E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYeni haftada yoğun gündem---

Yeni haftada yoğun gündem

Yeni haftada yoğun gündem
18 Kasım 2013 - 09:02 borsagundem.com

Güne hafif satıcılı yatay açılış yapmasını beklenen BIST100 endeksi için 74,500 ilk direnç ve 74,000 ilk desteğimiz konumunda

Turkish Yatırım tarafından hazırlanan Günlük Bülten:
    "KEYİF SÜRECEK Mİ? 
FED Başkan Adayı Yellen’ın gölgesinin tüm diğer gündem maddelerini örttüğü ve açıklamalarının etkisiyle piyasalarda son iki günde bir şenlik havasının yaşandığı bir haftanın ardından yeni haftaya da hareketli bir gündem ile başlıyoruz..
 
Yellen’ın güvercin tavrı sonrası Cuma günü de biz alıcılı bir seyir izleyip primle kapandıktan sonra ABD borsalarının da günü alıcılı bir seyirle geçirip rekor seviyelerini tazeleyerek tamamladıklarını gördük. Bu haftanın gündeminde ise ilk olarak yurtiçinde Hazine ihaleleri ve yarınki TCMB PPK toplantısı ile başlıyoruz..
 
Hazine bugün ve yarın toplam 5 ihale düzenleyecek. Piyasanın yükseliş hareketine eskiye kıyasla daha sınırlı tepki veren ve oldukça sınırlı işlem geçen gösterge tahvil faizinin seyrine de bu ihalelerin etki etmesini ve havanın ne yönde devam edeceğine dair sinyaller vermesini bekliyoruz. Özellikle yarın 2 ve 10 yıl vadeli sabit kuponlu ihaleler yapılacağı için oldukça önemli olacak…
 
Merkez’in toplantısına geldiğimizde ise Başçı’nın 6 Kasım’daki konuşmasını hatırlayacak olursak TCMB Başkanı kısa vadeli faizlerde 225-325 bp artışa denk bir politika uyguluyoruz demişti, dolayısıyla faiz tarafında bir değişiklik yapılmasını beklemiyoruz ancak takip edilecek kısım ise “Öngörülebilirliği haftalık frekansta sağlıyoruz, bunu artırabilir miyiz Kasım ve Aralık toplantılarında değerlendireceğiz” açıklamasının işaret ettiği adımlar olacak..
 
Yurtdışında ise altın fiyatlarının vadelilerin hafif geri çekilmelerle yeni haftaya başladığını görüyoruz, Yellen etkisi ile gelen yükseliş bir miktar konsolide edilebilir ancak gelişmiş ülkelerde hava
olumlu kalmaya devam edebilir beklentisindeyiz, gelişmekte olan ülkelerde ise Yellen her ne kadar tapering’in acelesi yok sinyali verse de Bernanke’nin ilk tapering sinyali verdiği Mayıs ayı öncesi coşkunun yakalanamadığını görüyoruz…
 
Küresel olarak gündemimizde ise  bugün ABD’de konut verisi (NAHB), yarın Almanya ZEW endeksi, ABD konut başlangıçları, Çarşamba ABD perakende satışlar, işletme stokları, 2.el konut satışları, Perşembe günü BOJ kararı, Çin, Avrupa ve ABD’de öncü imalat PMI’lar açıklanacak. Cuma günü ise Almanya büyüme verisi ile IFO iş dünyası güven endeksleri en önemli gündemimiz olacak.
 
Güne hafif satıcılı yatay açılış yapmasını beklediğimiz BIST100 endeksi için 74,500 ilk direnç ve 74,000 ilk desteğimiz konumunda.. Geçen hafta 70,800 puana dek gevşedikten sonra Yellen etkisi ile çok hızlı bir şekilde 74,800 seviyelerine 4 bin puanlık bir artış yaşanmıştı, bir miktar düzeltme gelebilir ancak 73,500 ve 73,000 destekleri önemli, özellikle 73,000 kırılmadıkça iyimser havanın devamı beklenebilir. TCMB’nin hamleleri de görülmeden yön seçilmesinin tercih edilmeyeceğini düşünmekteyiz. Endeksin 74,500 ara direncinin üzerinde ilk hedefi ise 75,000 olacaktır."
 TURKISH YATIRIM ARAŞTIRMA
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)