E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıYatırımcılar gümüşe yöneldi---

Yatırımcılar gümüşe yöneldi

Yatırımcılar gümüşe yöneldi
06 Kasım 2014 - 11:14 borsagundem.com

Gümüş fiyatlarının son 4.5 yılın dip seviyelerine gerilemesinin ardından yatırımcılar gümüş sikke ve bar yatırımına hücum etti

Değerli metallerdeki arz fazlası ve talep düşüklüğü fiyatlarda düşüş getiriyor. Altının onsunun son 4,5 yıla yakın bir sürenin en dip seviyesine gerilemesine paralel gümüş fiyatları da geriledi. Gümüşün onsu Çarşamba günkü işlemlerde 15,17 dolar seviyesine gerileyerek, son 4,5 yılın en düşüğünü gördü. Gümüşün onsu en son Şubat 2010’da 15,20 dolar seviyesini görmüştü. Gümüşteki fiyat düşüşü küresel çapta yatırımların bu emtiadan alımlarının artmasına neden oldu. Asya ve ABD’deki aracı kurumlar Canadian Maple Leaf türündeki gümüşe olan aşırı talebe yetişemediklerini belirtti. Uzmanlar son yıllarda gümüşe olan talebin arttığını ancak son birkaç gündür emtianın fiyatının 2010 seviyelerinin de altına inmesiyle daha da arttığını ifade etti. Gümüş yılın bu zamanına kadar yüzde 21 değer kaybetti. Finansal danışmanlık şirketi GoldCore’un araştırma direktörü Mark O'Byrne, “Son günler gümüş yatırımına ilginin ciddi oranda arttığını gördük hem sikkeler hem de 1000 onsluk barlar için” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)