E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYarım asırlık borsa uzmanından boğa piyasası çağrısı---

Yarım asırlık borsa uzmanından boğa piyasası çağrısı

Yarım asırlık borsa uzmanından boğa piyasası çağrısı
09 Haziran 2020 - 15:04 borsagundem.com

ABD borsaları korona virüs sonrası rallinin devam edip etmeyeceğini tartışırken 50 yıllık Wall Street Stratejisti Jeffrey Saut boğa piyasasının devam edeceğini işaret etti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

S&P 500 endeksinin yıllık kazançlarda pozitif yöne dönmesinin ve Nasdaq endeksinin 19 Şubat tarihinden bu yana ilk kez rekor kapanışa ulaşmasının bir gün sonrasında yatırımcılar hisse senetleri rallisinde mola vermeye hazır görünüyor.

Dünya Bankası’nın 2020 için İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük küresel resesyona hazır olunması uyarısı borsaların reel ekonomiden tamamen koptuğu argümanlarıyla birlikte Wall Street’in yükselişini gölgeliyor.

Buna karşın sermaye şirketi Capital Wealth’in Piyasa Stratejisti Jeffrey Saut yarım asırlık Wall Street tecrübesine dayanarak boğa piyasasının devam edeceğini öngörüyor. Saut Marketwatch’a verdiği röportajda S&P 500 endeksinin yıl sonunda yeni bir tepe noktasına ulaşacağını öngörerek şu mesajı verdi:

“Bu bir boğa piyasası”

Saut, geçen ekim ayında yaptığı açıklamanın arkasında durarak Mart 2009’dan bu yana piyasaların boğa piyasasının pençesinde olduğunu belirtiyor. Kıdemli stratejistin ifadelerine göre 25 yıla kadar dayanabilecek uzun boğa piyasasında küçük çaplı ayı piyasası hamleleri görülmesine rağmen daha kalıcı ayı piyasalarında bu durumun tam tersi gerçekleşir.

Yatırımcılar boğa piyasasını bilmiyor

Saut şu andaki kalıcı boğa piyasasının dört ila 9 yıllık bir süresi olduğunu ve yatırımcıların kuma gömülmeyi göze alamayacağını belirtiyor. Saut piyasalarda yatırımcıların çok azının en son 1982’den 2000 yılına kadar süren uzun soluklu boğa piyasasını tecrübe ettiğini belirterek birçok yatırımcının ne yapacağını bilmemesinin problem oluşturduğunu ifadelerine ekledi.

“Bana kalırsa yakın vadeli ticarette haziran ortasında yeni bir tepe noktasına ulaşacağız. Fakat bu bir geri çekilme olmayacağı anlamına gelmiyor. Bu geri çekilme sadece yeni tarihi rekorlara ulaşabilmek için destek olacak ve piyasaları güçlendirecek doğrusal hamleler olacaktır” ifadelerini kullanan Saut yeni rekor seviyesine aralık ayında ulaşılacağını belirtti.

İsabetli tahminleriyle ünlenmişti

Saut Ekim 1987’de piyasaların gidişatına ilişkin “şelale biçimindeki düşüş” gibi oldukça ileri görü ve isabetli çağrılarda bulunmuştu. Tecrübeli piyasa uzmanı şimdiyse piyasanın iyiye gittiğini ekonomide bastırılmış bir talebin V şeklinde geri dönüşe neden olacağını ve Kasım ayı seçimlerinde Donald Trump’ın tekrar seçilmesiyle borsaların olumlu etkileneceğini belirtti.

Yatırımcıları zengin eden hisseler

 

İflas etti hisseleri iki katına çıktı

 

Wall Street Trump’a desteğini çekiyor

 

BIST 100 endeksi 110 bin üzerinde kalıcı mı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)