E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYatırımcıların gelecek çeyrek beklentisi---

Yatırımcıların gelecek çeyrek beklentisi

Yatırımcıların gelecek çeyrek beklentisi
31 Mart 2020 - 10:38 borsagundem.com

Asya piyasalarında korona virüsün sebep olduğu kriz dağılmaya başlarken yatırımcıların beklentileri arttı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Çin’de ortaya çıkan virüsten sonra Asya piyasaları 2008 küresel mali krizden sonraki en kötü çeyreğini geçirdi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi birinci çeyrekte %20 düşerken bölgedeki diğer piyasalar olan Hindistan ve Avustralya’nın endeksleri %31’in üzerinde düştü.

Yatırımcıların piyasalarda daha fazla oynaklık olacağı korkusuyla temkinli davranırken, son zamanlarda Asya piyasalarındaki sıçrama yatırımcıların risk iştahını kabartmış gözüküyor.

Invesco’nun yatırım direktörü William Yuen, korona virüs pandemisini kontrol altında tutan ve ekonomik aktiviteyi sürdürme yolunda olan ülkelerin virüsü kontrol altına almaya çalışan ülkelerden daha iyi konumda olduğunu söyledi.

Yuen’e göre virüsün Avrupa ve ABD’de yayılması, çığır açan bir tedavi ve ekonomik iyileşmeler piyasaların gelecegini belirleyecek en önemli konuları arasında yer alacak.

CMC Markets stratejisti Margaret Yang da virüsü ilk atlatan büyük ekonominin Çin olduğunu ve ikinci çeyrekte olumlu bir seyir izleyeceğine inandığını söyledi.

Yang politikacıların mali teşvikleriyle iç tüketimi artırabileceklerini söyledi. Teknoloji (5G, bulut, oyun) ve tüketim sektörünün bu durumdan pozitif etkileneceğini ilave etti.

Küresel risk iştahı Çin'e yöneldi

Piyasaları hayata döndürecek 4 adım

Borsalar Çin verileriyle moral buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)