E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemYalova'da başkanlık el değiştirdi---

Yalova'da başkanlık el değiştirdi

Yalova'da başkanlık el değiştirdi
02 Nisan 2014 - 05:14 borsagundem.com

AK Parti'nin 1 oyla kazandığının açıklanması ve CHP'nin itirazı sonrası 124 sandıkta yeniden yapılan oy sayımında CHP adayı 5 oyla seçimi kazandı

Yalova’da AK Parti’nin bir oyla seçimi kazandığının açıklanması ve CHP’nin İl Seçim Kurulu’na yaptığı başvurunun kabul edilmesinden sonra 124 sandıkta başlayan yeniden oy sayma işlemi tamamlandı. Resmi olmayan sonuçlara göre, belediye başkanlığını 5 oy farkla CHP'nin kazandığı bildirildi.

Yalova'da oyların sayımı tamamlandı. 124 sandıkta yapılan sayımda bu kez CHP'nin adayı Vefa Salman 5 oy farkla birinci çıktı. Belediye Başkanlığı yatrışında ipi CHP'li aday göğüsledi.

İNCE: BELEDİYE BAŞKANI VEFA SALMAN'DIR

Ak Parti ve CHP arasında büyük çekişmenin yaşandığı seçim yarışında geceyarısı Hurriyet.com.tr’nin ulaştığı CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce saat 00.25 itibariyle oyların yarısından fazlasının sayım işleminin sona erdiğini söyledi.  İnce,  “Şu anda  sandıkların yarısını geçtik,  hiç bir sorun yok.  Belediye Başkanı şu anda CHP’li Vefa Salman’dır. Yüzde altmış oy sayıldı. Belediye Başkanı hala Vefa  Salman’dır” diye konuştu. 

Kendisinin de İl Seçim Kurulu’nda sayımı yakından izlediğini belirten İnce, “Orada bir avukat arkadaşımız var. Onu dışarıya çağırdım, bana ‘hiçbir sorun yoktur’ dedi.  İnce, "Sayım devam ediyor. Meydanlarda aldığımız oyu masa başında kaptırmayacağız, ben de buradayım. Çünkü bu seçimi biz kazandık’ ifadelerini kullandı.

KOÇAL: İNCE KIŞKIRTMAYA ÇALIŞIYOR

Yalova Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Yakup Bilgin Koçal ise, CHP’li Muharrem İnce’nin kendilerini kıştırtmaya çalıştığını öne sürdü. 

Ak Partili Koçal, "Maalesef her zaman olduğu gibi Cemaat Halk Partisinin Yalova Milletvekili, şov yaparak halkı kışkırtmaya, yanlış bilgilendirmeye çalışıyor. Evet iki sandıkta maddi hata yapıldığı gibi aynı şekilde AK Parti ile ilgili de maddi hata yapılmıştır. Elimizdeki belgelerde AK Parti'ye çıkan 136 oy birleştirme tutanağında hemen AK Parti'nin yanında bulunan Büyük Birlik Partisine (BBP) yazılmış. Bir başka sandıkta da 123 AK Parti oyu BBP'ye yazılmış. Biz de aynı şekilde maddi hataları, bunun gibi 2 tane daha maddi hata vardı. Biz 4 sandıkta, maddi hataların düzeltilmesi için dilekçemizi verdik." diye konuştu. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)