E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni gerilim: Güney Kore anlaşmaya rağmen harekete geçti!---

Yeni gerilim: Güney Kore anlaşmaya rağmen harekete geçti!

Yeni gerilim: Güney Kore anlaşmaya rağmen harekete geçti!
14 Aralık 2021 - 17:08 borsagundem.com

Hint-Pasifik bölgesinde yeni bir gerilim cephesi daha açılıyor. Güney Kore'nin ABD ile yaptıkları anlaşmaya rağmen nükleer denizaltı üretemeye başlayacağı iddia edildi.


Geçen ay Güney Koreli yetkililer ülkenin güneydoğu kıyısındaki köylülere bir toplantı düzenlendi ve hükümetin, Gampo köyünde yapım aşamasında olan yeni bir atom araştırma kompleksinde küçük bir nükleer reaktörün test versiyonunu inşa etmeyi planladığını duyurdu.

ŞİMDİYE KADARKİ EN BÜYÜK ADIM

Hürriyet'teki habere göre; 2027 yılına kadar tamamlanacak ülkenin şimdiye kadarki en büyü modüler reaktörü, buz kırıcılar ve konteyner gemileri gibi açık deniz gemilerine güç sağlayacak. Ancak bu ileri teknolojinin tek amacı bu olmayabilir.

GÜNEY KORE NÜKLEER DENİZALTI GELİŞTİREBİLİR

Nükleer uzmanlar, projenin potansiyel olarak Güney Kore'nin uzun süredir nükleer enerjiyle çalışan bir denizaltı geliştirme hayalini gerçekleştirmesine izin verebileceğini söylüyor. Bu da en güçlü müttefiki Abd'nin on yıllardır karşı çıktığı bir şey.

50 YILDIR YASAK

Eylül ayında Avustralya ABD ve İngiltere'nin yardımıyla nükleer enerjili denizaltılar inşa edeceğini duyurdu. Ancak Güney Kore için bu adım ABD ile imzaladıkları anlaşma şartları uyarınca yaklaşık 50 yıldır yasak. Başkan Moon Jae-in nükleer denizaltılar inşa etmenin çok önemli olduğunu söyleyerek yasağın kaldırılmasını savunuyor.

KUZEY KORE'NİN PEŞ PEŞE HAMLELERİ KORKUTTTU

Kuzey Kore'nin saldırgan tutumları Güney Kore'nin endişelerini derinleştirdikçe aciliyet duygusu arttı. Kuzey Kore son yıllarda bir dizi denizaltıdan fırlatılan balistik füzeyi test etti ve Ocak ayında nükleer bir denizaltı tasarımı üzerinde çalıştığını duyurdu.

"ABD'YE GÜVENEMEYİZ"

Güney Kore'li yetkililer "Kuzey Kore nükleer denizaltılarını takip etmenin, izlemenin ve caydırmanın kendi nükleer denizaltılarımızı konuşlandırmaktan daha iyi bir yolu olmayacak. Bunu yapması için ABD'ye güvenemeyiz" ifadeleri ile nükleer denizaltılar konusunda kararlı olduklarını belirttiler.

Güney Kore reaktör projesi, Çin ile ABD arasındaki süper güç çatışmasının neden olduğu Hint-Pasifik bölgesindeki silahlanma yarışında yeni bir cephe açacağa benziyor.

Savaş değil istila: İşte Çin'in 'Tayvan' planı!

 

Kore Savaşı resmen sona eriyor

 

Kuzey Kore'den endişe verici tatbikat

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)15 Aralık 2021 00:08

    en havim tarafı ise, bu deniz altılar batıyor, battıkları yerde nukleeer sızıntılı reaktorlerı sabit biçimde çevreyi kırletmeye devam edıyor. Rusyanın bu tarz batan denız altıları ile ilgili makale okumuştum.  denız altı batıgı yanına gıtıklerınde etrafda ciddi radyo aktıf serpintiler vardı. etrafdakı canlılar bunlar ile etkıleşıme gırıyordu. o denız canlıları balıkalra yem ayda kendılerı sofralara bir şekilde gelıyordu. insanlar bu denız mahsullerı ile zehırlenıyordu. bildğiniz gibi insan dna sını oluşan bu şok radyo aktıf durum bozuyor. insan vucudunda olmezi gereken hucreler olmuyor v eçılgın gibi konmtrolsuzce vucudu elegeçirip yaşamını bitiriyor. Hastalıgı anladınız siz. 

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ14 Aralık 2021 19:57

    ABD, almanya, g.kore ve japonya ya eşşek gibi veya bir kene gibi sırtlarına yapışmış yıllarca sırtlarından bir türlü inmiyor.eğer g.kore, çin ve japonya dolardan çıksın abd ekonomi resmen batar.

  • El Turko14 Aralık 2021 19:27

    Her ülke kendini koruma hakkına sahip, güney koreli kardeşlerim doğru olanı yapıyor. Amerika çine karşı satabilir adamları. Helal olsun.