E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar borsada satışa devam etti---

Yabancılar borsada satışa devam etti

Yabancılar borsada satışa devam etti
27 Ekim 2022 - 14:33 borsagundem.com

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar hisse senetlerinde satış yapmaya devam etti

Yabancılar piyasa fiyatı ve kur hareketlerinden arındırılmış verilerle 21 Ekim haftasında 62,6 milyon dolar hisse satışı yaptılar.

Merkez Bankası tarafından açıklanan verilere göre, aynı hafta DİBS (Kesin Alım) satımları 11,6 milyon dolar oldu.

Yurt dışında yerleşiklerin DİBS (Ters Repo) alımları 0,3 milyon dolar olurken, DİBS (Teminat) ve DİBS (Ödünç) işlemi olmadı. Şirket borçlanma senetleri alımları ise 7,4 milyon dolar seviyesinde gerçekleşti.

Bilgi notları

Yurt dışında yerleşik kişilerin hisse senedi stokları piyasa değeri 21 milyar 218,0 milyon dolar olarak gerçekleşti.

DİBS (Kesin Alım) stokları 1 milyar 242,0 milyon dolar, DİBS (Ters Repo) stokları 283,3 milyon dolar, DİBS (Teminat) stokları 401,3 milyon dolar oldu.

Şirket borçlanma senedi stokları 108,9 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

Yabancılar borsada hangi hisseleri alıyor?

 

Bilanço açıklayan 44 şirketinin kâr artışları

 

Portföy şirketlerinde fon büyüklüğü 1 trilyon lirayı aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ürküt me27 Ekim 2022 22:52

    İnanmayın, abartmayın, sanki milyar dolarlık satış yaptılar

  • Sssscccc 27 Ekim 2022 20:26

    Mandal bile 30 TL oldu bizim 30 hisseleri beş on TL etmiyor satıp gitsinler

  • ALİ KODUŞ27 Ekim 2022 21:54

    YA BİRDE BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUMA BİR BAKARMISIN.ÜLKER GIDA ÜLKEMİZİN EN İYİ ŞİRKETİ DİYİP 3 SENE ÖNCE 27 TL DEN ALDIM.GEÇEN SENE DE İHLAS GRUBU HİSSELERİ UCUZ KELEPİR BİR TAKLA DİYE ALDIM 10 AYDIR ELİMDE ALDIĞIM FİYATTIN ALTINDA YANİ BANA TAKLA ATTIRDILAR.

  • Basit27 Ekim 2022 20:17

    İşte bundan dolayı yabancının oranı yüksek olandan uzak durun her yükselişte veriyorlar.Enerjisa neden gitmiyor yüzde 66 oranından 42 ye kadear geldi yabancı oranı sattıkları için gitmiyor.

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2022 16:36

    Neden yabancı satıyor =?... Dünyada ve avrupada çok daha kelebir hale gelen , çok daha kalıteli yatırım ve kağıtlar olduğu için olabilir mi? iktisadın ve kurallarının uygulandığı kanunların ülke anayasalarına aykırı düzenlenip müdehaleler görmediği yerler...

  • baran28 Ekim 2022 09:15

    Bu karaktersiz her şeyin limiti sınırı var belirli bir limitten sonra satış matış olmaz. Kaldı ki özellikle Rus ve Ukrayna lı insanlardan Müslüman olanlar çok fazla Suriyeliler ise büyük çoğunluğu kimsenin i çalışmadığı tekstil inşaat ayakçılık gibi işlerde çalışıp kimseye rahatsızlık vermiyorlar. Yani senden kat be kat insanlar, Senin gibi  mallar bu ülkenin asıl sorunu.

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2022 19:35

    Yalamacıları görüyoruz... evler satılıyor, araziler satılıyor, Vatandaşlışkar satılıyor, fabrikalar satılıyor, yollar satılıyor, hastaneler satılıyor, vb. tank paletler, bankalar, yabancı ayağına gidip gelin buyrun borsadan 10 milyarlık alın, araplar, ingiliz sermayedarlar buyrun, abd li zengin iş insanları buyrun...  Bu yıkama yağlamaya son vermek için bizler varız. Çocuğun ilerde yalamasın babası ahmet gibi diye... mücadelemiz.. :D sen yalamanın ötesinde hücrelerine kadar almışsında, haberin yok  :D şimdi bu kullanıcı adını değiş başka yoruma yaz...Maskeyi senden güzel kim takaiblir, isim değişir ahlaksızlık aynı kalır :D eee aile terbiyesi eleveriyor...

  • AhmetJ27 Ekim 2022 17:08

    Ne yaladin batinin totosunu bea. Senin dilin acimiyor mu surekli batiyinin totosunu yalamaktan. Ab ve bati demokrat degil.mi? Ulan adamlar pandemide birbirlerinin maskesini calacak.kadar serefsizlestiler. Gercek yuzleri bu. Ama.senin gibi ezikler gormez. Yala yala belki vize verirler sana;))

  • fuat27 Ekim 2022 16:56

    oyle bir yermi varki dunyada ! ?  (6) 

  • ALİ KODUŞ27 Ekim 2022 15:05

    Tamam da bu hisseleri kim alıyor arkadaş % 1500 artan hisseler var imiş bist te.

  • Mucise Reis : )27 Ekim 2022 16:36

    Hise sayısı belli. bir kaç kurum anlaşıyor dolaşımdaki hisseleri topluyor. sonra robotları açıyor. mal çevire çevire rakamlar yukarılara çekılıyor. günaydın gülüm...

  • Yorum27 Ekim 2022 14:56

    Ben şahsen satışı yapanın yabancılar olduğunu düşünmüyorum. Yabancı şirketlerin bilgi verme yükümlülüğü varmı yokmu? Yoksa kendi içimizde gücü elinde bulunduranlar belki bu şirketleri kullanarak kendilerini kamufle ediyor olabilir. Empati yaptığımda ben fon olsam ve bir ülkeyi temsil etsem, ben bu fiyatlardan hisseleri toplarım satmam ki. Çünkü şirketler döviz karşısında çok ucuz. Biraz önce Elon M.nın twiterle ilgili fiyatını okudum. Bir hisseye karşılık gelen tutar 900 TL civarında bir rakam. Bizde kaç şirketin 1 hissesi 900 TL ve üzeri? Kıyaslama yapılamaz belki ama ciddi değer kaybını görmemek için menfaat elde ediliyor olması yada işin ehline verilmediğini düşündürüyor.

  • Mantık27 Ekim 2022 14:51

    Sata sata bitmesi lazımdı şimdiye kadar!  Yılbaşından beri  satıştan bahsediyor bazı uzmanlar!  Her gün yüksek işlem hacmine rağmen hala elleriinde hisse var öyle mi?  Çok ilginç.  Birileri arka kapıdan giriyor. Bu sefer yüksek fiyata almak zorunda kalıyorlar.  Eskiden olduğu gibi tahribat yapamıyorlar.  Zaten dertleri de bu!