E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYerli ve milli Kovid-19 aşısında faz-1 çalışmaları tamamlandı---

Yerli ve milli Kovid-19 aşısında faz-1 çalışmaları tamamlandı

Yerli ve milli Kovid-19 aşısında faz-1 çalışmaları tamamlandı
14 Aralık 2020 - 13:15 borsagundem.com

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Çalış, "Ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız." dedi.

ERÜ Aşı Araştırma ve Geliştirme Merkezi (ERAGEM) ile İyi Klinik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Kovid-19 aşı çalışmaları devam ediyor.

Yerli aşı adayları arasında yaygın uygulanmaya en yakın olan ve insan deneyleri sürdürülen aşının Faz-1 kapsamındaki ilk doz uygulaması kasım ayı başında 44 gönüllüye yapıldı.

Önemli bir yan etkiye rastlanmayan ilk doz uygulamasından sonra ikinci doz uygulaması da 26 Kasım'da başlandı. Faz-1'in ikinci dozu da 44 gönüllüye uygulandı. İkinci dozun uygulanmasıyla bugün itibarıyla Faz-1 çalışmaları tamamlandı.

ERÜ Rektörü Mustafa Çalış, "Kovid-19'a karşı üniversitemiz tarafından geliştirilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen yerli aşımızın Faz-1 ikinci dozlaması bugün tamamlandı ve ciddi hiçbir yan etki görülmedi. Her şey yolunda giderse inşallah bu ay sonuna kadar Faz-2'ye geçmeyi planlamaktayız" dedi.

 Öte yandan Faz-2 kapsamında 200 gönüllünün aşılanmasının planlandığı belirtildi.

Bakan Koca'dan yerli aşı müjdesi

 

Yerli aşıda faz 2 çalışmaları başlayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)