E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıYapı Kredi'ye tepki nötr---

Yapı Kredi'ye tepki nötr

Yapı Kredi'ye tepki nötr
03 Kasım 2016 - 10:00 borsagundem.com

İş Yatırım; piyasanın YKB bilançosuna nötr tepki vermesini bekliyoruz, yorumunda bulundu

İş Yatırım - Şirket Raporu: Yapı ve Kredi Bankası 3Ç16 Kar Analizi

Net kar beklentilerin bir miktar üzerinde. Yapı Kredi Bankası, yılın üçüncü çeyreğinde 811 milyon TL solo net kar açıkladı. Net kar ortalama piyasa beklentisi olan 778 milyon TL’nin %4 üzerinde gerçekleşti (İş Yatırım: 777 milyon TL). Bankanın özsermaye karlılığı %13 oldu. Net kare önceki çeyreğe göre %4 gerilese de ikinci çeyrekte Visa payının satışından elde edilen 210 milyon TL gelir ve bu çeyrekte ileride karşılaşılması muhtemel kredi riskleri için ayrına 50 milyon TL serbest karşılık hariç tutulduğunda %35 düzeyinde net kar büyümesi olduğunu hesaplıyoruz. Tahminlerimize kıyasla bankanın net faiz marjı ile ücret ve komisyon gelirleri daha yüksek gerçekleşen karşılık giderleri de daha düşük oldu ve diğer gelirlerdeki (çoğunlukla karşılık iptalleri) zayıflığı telafi ederek daha yüksek kalitede bir karlılığa işaret etti.

Piyasanın nötr tepki vermesini bekliyoruz. Ekonomideki yavaşlama emareleri nedeniyle banka yönetimi bütçe hedeflerine kıyasla bu yıl daha zayıf büyüme ve daha kırılgan aktif kalitesi bekliyor. Bu sebeple temel gelirlerde oluşacak zayıflamanın Visa pay satışından elde edilen bir kereye mahsus gelirle telafi edilebileceği belirtiliyor. Sonuçlara piyasa tepkisi sınırlı kalabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)