E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaYabancılar Borsa İstanbul'da Eylül'de net satıcı---

Yabancılar Borsa İstanbul'da Eylül'de net satıcı

Yabancılar Borsa İstanbul'da Eylül'de net satıcı
08 Ekim 2014 - 21:08 borsagundem.com

Borsa İstanbul Ulusal Pazar'da yabancı yatırımcılar adına yapılan net işlemler satış ağırlıklı

BORSAGUNDEM.COM

Yabancı yatırımcılar Eylül’de 1,1 milyar TL’lik net satış yaptı. Eylül ayı başında 81.000 seviyelerinde bulunan BİST 100 endeksi, 8 eylülde 82.628 ile ayın zirvesini gördükten sonra düşüşe başlamış, 26 Eylül tarihinde ise 73.846 ile ayın en düşük seviyesini görmüştü.  Aylık bazda yüzde 7.2 değer kaybeden BİST100 endeksinde yabancı banka, aracı kurum veya şahısların nam ve hesabına, Ulusal Pazar’da yer alan 209 hissede gerçekleştirilen işlemler net 1,1 milyon TL satış işlemi oldu.

Yabancıların eylül ayında net satış yaptığı hisseler arasında Garanti, Vakıfbank, Halkbank, Emlak  GYO ve Akbank ilk 5 sırada yer aldı. 5 bankada yapılan net satış miktarı ise net 900 milyon TL oldu. Bankaları sırasıyla BİM, Tüpraş, Bank Asya, Ülke ve Turkcell hisseleri takip etti.

Yabancıların eylül ayında alım yaptığı hisselerde ise ilk sıralarda THY, Vestel, Pegasus, Kardemir D, Ereğli yer aldı.

2014 yılı eylül ayında yabancı banka/aracı kurum veya şahıs nam ve hesabına gerçekleştirilen işlemlerde net alım ve net satım yapılan ilk 10 hisse şöyle sıralandı:




 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)