E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar hisse senedi satmaya devam ediyor---

Yabancılar hisse senedi satmaya devam ediyor

Yabancılar hisse senedi satmaya devam ediyor
04 Mart 2021 - 14:30 borsagundem.com

TCMB: Yurt dışında yerleşik kişiler 26 Şubat haftasında net 117,6 milyon dolar hisse senede sattı

Yurt dışında yerleşik kişilerin 26 Şubat itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi stok miktarı 28,6 milyar dolar oldu.

Merkez Bankası 'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, hisse senedi stok miktarı bir önceki hafta 31,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu.

Devlet iç borçlanma senetleri(DiBS) stok miktarı 10,3 milyar dolar oldu. DiBS stok miktarı önceki hafta 10,5 milyar dolar seviyesinde bulunuyordu. 

Repo miktarı 2,0 milyar dolar seviyesine geldi. Repo miktarı önceki hafta 2,0 milyar dolar seviyesindeydi.

Özel sektör tahvil ve bonoları 267,6 milyon dolar oldu. Özel sektör tahvil ve bonoları bir önceki hafta 289,2 milyon dolar seviyesindeydi.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında hisse senedi değeri farkı -117,6 milyon dolar oldu.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında DiBS değeri farkı 83,2 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında repo değeri farkı 17,4 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış olarak hesaplandığında özel sektör bonoları farkı -21,6 milyon dolar oldu.

Tahvil faizlerindeki dalgalanma borsayı baskılıyor

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali04 Mart 2021 17:02

    Yabancı sert satış yapmadan az az yedire yedire satıp...fırsat kollar adamlar iki rapor yazar...borsa çöker...yerli deprem mi oldu der...daha yerli sert satış görmedi...geçen yıl...bir günde...8... Bin puan düştü....dikkat edin...

  • Telli Zurna04 Mart 2021 18:08

    Onlar isteği gibi satar kabul etmesekde maliyetleri bir çok hissede 10 sene öncesinin fiyatlarında bir çoğunda ise sıfır evet yanlış okumadınız sıfır,bu şu demek istedi an istediği fiyattan satar yeterki karşısında 3-5 milyar doları olan alıcı bulsun dikkat edin milyar dolar milyon değil.

  • Dd04 Mart 2021 15:45

    Yerlinin sırtına yükleyip gidin. Genç  yatırım cı lar geldi. Onlar yüklenir. 

  • Tam komedi04 Mart 2021 15:30

    Yabancının elinde ki hisseleri yüksek fiyattan BES ve Varlık fonuna aldırıp Merkez bankası ve Kamu bankalarından  düşük fiyattan dolar sattıran yerli ve milli yönetime madalya takmak lazım !!!