E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların hazine tahvilleri bilmecesi---

Yatırımcıların hazine tahvilleri bilmecesi

Yatırımcıların hazine tahvilleri bilmecesi
14 Haziran 2020 - 17:31 borsagundem.com

Fonlar, Almanya tahvilleriyle ilgili olarak kararsızlık içerisinde. Küresel gelişmeler düşeceğini işaret ediyor ancak Alman tahvillerinde kısa pozisyon almak daha önce yatırımcıların elini ciddi şekilde yakmıştı

Almanya tahvillerinde geçen hafta yaşanan yükseliş fon yöneticilerine Avrupa'nın en güvenli varlıklarına karşı pozisyon almanın neden riskli bir iş olduğunu hatırlattı.

Avrupa'nın en büyük ekonomik gücü Almanya'nın Hazine tahvilleri geçen ay, ekonomilerin koronavirüs pandemisinden toparlanma sinyalleri vermesiyle gerileyerek, bazı analistlerin faizlerin yakında pozitife döneceği yönünde tahmin yapmalarına neden olmuştu. Buna karşın ikinci dalga endişeleriyle birlikte yatırımcılar hisse senetlerini satarken Almanya tahvilleri gibi güvenli varlıklara yöneldi.

Şimdiyse fonlar kararsızlık içerisinde. Ekonomik toparlanma, Almanya'da artan borçlanma ve bölgesel teşvikler, Almanya tahvil faizlerinin yükseleceğini işaret eden unsurlar. Ancak Alman tahvillerinde kısa pozisyon almak daha önce yatırımcıların elini ciddi şekilde yakmıştı. Bazıları için ise Alman tahvilleri dokunmaya değmez.

Plurimi Wealth LLP CIO'su Patrick Armstrong, "Bizim Almanya tahvillerinde hiç pozisyonumuz yok. Eksi yüzde 0.3 getiri elde etmede bir cazibe görmüyoruz. Ancak kısa pozisyon almak için de iyi bir seviye değil." dedi.

Negatif faizler vadeye kadar tutulması durumunda yatırımcılar için para kaybedecekleri anlamına geliyor. Bununla birlikte ralliyi sürdürürse traderlar para kazanabilir. Bloomberg Barclays verilerine göre Almanya tahvilleri, İtalya siyasetindeki kargaşa ve Brexit nedeniyle 2018 başından beri yüzde 7'den fazla getiri sağladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)