E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?---

Yabancılar Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?

Yabancılar Merkez Bankası'ndan ne bekliyor?
22 Eylül 2020 - 12:30 borsagundem.com

Yabancı ekononomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu Toplantısında faizlerde değişikliğe gitmesini beklemiyor.

Merkez Bankası'nın uzun bir süre faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini belirten analistler, ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinde artış olabileceğini söyledi.

Konuya ilişkin olarak, Societe Generale Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji Direktörü Phoenix Kalen, TCMB'nin politika faizini uzun bir süre yüzde 8,25'te sabit bırakacağı öngörüsünde bulundu.

TCMB'nin belirli aralıklarla parasal koşullarda sıkılaşmaya gidebileceğini belirten Kalen, bunun ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin yükselmesiyle sonuçlanabileceğini ifade etti

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell, TCMB'nin faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini belirterek, politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 8,25'te sabit bırakacağı öngörüsünde bulundu.

"Toplantıda bir faiz artışı olası gözükmüyor"

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Jason Tuvey ise bu toplantıda bir faiz artışının olası gözükmediğini söyledi.

Bankanın parasal sıkılaşmaya yönelik adımlar attığını anımsatan Tuvey, bu adımlarla ağırlıklı ortalama fonlama maliyetinin yükseldiğini dile getirdi.

20 Ağustos'taki son Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 8,25'te sabit bırakılmıştı.

Ekonomistler faizde değişim beklemiyor

Albayrak: Veriler iyi geliyor

Borsa İstanbul'da toparlanma çabası

Wall Street’te eylül kâbusu gerçek oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Öğrendik artık22 Eylül 2020 14:06

    Ordan arttırım çıkmaz sonra başlarlar geç pencere oranı şu kadar banka fonlama bu kadar örtülü arttırım yani her zaman ki terane.

  • Okie Dokie22 Eylül 2020 12:49

    Bu ekonomistler kim bilen var mı? Hiçbir zaman isimleri açık açık yazmaz. Bunlar TCMB'yi faiz arttırmamaya ikna etmek için ortaya atılan bir avuç maşadır. TCMB faiz arttırmayacak ki Fx'de yurt dışı işlem yapan büyük abiler daha düşük maliyet ile 100 kaldıraçlı TL short yapabilsinler. Faiz aynı kalınca hem TL shortlama maliyetleri artmıyor hem de TCMB faiz arttırmadığı için TL değer kaybettikçe kazançları katmerli oluyor. Bilin diye yazıyorum ;)

  • adnan oral22 Eylül 2020 12:44

    merkez bankası faizde değişikliğe gitmesi faiz oranlarının en az%24 olması yazımki piyasa dengelensin yoksa dolar altının önüne geçilmez olunur

  • pala22 Eylül 2020 12:40

    yabancılar merkezin hçbir şey yapmayıp, doların 10 tlye gitmesini kabullenmesini bekliyor. dolar 10 tl olunca gelip borsayı bedavaya alacaklar.