E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYeni F-35 anlaşması resmen açıklandı---

Yeni F-35 anlaşması resmen açıklandı

Yeni F-35 anlaşması resmen açıklandı
19 Kasım 2022 - 09:17 borsagundem.com

Norveç, ABD ile F-35'lerde kullanılacak füzeler için tam 500 milyon dolar değerinde yeni bir anlaşma imzaladı. Amerikan avcı uçaklarında kullanılacak füzelerin 2028'e kadar teslim edilmesi bekleniyor.

Norveç F-35 avcı filosuna için ABD'den 500 milyonluk dolarlık füze satın alacağını duyurdu. Norveç, F-35 savaş uçakları için füze satın almak üzere ABD ile 500 milyon dolarlık sözleşme imzaladı.

"F-35'LERİN POTANSİYELİNİ ORTAYA ÇIKARACAK"

Aksam.com.tr'nin TheDefensePost'tan aktardığı habere göre, Norveç Savunma Bakanı Bjørn Arild Gram yaptığı açıklamada, "Bu hem Norveç savunma kapasitesi hem de Norveç-Amerikan işbirliği için çok önemli bir anlaşma" dedi. Norveç Savunma Bakanı, "Norveç'in artık bu tür gelişmiş füzelere erişimi olduğu için çok memnunuz ve şu anda F35 platformunun potansiyelini ortaya çıkaracak ve gelecekteki savunmamızı güçlendirecek orta menzilli havadan havaya füzelerin büyük bir alımını gerçekleştiriyoruz." ifadelerini kullandı.

AIM-120D3, daha güçlü bir motora, yükseltilmiş veri bağlantısına ve modern hava tehditlerine karşı etkili kontrol sistemlerine sahip olduğu belirtilirken AMRAAM'ın devir tesliminin 2028'e kadar tamamlanması planlanıyor.

Erdoğan: ABD, F35'leri hala vermedi

 

F35'lerin teslim süreci ile ilgili flaş açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.20 Kasım 2022 15:18

    F 35 LER BANA ABD NİN ÜLKEMİZE İHANETİNİ HATIRLATIYOR BİZ F35 LERDEN DAHA TEKNOLOJİK UÇAKLAR ÜRETMEYE BAŞLAMALIYIZ/MECBURUZ

  • Mucise Reis ;)19 Kasım 2022 09:33

    Bizler 4,5 ve 5 nesil uçak olacak kabiliyeti radar sistemleri ile sağlamaya çalışıyoruz. Çok ciddi ve özel radar çalışmaları var. Bu sistem kurulduğunda, heleki f35 leri yakalama şansı olursa o zaman işler dğeişecek. radar sistemi 4,5 ve 5 nesil uçakları üst segmente taşıdı. Yakında tiha da bu sistemler test edilecek. Ama şu var, çok özel parçalar, madenler, özel yapım nano güçlendirilen madenler vb gerekli. Bir çoğu ambargo yiyor. Farklı isimlar adlar ile bu ürünler alınıp, farklı madenler kullanılıp oluşturulmaya çalışılıyor. Bu yenı radar insansız araçlarda büyük ağ sistemi kurabilir. f35 en modern radarlar var. farklı algoritmit çalışan, eski teknolojılerı aldatabilen sistem. Bu büyük bir güç. deniz araçlar, kara araçlardada bunları abd de var. bizde yerli yaptık bitti gibi bişe. Bu dünyada herkesın yapacağı bişe değil. Biz yapmak zorundayız. Gelecek nesiller, yeni uçaklar, kısa uzun menzıl roketler için. Yapıcaz da...