E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemF35'lerin teslim süreci ile ilgili flaş açıklama---

F35'lerin teslim süreci ile ilgili flaş açıklama

F35'lerin teslim süreci ile ilgili flaş açıklama
04 Nisan 2019 - 16:42 borsagundem.com

Askeri kaynaklar, F-35'lerin teslim süreciyle ilgili ABD ile bütün koordinasyonların ve pilotların eğitiminin devam ettiğini bildirdi.

Askeri kaynaklar, F35 uçaklarının Türkiye'ye teslimatı konusunda ABD ile tüm koordinasyon çalışmalarının ve ABD'deki Türk pilotların eğitiminin devam ettiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan askeri kaynaklar, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava ve füze savunma sistemleri satın alınması kararı nedeniyle ABD'nin Türkiye'ye satacağı F-35 uçaklarının bazı ekipmanlarının Türkiye'ye sevkiyatını askıya alma kararını değerlendirdi.

"F-35lerin teslim süreci ile ilgili tüm koordinasyonlar (ABD ile) devam ediyor. Oradaki pilotların eğitimi de devam ediyor" diyen askeri kaynaklar, "Türkiye F-35'in ortaklarından biri, bu çerçevede yükümlülüklerini fazlasıyla yerine getiriyor. Süreçle ilgili koordinasyon ve eğitimlerimiz devam ediyor" dedi.

Ankara'nın Rusya'dan S-400 hava savunma sistemini satın alma kararı Washington ile arasında gerilim kaynağı. Washington S-400 füzelerinin Türkiye'nin de satın aldığı gelişmiş F-35 savaş uçaklarının güvenliğini tehlikeye attığını düşünüyor.

F-35'lerin Türkiye'ye teslim edildiği zaman konuşlandırılacağı Malatya'da bulunan üsteki çalışmaların ve hazırlıkların hangi aşamada olduğu da sorulan kaynaklar "Bu da (ABD ile) koordine edilen hususlardan biri. Şu anda durdurulmuş bir faaliyet yok" değerlendirmesinde bulundu. ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Türkiye'nin S-400 satın alma kararına ilişkin dün yaptığı açıklamada "Türkiye seçim yapmalı. Tarihteki en başarılı askeri ittifakın kritik bir ortağı olmaya devam etmek mi istiyor, yoksa ittifakımızı zedeleyecek umursamaz kararlar ile ortaklığın güvenliğini tehlikeye atmak mı istiyor" demişti.

Askeri kaynaklar S-400'ler konusundaki hazırlıkların hangi aşamada olduğu sorusuna ise "S-400'ler ile ilgili faaliyet planlandığı şekilde sürüyor. Sayın Bakan da (Hulusi Akar) 'Temmuz ayına kadar bazı parçaların teslim alınması planı var' açıklaması yaptı.

Bu faaliyet planlandığı şekilde sürüyor" dedi. Ancak kaynaklar basında yer alan S-400 sistemlerinin bazı parçalarının Türkiye'ye teslim edildiği haberlerinin doğru olmadığını da ifade etti. Suriye'de devam eden askeri faaliyetlere ilişkin de değerlendirmelerde bulunan kaynaklar, ABD ile üzerinde mutabakat sağlanan Menbiç yol haritasının istenilen hızda ilerlemediğini belirterek "Sürecin hızlanması için gerekli girişimlerde bulunuyoruz" dedi.

Kaynaklar, "Suriye'de Tel Rıfat'ta Rusya ile Türkiye tarafından üç bağımsız/koordineli devriye faaliyeti yapıldı, bu faaliyetler devam edecek" açıklamasında da bulundu. (Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)