E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni kabine haberleri piyasada dalgalanmaya neden olabilir---

Yeni kabine haberleri piyasada dalgalanmaya neden olabilir

Yeni kabine haberleri piyasada dalgalanmaya neden olabilir
30 Mayıs 2023 - 08:08 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, 'Seçim sonucunun kesinleşmesinin ardından yeni kurulacak kabine ile ilgili haberler piyasada tekrar dalgalanmaya neden olabilir.' denildi

Seçim belirsizliğinin ortadan kalkmasıyla Borsa İstanbul tarafında tekrardan alım iştahının arttığı görüldü. BIST100 endeksi güçlü tepki hareketiyle beraber %4.10 değer kazanımı ile 4768,46 seviyesinden günü tamamladı. Bugün ise 50 günlük ortalama olan 4818 seviyesini ilk direnç olarak takip ederek endekste bu seviyesinin üzerinde kapanışlar yapılmasını yükseliş hareketinin devamı açısından önemle izleyeceğiz. Diğer tarafta ise seçim sonucunun kesinleşmesinin ardından yeni kurulacak kabine ile ilgili haberler piyasada tekrar dalgalanmaya neden olabilir. Özellikle ekonomi yönetiminin başına kimin geçeceği merakla beklenirken, bununla birlikte ekonomide izlenecek politikalar ve yaklaşımların netleşmesi bekleniyor.

ABD’de tarafında ise borç tavanı anlaşmazlığında sonuca varılması risk iştahını küresel piyasalarda artırdı. Ancak yeni gündem konumuz tekrardan ” faiz” sorununa geldi. Enflasyon endişeleri faiz oranlarında daha fazla artışa gidilebilme ihtimali doğruldu. Bu nedenle piyasalar alım tarafında daha isteksiz kalabilir.

Asta tarafında ABD’deki borç limiti krizinin çözülmesinden sonra piyasalarda karışık seyir etkili oluyor. MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi ABD açılışla birlikte %0,4 arttı. Endeks bu ay başından beri  %1,3 düşüş göstermişti. Avustralya hisseleri %0.03 artarken Nikkei hisse senedi endeksi , ABD borç limitinin çözüme kavuşması ile  33 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından biraz soğuyarak %0.28 düştü. Hong Kong’un Hang Seng Endeksi %0.31 yükselirken, Çin’in CSI300 Endeksi %0,06′ düştü.

Dünyanın en büyük petrol kullanıcısı olan ABD’deki borç tavanı anlaşmasının daha fazla talebi teşvik edeceği ve  daha fazla faiz artışı korkusuyla birlikte OPEC+’nın üretim kotalarını değişmeden sınırlı kazançlar bırakacağı beklentileri nedeniyle petrol fiyatları açılışla birlikte yükseldi.

Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,5 artarak varil başına 77,42 dolara yükseldi. ABD West Texas Intermediate (WTI) ham petrolü Cuma günkü kapanışa göre %0.7 artışla  73,20 dolara yükseldi.

Veri gündeminde yurt içinde final dış ticaret rakamları bulunuyor. Yurt dışında Euro Bölgesi güven endeksleri ve S&P Case Shiller konut fiyatları öne çıkıyor.

Borsada, alıcılı başlangıç bekleniyor

 

Asya borsaları karışık seyrediyor

 

Günün önemli şirket haberleri 30/05/2023

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı30 Mayıs 2023 09:16

    DENİZ DALGASIZ GÖNÜL SEVDASIZ OLMAZ .EKENOMİDE ZATEN DİBE ÇAKILDIK TL HER SANİYE BİLE DEGER KAYBEDİYOR.HÖKÜMET HALIYI SUYA BASTIM ÇIKAN YERİ TAŞLIYORUM DEYİP SALIVERMİŞ .