E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiYaman Törüner Mars’ı yazdı---

Yaman Törüner Mars’ı yazdı

Yaman Törüner Mars’ı yazdı
21 Ağustos 2018 - 19:59 borsagundem.com

Sermaye Piyasalarının ünlü ismi Törüner, Milliyet’teki köşesini bugün uzaya ayırdı. İşte ilginç yazıdan “Mars’a seyahat” bölümü...

Mars’a seyahat

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, 2030 yılından önce Mars’a gidilemeyeceğini açıkladı. 2014 yılındaki teknolojiyle bir uzay aracının Mars gezegenine ulaşması 8 ayı buluyordu. 2015 yılında geliştirilen bir roket hızlandırıcısı sayesinde Mars’a seyahatin süresi yarı yarıya kısaltıldı.

NASA şimdi astronotların bu 4 ayı psikolojik bunalıma uğramadan nasıl geçirebileceklerini ve astronotların uzun süre derin uykuda bırakılabilmeleri olasılığını araştırıyor.

Ruslar da boş durmuyor. Haziran 2010’da, Rus Mars misyonuna dâhil astronomlar, Moskova’daki Mars benzeri şartların oluşturulduğu bir ortamda, gidiş ve dönüş seyahatini kapsamak üzere 520 gün süreyle çalıştırıldılar. En büyük sorunun, yalnız kalamama ve can sıkıntısı olacağı anlaşıldı.

NASA bir adım daha öne giderek, Antarktika’ya yakın bir yerde Atlantik Okyanusu’nun altında bir araştırma üssü kurdu. Amerikan Mars astronotları şimdi bu gizli üste eğitiliyorlar.

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)