E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYen 5 ayın zirvesinde---

Yen 5 ayın zirvesinde

Yen 5 ayın zirvesinde
16 Haziran 2014 - 10:48 borsagundem.com

Yen, Irak'taki şiddet olaylarıyla güvenli varlıklara talebin artması üzerine, euro karşısında son dört ayın en güçlü seviyesine ilerliyor

Yen, Irak'taki şiddet olaylarının petrol arzını olumsuz etkileyeceği söylentileri ve güvenli varlıklara talebin artması ile, euro karşısında son dört ayın en güçlü seviyesine ilerliyor. 

Yen, Irak ordusunun başkent Bağdat'ın kuzeyini ele geçiren IŞİD militanlarına saldırması sonrasında, 16 önemli para biriminin 15'i karşısında yükseldi. Euro ise yavaşlama beklenen Mayıs ayı enflasyon verisi öncesinde yen ve sterlin karşısında kayıp yaşadı. Sterlin dolar karşısında, İngiltere Merkez Bankası Başkan Yardımcısı'nın faiz oranı artırımı yapılmasının İngiltere ekonomisinin normale döndüğünü göstereceğini söylemesinin sonrasında, Ağustos 2009'dan bu yana ilk defa 1.70 doları aştı.

Tokyo'da bulunan Money Square Japan Inc. kıdemli analisti Nagayuki Yamagishi, "Petrol fiyatları Irak'ta durum kötüye gittikçe, giderek daha dik şekilde yükseliyor. Bu durum hisseleri olumsuz etkileyebilir ve dünya büyümesine büyük bir etki yapabilir. Yen, riskten kaçınma ile güçlenmeye devam edebilir" yorumunu yaptı. 

Yen euro karşısında yüzde 0.2 yükselerek Londra saati ile 06:54'te 137.88 yen olurken, 12 Haziran'da 137.73 ile 6 Şubat'tan bu yana en yükseği görmüştü. Yen dolar karşısında da yüzde 0.2 artışla 101.81 düzeyine geldi. Euro dolar karşısında ise geçtiğimiz haftaki yüzde 0.8'lik kaybın ardından bugün, büyük bir değişiklik yaşamayarak 1.3542 seviyesinden fiyatlanıyor.

Yen bu yıl yüzde 3 ilerleyerek, 10 gelişmiş ülke para birimi arasında üçüncü en iyi performansı gösteriyor. Dolar bu süreçte yüzde 0.8 zayıfladı ve euro yüzde 2.4 geriledi.

Haziran vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI), Nymex elektronik işlemlerde 63 sent kadar yükselerek varil başına 107.54 doları görürken, 107.44'ten fiyatlanıyor. Kontrat 13 Haziran'da yüde 0.4 artarak 106.91 dolar ile 18 Eylül'den bu yana en yüksek seviyeden haftayı tamamlamıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)