yurtdışında oluyor parton bide ödüllendiriyo....

  • Mrs04 Eylül 2018 14:21

    Siz bu kafada olmaya devam edin zaten bence bir kamu spotu da sizin gibi geri kafalı zihniyetsizler için yapılmalı

  • gülsüm04 Eylül 2018 11:51

    ülkemizin avrupa standartlarında olmaması, kişi hak ve özgürlüklerimizi kullanamayacağımız anlamına gelmiyor. sizin düşündüğünüz gibi bu ülkeden bir şey olmaz mantığıyla susmamalıyız. haklarımızı savunmalıyız.

  • Tarkan04 Eylül 2018 11:30

    Firma patronlari genc bu yaşta patron olup hava atar ne kelime kullanvani bilmez o arkadas gec mimara helal olsun

  • Kamil 04 Eylül 2018 11:27

    Arkaşimizi teprık ederiz en guzeli yapmiş sikayet ederek işcinin arkasindayız

  • Hasan04 Eylül 2018 11:23

    Bide bu fırma buyecek turkıyeyı temsıl etcek ofısınde sıgara ıcıyor sonra bı bayan calısanına hakeret edıyor kotu soz kullanıyor gec mimar arkaşimizi kutlarız devletimiz en buyuk cezayı verir

  • Sfa ckr04 Eylül 2018 11:20

    Herseyi gectim bi bayana kotu soz etmek hakaret etmek nedirya erkekligene yedirebiliyorsa miydesizdir saten bide samsunlu olcak ahlaksiz...

  • Ayse04 Eylül 2018 11:09

    Sigara kötü bişey evet ama bir genç kıza küfür affedilemez umarım para cezasıyla kalmaz umarım yetkililer bunu göz ardı etmez

  • gülsüm04 Eylül 2018 11:02

    Böyle insanların kesinlikle iş yeri açmalarına izin verilmemeli.İnsan haklarının ne olduğunu bilmeyen, siyasi gücünü kullanıp çalışanını ezen, kendini belli bir mevkide gören zavallıların iş yerleri elinden alınmalı ki bir kurumda işverenden çok çalışanın önemli olduğunu anlasınlar.Mağduriyet yaşayan arkadaşım tüm haklarının farkında ol ve yapılması gerekeni yap ki susmadığımızın farkına varsınlar

  • TURK04 Eylül 2018 13:52

    bahsettiğiniz hangi hak.ve kanun.burası TÜRKİYE ve ben önceden bunla gurur duyarken şimdi ??????.....bu mimar mahkemeye başvursa para cezası yanında birde hapis cezası alır.ugraştıgı ve harcadığı zamanda yanına kar kalır.%100 size bir sürü örnek verebilirim ama maalesf hala anlamıyorsunuz.istediğiniz şeyi bu sayfada dahi yazamadıktan sonra kırpılıyorsa nasıl hakkınızı arayacaksınız merak ediyorum. böyle insanların kesinlikle iş yeri açmalarına izin VERİLMELİ !!!!! dikkat edin bu sizin kelimeniz.

  • TURK04 Eylül 2018 12:32

    ben eğitim sektörü içinde değilim ama maalesef sizde TÜRKİYEDE yaşamıyorsunuz bu dediğiniz şeyler anca TÜRK filmlerinde ve birde yurtdışındaki ülkelerde geçerli insanların söyleyeceği şeyler kırpılıyorsa meramımızı dahi şu sayfada kısıtlamayla anlatamıyorsak gerisi boş HAKLISINIZ ama burası TÜRKİYE ve maalesef bu dedikleriniz çook zor!!!!!!

  • felsefeci04 Eylül 2018 11:21

    gülsüm hanım çok haklısınız...

  • Fatma04 Eylül 2018 11:02

    Bir şirketin çalışanına yaptığı muameleye bakın hem resmi tatillerde çalıştır hakkını ye hemde kendi haklarını ve sağlığını düşündüğünden dolayı hakaret et işten kov. Bu aslında bir halt olmayan ama kendini kaf dağında gören insanlar sonuna kadar uğraşılmayı hak ediyolar. Umarım bu açılan dava ile şirket sahibi olmakla adam olunmadığını insan olunmadığını anlarlar. Ve umarım adelet gereğini yapar.

  • Yüksel Güllü04 Eylül 2018 11:00

    Bu tür firmalar liyakatsiz yönetici gibiler. Sözde çok iyi özde içi boş. İnsana değer vermeyen yasaya uyar mı? Genç mimarı cesaretinden ve kendi vücuduna duyduğu saygıdan dolayı kutluyorum. Keşke duyarlı insan sayısı artsa da duyarsızlık son bulsa.....

