E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftanın hafif satıcılı başlaması bekleniyor---

Yeni haftanın hafif satıcılı başlaması bekleniyor

Yeni haftanın hafif satıcılı başlaması bekleniyor
12 Nisan 2021 - 09:24 borsagundem.com

Marbaş Menkul Değerler tarafından hazırlanan günlük bültende yeni haftanın hafif satıcılı başlaması bekleniyor.

Yurt içinde bugün cari işlemler dengesi ve işsizlik verileri açıklanacak. Çarşamba günü Sanayi Üretimi beklenecekken bu haftanın en önemli kararı Perşembe günkü TCMB toplantısından çıkacak. Çin’li teknoloji devi Alibaba’ya Pazar hakimiyetini kötüye kullandığı için 2,75 milyar dolar ceza kesilmesiyle Asya piyasaları yeni haftaya satıcılı başladı. ABD ve Avrupa borsa endeksleri vadelilerinde de satıcılı bir görünüm var. Oldukça güvercin duruş sergileyen Fed başkanı Powell, ABD ekonominisinin dönüm noktasında olduğunu, faizlerin uzun süre sıfır seviyesinde tutulacağını, para ve maliyeti politikası desteği sürdükçe ekonominin güçlü duracağını ifade etti.

Cuma günü negatif ayrışan yurt içi piyasalarda yeni haftanın hafif satıcılı başlaması bekleniyor. Dolar/TL haftaya 8,17’den giriş yaptı, BIST-100’de 1.400 direnç ve 1.380 destek seviyeleri takip edilecek.

BIST 100

Cuma günü 1.377 seviyesi destek görevi görmüş ve endeks tepki alımlarıyla 1.393’e kadar yükseldi. Yükselen trend çizgisinin alt sınırı 1.383’e kadar yükselirken, bu seviyenin altını kırmamız ile birlikte teknik görünüm bozulabilir. Perşembe günkü PPK’ya odaklanan endekste aşağı yönlü baskılara hazırlıklı olunmalıdır.

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 12/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)