E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni haftada yurdu yağışlı hava karşılayacak---

Yeni haftada yurdu yağışlı hava karşılayacak

Yeni haftada yurdu yağışlı hava karşılayacak
16 Ekim 2023 - 07:01 borsagundem.com

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; yeni haftada yurdun büyük bölümünde yağışlar etkili olacak. Sıcaklıklar mevsim normallerinde seyir edecek

Yeni haftada yurdun büyük bölümünde yağış etkili olacak. Sıcaklık, mevsim normalinde seyredecek. Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan toz taşınımının bugün de sürmesi bekleniyor.

Doğu Akdeniz'in doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısındaki iller için toz taşınımı uyarısı yapıldı.

Toz taşınımının yeni haftanın ilk gününde biraz daha doğu kesimlere kayacağını belirten Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin Uzmanı Fevzi Burak Tekin, "Vatandaşlarımızın hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmalarını istiyoruz" uyarısında bulundu.

OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA DİKKAT!

Bugün yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli yağış görülecek.

Hava Tahmin Uzmanı Tekin şu bilgileri paylaştı:

"Karadeniz kıyı kesimleriyle Bitlis, Van ve Ağrı çevrelerinde yağışlar kuvvetli olacak. Kuvvetli yağışın sebep olabileceği ani sel su baskını, yıldırım yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalara karşı vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını istemekteyiz. Bununla birlikte pazartesi günü Karadeniz ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden rüzgar fırtına esecek."

TÜM HAFTANIN YAĞIŞLI GEÇMESİ BEKLENİYOR

Yurdun kuzey kesimlerinde yağış yarın da etkisini sürdürecek. Hafta ortasından itibaren yağış alanı genişleyecek.

Özellikle yağışlar; Akdeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun batısında kuvvetli olacak.

Cuma gününe kadar yurdun büyük bölümü parçalı ve az bulutlu olacak. Sıcaklık, yağış alan illerde mevsim normallerinin altına düşecek.

Hava sıcaklığının İstanbul'da 20, Ankara'da 23, İzmir'de 26 derece olması bekleniyor.

Hava durumu nasıl seyredecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)