E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni şirketlerden fazlasını beklemek yatırımcısını üzebilir---

Yeni şirketlerden fazlasını beklemek yatırımcısını üzebilir

Yeni şirketlerden fazlasını beklemek yatırımcısını üzebilir
23 Ocak 2020 - 10:56 borsagundem.com

Büyük fikirlerle yola çıkan yeni şirketler hakkında yatırım için değerlendirme yapmak oldukça zor. Sermayelerini büyük fikirlere bırakan yatırımcılar değerlendirme sürecinde hata yapmaya meyilli.

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Teknoloji bazlı start-up şirketlerin borsaya girmeye hazırlandığı haberlerini yatırımcılar dikkatli takip etmeli. Özel varlıklarını bu şirketlere bırakan yatırımcılar şirketlerin düzenlenmesine dair kesin bilgilere sahip değil.

Borsada listelenen, ancak özel varlıklara yatırım yapan fonlar her türlü çatışmaya karşı savunmasız. Bu yeni şirketler yapılarının doğru bir şekilde düzenlendiği de açık olmuyor.

Teknolojinin öneminin artmasıyla beraber tüketici teknolojileri, fintech firmalara ve bunun gibi birçok yenilikçi şirket erken safhalarda yatırımcı çekmeye başladı. Fakat kayıp veren teknolojiler ve e-ticaret şirketlerinin tarafsız değerlendirmek oldukça zor. Birçok yatırımcı bu şirketlerin konumunu adil değerlendiremiyor.

Son on yılda, Avrupa'daki özel teknoloji şirketlerine yapılan sermaye yatırımları üç kattan fazla artarak 1 milyar dolara ulaştı. Bu artışla beraber yeni şirketlerin aldığı pay da dört kat arttı. Ancak 2019 yılında Uber'in yatırımcılarını hayal kırıklığına uğratan mesajlaşma uygulaması Slack bu şirketlere sadece bir örnek.

Geleneksel varlık yöneticilerinin listelenen portföylerinde ile kriz durumlarının yönetileceği yönetim kurulları üzerinde düzenlenmekte. Ancak yeni özel sermaye dünyasında, kuralların yeterli olup olmadığı açık değil. Bölgesel perakende satışlar yatırımcıları cezbediyor fakat eylem olmadan yatırımcı güvenliğinden bahsetmek de pek güvenli değil.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)