E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftanın gündemi yoğun---

Yeni haftanın gündemi yoğun

Yeni haftanın gündemi yoğun
13 Temmuz 2020 - 09:10 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından hazırlanan günlük bültende yeni haftaya başlarken piyasalara hisse ve emtia piyasaları yakından inceleniyor

Yeni haftaya başlarken yurtiçi piyasaların gündeminde hem veri  akışları hem de haber başlıkları yakından takip edilecek. Geçtiğimiz  haftanın son işlem günü yurtiçinde takip ettiğimiz haber akışlarının  etkisi ile satıcılı seyreden endeks günü 114.809 puanla %0,85 aşağıda  bitirdi. İşlem hacmi ise 22,9 milyar TL olarak gerçekleşti. Kur  cephesinde ise 6,86 seviyesi üzerindeki sıkışık seyir sürüyor.
Yukarıda 6,8750 aşağıda ise 6,8420 destek seviyesi hareketin belli bir  yönde anlam çizmesi adına önemli olacak. Bugün seans başında cari  işlemler dengesi ve sanayi üretimi verisi yakından takip edilecek. Ayrıca gün içinde AB Dışişleri Konseyinin Türkiye’ye yönelik haber  akışları ile içeride salgınla ilgili her türlü detay önemle izlenecek.
Yurtdışında vaka sayılarına ilişkin tedirginlik sürüyor. Vaka  sayısı Dünya genelinde 13 milyon kişiye ulaştı ve özellikle de ABD’den  rekor düzeyde vaka tabloları devam etmekte. Geçtiğimiz hafta vaka  sayılarındaki endişeli tablo ile baskı altında kalan endekslerin yeni haftaya 2.çeyrek finansallarına yönelik beklentiler ile pozitif başladığı görülüyor. Bu sabah Asya piyasalarında güçlü bir tablo var  ve vadeliler cephesinde de pozitif bir hava izlenmekte. Emtia tarafında ons altın 1805$ üzerinde seyretmekte ve özelikle hisse  senedi piyasalarında finansallara yönelik iyimserliğin güçlenmesi ile  ons altın baskı altında kalabilir. Bu noktada teknik anlamda yukarıda 1800$ aşağıda öne çıkarken yukarı da 1812$ seviyesi izlenebilir.
Petrol fiyatları ise bu sabah satıcılı seyrediyor. Talep yönlü  gelişmelerin virüsten negatif etkilenebileceğine yönelik gelişmelerin  yanı sıra stoklardaki artışta fiyatları baskı altında bırakıyor. Brent  petrol 43$, ham petrol ise 40,4$ seviyesinden işlem görüyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)