  • gülsüm04 Eylül 2018 10:45

    Böyle insanların kesinlikle iş yeri açmalarına izin verilmemeli.İnsan haklarının ne olduğunu bilmeyen, siyasi gücünü kullanıp çalışanını ezen, kendini belli bir mevkide gören zavallıların iş yerleri elinden alınmalı ki bir kurumda işverenden çok çalışanın önemli olduğunu anlasınlar.Mağduriyet yaşayan arkadaşım tüm haklarının farkında ol ve yapılması gerekeni yap ki susmadığımızın farkına varsınlar

  • Alkın 04 Eylül 2018 10:23

    Kuralı koyan devlet bunlar devletin arkasına sığınan zavallılar bi de tehtid yazıklar olsun hatayı örteceklerine rezillik etmişler

  • Mrs 04 Eylül 2018 10:18

    Yaptığı terbiyesizliği bi kıza kesmeye kalktığı için cezaların en ağırını alıp ofisi kapatılır inşallah

  • Anonim Vatandaş04 Eylül 2018 10:11

    Benim anlamadığım olay şirket sahipleri, kendilerinin bayan iç mimarın şikayet ettiğini nasıl anladı. Eğer bayan kendisi söylediyse sorun yok. Ancak siyasi bağlantıları sayesinde şikayet edenin kimlik bilgilerine ulaşıldıysa, ortada hukuki olarak ciddi bir suç vardır. Eğer durum böyleyse bayanın kanuni haklarını bir an önce kullanması gerekir. Yeşil dedektör olayına gelince, bu uygulamayı sallayan yok maalesef. Nedendir bilmiyorum ama, defalarca şikayet ettiğim halde kapalı mekanda nargile içirten yerler var. Sanırım kendilerini denetlemeye gelen arkadaşlara gerekli ikramlarda bulunmayı unutmuyor bu kişiler.

  • Yok artık04 Eylül 2018 10:47

    Bu tarz kişilerin egoları beyinlerinden büyük olduğu için ortaya sallamış Meclis bağlantılarımı kullanacağım bunu kimin yaptığını bulacağım diye. Kız da söylemek zorunda kalmış.

  • Ayşenur04 Eylül 2018 10:02

    Umarım adalet gereğini yapar ve bu tür saygısızlıklara prim verilmemesi için epey yüklü bir ceza keserler bu saygısız insancıklara. Bir de kendilerini haklı görüp küfür filan etmeleri zekasızlıklarına örnek değil de ne?

  • İhbarcıyı Nasıl Bulmuşlar?04 Eylül 2018 09:59

    Anlamadığım sağlık bakanlığı ihbarı yapan kişiyi neden açık etmiş, bu konu son derece gizli kalmalı normalde. Allah bilir tutulan tutanakta "ihbar eden" diye bir kısım vardır ve buraya da kızcağızın ismini yazmışlar hatta imzasını bile almışlardır...

  • Azem04 Eylül 2018 21:25

    Kız kendi söylemiş patronuna ben şikayet ettim diye! Bence bunun gibi bir olayı değerlendirmek İçin olayın iç yüzünü bilmek ve her iki tarafı da dinlemek lazım. Tüm yorumları doğru kabul edip yoruma yorum yaparsak bizi yanlış yöne doğru sürükler kanısındayım. Bence bu olayın oluşu patronun cephesinden çok farklı da olabilir.

  • Bilir kişi04 Eylül 2018 10:12

    Adam tehdit etmiş Meclis’deki bağlantılarımı kullanarak bulacağım diye. Hanımefendi de o bulmadan ben söyleyeyim diye düşünmüş.

  • noname04 Eylül 2018 10:08

    Bakanlık bu konuda titiz. İfşa etmiyor. patron soruyor kim yaptı diye, kızcağız da uyarırlar ceza kesmezler diye ben yaptım diyor.

  • vatansever04 Eylül 2018 09:56

    bu memleket adam olursa,adam olmadik memleket kalmaz......

  • At Kafalı04 Eylül 2018 09:44

    İyi de bu şaşılacak bir durum değilki? Neden haber yaptınız? Memleketin normali bu? Bu tiplerden her ilde her ilçede, yurdun dört bir köşesinde bolca var...

  • Ali koçak04 Eylül 2018 09:05

    Çalışma bakanlığına şikayet edin soruşturma başlatsınlar ayrıca dava açıp kötü niyet tazminatına da alınabilir

  • Devlet hakli04 Eylül 2018 09:03

    Simdi bu elemanini cikaran patron kendini cok erkek cok hakli goruyordur.. halbuki tam bir kerkenez oldugunun farkinda degil. devlete bu konuda destegimiz tam.. kapali alanda sigara icilmez..

  • REŞİT BEHLÜL04 Eylül 2018 08:52

    VAY MEMLEKETİM VAY. :'( :'( :'(

  • Oflu04 Eylül 2018 11:41

    Bu insanlar kafalarının içinde beyin yerine ne taşıyorlar. Bu konuda kendilerini nasıl haklı görüp bir de üste çıkmaya çalışıyorlar. Bari hatanı kabul et ve özür dile saygısız. Umarım gerekli cezayı alırlar.